Терапевтичні прилади для альтернативної медицини

02.12.2019 18.04.2024
2458
Переглядів: 2458

Часто разом зі звичним медикаментозним лікуванням ваш лікар може порекомендувати методи альтернативної медицини з використанням спеціальних терапевтичних приладів. До методів альтернативної медицини відносять не тільки процес лікування, але й запобігання різноманітним захворюванням. Так, серед них виокремлюють магнітотерапію, дарсонвалізацію, кварцування та знезараження (приміщень переважно). Про кожен метод і прилади для реалізації лікування детальніше – далі.

Магнітотерапія

Цей метод альтернативної (нетрадиційної) медицини – це фізіотерапевтичні методи із застосуванням ефекту магнітного поля. Поля бувають низькочастотні та високочастотні, частота, провідність та імпульсивність яких можуть бути різні. Ці магнітні поля діють безпосередньо на певні органи людини. Наприклад, вони впливають на збудливість нервово-м'язового апарату, посилюють кровообіг у тканинах, покращуючи тим самим мікроциркуляцію крові та лімфи. Найчастіше магнітотерапію застосовують у лікуванні та профілактиці захворювань опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту, нервової системи, а також дерматологічних захворювань. У домашніх умовах магнітотерапію вже давно застосовують, особливо в міжсезоння, коли хвороби м'язів і суглобів дають про себе знати. Але перш ніж займатися нетрадиційною медициною, обов'язково потрібна консультація лікаря. Апарати для магнітотерапії продають як в аптеках, так і в спеціалізованих магазинах, одним із таких є мережа магазинів Рідні Медтехніка.

Апарат магнітотерапії Novator MAG-30-04 з таймером

Дарсонвалізація

У сучасній медицині та косметології метод дарсонвалізації давно відомий. Він заснований на впливі за допомогою фізіотерапії, іншими словами, метод полягає в струмолікуванні, яке спрямоване на конкретні проблеми. Вважають, що апарат дарсонваля можна застосовувати практично для всіх частин тіла. Особливо він ефективний для:

  • очищення шкіри обличчя;
  • стимуляції росту волосся та боротьби з лупою;
  • профілактики варикозу;
  • боротьби зі зморшками;
  • лікування пародонтозу;
  • позбавлення від головного болю, мігрені, риніту та інших хвороб.

Під час процедури користувач може зайняти зручне для нього положення, але бажано, щоб меблі, на яких він перебуває, не були струмопровідними. Дарсонваль встановлюють на відстані не менше ніж 1,5 метра від заземлених предметів (радіаторів опалення, водопровідних труб тощо). Перед кожною процедурою насадку на дарсонваль потрібно продезінфікувати та витерти насухо.

 

Дарсонваль Корона "Блакитна марка" (10 електродів у комплекті)

 

Дезінфекція приміщення

Напевно, багато хто з нас, коли згадує слово "дезінфекція", уявляють собі щось страшне: людей у спецодязі, масках, з хімічними розчинами в руках. Так то воно і є, але це не про альтернативну медицину. Якщо говорити про дезінфекцію приміщення в контексті терапевтичних методів альтернативної медицини, то мовиться про сольові світильники та кварцові лампи.

Кварцування в домашніх умовах за допомогою кварцової лампи – це потужна зброя проти вірусів, бактерій, цвілі та грибків. Кварцові лампи генерують УФ-промені певної довжини, які поширюються по приміщенню та згубно впливають на мікроорганізми, які перебувають у повітрі та на поверхнях. Якщо ви підбираєте прилад для дезінфекції кімнати, враховуйте площу приміщення та потужність пристрою. Для 20 м² достатньо потужності апарату, що дорівнює 15 Вт, 30 м² – 30 Вт, а для квартири площею 50 м² знадобиться лампа на 36 Вт.

Також існують спеціальні кварцові лампи (тубус-кварц) для кварцування фізіотерапевтичним методом. Їх застосовують у разі:

  • ЛОР-захворювань;
  • захворювань дихальних шляхів алергічного характеру;
  • ГРЗ;
  • невритах;
  • захворюваннях шкіри та м'яких тканин;
  • захворюваннях суглобів.

Лампа бактерицидна тубус-кварц "СОНЕЧКО МАКСІ", 9 Вт

Сольова лампа є чудовим приладом для створення здорового мікроклімату в приміщенні та збагачення повітря негативно зарядженими іонами. Крім цього, соляна лампа стане чудовим доповненням інтер'єру як у дитячій кімнаті, так і за робочим місцем. Кожен світильник із солі виготовляють вручну з матеріалу, який створювався самою природою протягом мільйонів років. Сировину для виробництва – кам'яну сіль – видобувають у Пакистані та в Україні в місті Соледар. Соляну брилу обробляють і роблять в основі поглиблення, де розташовують джерело світла. Готовий плафон поміщають на дерев'яну або металеву платформу. У магазині Рідні Медтехніка, а також в інтернет-магазині можна вибрати лампу необхідної форми, ваги та підібрати модель, що відповідає вашому смаку. Кристалічна сіль, з якої виготовлено світильник, – природний стерилізатор, що очищає кімнату від патогенних мікроорганізмів і грибків. Але домогтися бажаного результату можна тільки в закритому приміщенні – під час роботи світильника вікна відкривати не можна. Соляна лампа буде корисною для людей, які постійно страждають на бронхіальну астму, бронхіт і тонзиліт. Також вона надаватиме профілактичний і лікувальний ефект тим, кого мучить алергічний риніт, кашель курця. Людям похилого віку вкрай необхідна лампа, оскільки вона допомагає боротися з високим артеріальним тиском і порушеннями мозкового кровообігу, стенокардією, а також ревматизмом. Лікарі рекомендують купити соляну лампу людям, які страждають на депресію та постійні нервові розлади.

За допомогою цих перевірених методів, лікування та профілактика проходитимуть набагато швидше й ефективніше!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд