Сучасний медичний одяг та аксесуари

01.11.2019 16.04.2024
3067
Переглядів: 3067

Ми часто чуємо фразу: "Зустрічають по одягу", а медпрацівника й поготів! Адже красивий, охайний, якісний медодяг свідчить не тільки про імідж і професіоналізм лікаря, а й справляє загальне враження про медичний заклад. Медичним одягом є спеціалізований професійний одяг, призначений для лікарів, працівників лабораторій, фармацевтів, студентів медичних ВНЗ. Найпоширенішим і найбільш звичним для нас предметом одягу медика є халат. Але мода на медодяг не стоїть на місці й стрімко розвивається, зараз виробники шиють костюми, халати, шапочки, маски різних фасонів і кольорів, призначені для різних спеціалізацій.

Медичні халати

Як уже було зазначено вище, халат – це найпоширеніший одяг у гардеробі медичного працівника. Білий халат – асоціація зі стерильністю, чистотою, надійністю та безпекою, саме тому він і став символом діяльності лікаря. Халат завжди має суворий ергономічний і зручний дизайн, але може бути прикрашений різними елементами: кольоровими вставками, вишивкою; є варіанти як із ґудзиками, так і зі змійкою. Найчастіше медичні халати виготовляють винятково з натуральних тканин, наприклад, 100 % бавовна, адже саме такий матеріал чудово підходить для машинного прання, не викликає подразнення шкіри, алергії та добре тримає форму. Але також можуть додавати й синтетичні: полікотон, поліестер, це покращує якість виробу: підвищується міцність, деформація відсутня, халат витримує вплив хімікатів. Головними перевагами тканини є антистатична дія, просте очищення та дезінфекція.

На сайті Рідні Медтехніка ви можете придбати як жіночі халати, так і чоловічі за найвигіднішими цінами!

Халати бувають як універсальні повсякденні, так і для операційної. Останні вирізняються суворим дизайном, вільним кроєм, що не сковує рухів, такі халати мають зав'язки на спині, їх виготовляють винятково з крововідштовхувальної тканини.

Костюми для медиків

Такий вид медичного одягу як костюми з'явився порівняно недавно. Але його зручність і практичність одразу оцінили, тому все частіше можна зустріти медика саме в костюмі. Тканина цього одягу не відрізняється від халатів. Костюм найчастіше складається з сорочки з коротким рукавом і широких штанів. І, так само як і халати, медичні костюми бувають як універсальні, так і для операційної (хірургічні).

Такий одяг має бути не тільки зручним, а й зносостійким. Він має бути стійким до впливу світла та різних лугів. Оптимальна кількість циклів прання, які витримує якісна річ, – не менше 150. Такі вироби не повинні видозмінювати свою форму. Протягом усієї служби вони, як і будь-який товар, повинні зберігати свої властивості.

У комплект хірургічних костюмів (крім штанів і сорочки) в обов'язковому порядку входять шапочка та маска. Склад тканини теж відрізняється, адже він має відповідати спеціальним вимогам гігієни: спанбонд, спанлейс, мельтблаун + спанбонд – це матеріали, які найчастіше використовують у виготовленні цих виробів. Обов'язковою умовою медкостюмів є наявність антибактеріального просочення, вони повинні пропускати повітря, відштовхувати вологу, мати вільний крій та антистатичну тканину.

Найчастіше хірургічні костюми бувають синіх і зелених відтінків, адже білий колір під впливом ламп напружує зір лікаря.

Одяг для хірурга може бути як одноразовим, так і багаторазовим. Перевагою одноразових комплектів є те, що вони знижують ризик появи внутрішньолікарняних інфекцій, є стерильними та безпечними, адже після операції їх одразу викидають.

Існують як чоловічі медичні костюми, так і жіночі медичні костюми. Дизайн костюмів також безпосередньо залежить і від профілю лікаря. Наприклад, педіатри часто обирають одяг з малюнками (котиками, смайликами, метеликами), щоб завоювати довіру й не відлякувати своїх маленьких пацієнтів.

Медичні шапочки та маски

Крім медичного одягу не варто забувати про такі важливі елементи як медичні аксесуари.

Медичні шапочки, маски призначені для дотримання санітарно-гігієнічних норм у лікарнях, поліклініках та інших установах. Найпоширенішими видами шапочок є: краплеподібні, високі та шапочки у вигляді бандани. Існують найрізноманітніші забарвлення та дизайни цього аксесуара, які лікар вибирає на власний розсуд. Виготовляють їх найчастіше зі 100 % бавовни, вони гіпоалергенні, легкі, повітропроникні.

Маска медична одноразова вирізняється низькою вартістю. Час дії – близько 2 годин. Подальше використання не дасть позитивних результатів. Важливо: одноразові моделі не підлягають повторному використанню!

Сфера застосування цього виробу величезна: медичні установи, стоматологія, косметичні кабінети та салони краси. Без такого незамінного й надійного захисту вкрай складно було б уявити можливості сучасної медицини.

Де купити медичний одяг?

Мережа магазинів Рідні Медтехніка або інтернет-магазин medtechnika має значний асортимент товарів медичного призначення за найвигіднішими цінами! Тут ви можете придбати товари, починаючи від медичної практики: медичний одяг, взуття, інструменти, закінчуючи вітамінами та БАДами. Оператори call-центру й консультанти наших "живих" магазинів по всій Україні завжди готові підказати та допомогти у виборі товару, що вас цікавить!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд