Рейтинг тонометрів 2023 року: який тонометр найкращий?

13.02.2019 20.03.2024
57365
Переглядів: 57365

Зміст:

Гіпертонія та гіпотонія належать до розряду поширених хвороб, які нерідко супроводжують нас із віком. Цьому сприяє малорухливий спосіб життя, неправильне харчування, підвищені фізичні й емоційні навантаження, проблеми із судинами, а також генетична схильність. Якщо виникає необхідність постійно стежити за станом артеріального тиску (особливо якщо це потрібно для ефективної терапії), то незмінно постає питання про купівлю приладу для вимірювання тиску для домашнього використання. Багато хто в такій ситуації стикається з проблемою великої кількості пропозицій і не знає, як вибрати хороший тонометр.

Під час вибору домашнього тонометра треба керуватися такими критеріями:

  • характер наявних захворювань
  • частота вимірювань артеріального тиску
  • необхідність носіння приладу із собою
  • вміння правильно користуватися цим типом вимірювача АТ
  • наявність додаткових функцій
  • ціна приладу

Пристрої для вимірювання артеріального тиску бувають механічними й електронними. Своєю чергою, моделі приладів з електронікою поділяють на напівавтоматичні й автоматичні. Крім того, вони різняться за способом кріплення манжети – на плече чи зап'ястя.

 

Для того, щоб допомогти вам вибрати прилад для вимірювання артеріального тиску, який підійде саме вам, ми склали невеликий рейтинг тонометрів, які отримали найкращі відгуки покупців у 2023 році. Цей рейтинг спростить вам пошук відповіді на запитання, який тонометр кращий і як вибрати хороший тонометр серед різноманіття моделей, представлених в українських інтернет-магазинах.

Найкращий механічний тонометр Microlife ML-BP AG1-30 зі стетоскопом

Тонометр механічний Microlife ML-BP AG1-30 (зі стетоскопом)

Переваги: відмінно підійде для домашнього застосування. Високоякісний сфігмоманометр із вбудованим стетоскопом (головка стетоскопа вшита в манжету) максимально спростить процес вимірювання артеріального тиску самостійно. Механічний тонометр відображає достовірні результати і вирізняється чудовими експлуатаційними характеристиками за невеликої вартості приладу. Гарантія – 2 роки.

Недоліки: ручний режим вимірювань.

Відгук: "Купив дідусеві, замість зламаного старого. Коштує недорого і відмінної якості. Вимірює дуже точно. Дід задоволений".

Купити тонометр механічний Microlife ML-BP AG1-30 (зі стетоскопом)

 

Найкращий напівавтоматичний тонометр Microlife BP N1 Basic з манжетою на плече

Тонометр напівавтоматичний Microlife BP N1 Basic

Переваги: компактна модель із пневматичним ручним підкачуванням повітря в манжету. Безкомпромісна швейцарська якість виконання та висока точність вимірювань. Функції – вимірювання артеріального тиску, частоти серцевих скорочень (пульсу) та аритмії. Вбудована пам'ять на 30 останніх вимірювань. Автономність і мобільність (живлення від 2-х батарейок, 1,5 В, тип ААА). Прилад зручно користуватися як удома, так і в дорозі. 3 роки гарантії.

Недоліки: мало пам'яті.

Відгук: "Купували близько року тому. Вибирали недорогу модель, тому що не хотіли переплачувати за зайві функції. Працює чудово, показання дуже точні, цифри великі та зрозумілі. Звіряли з механікою – претензій немає. За весь час не було жодних збоїв. На свою ціну – відмінний вибір".

Купити тонометр Microlife BP N1 Basic

Найкращий бюджетний автоматичний тонометр на плече Beurer BM 27Тонометр автоматичний на плече (чорний) Beurer BM 27

Переваги: повністю автоматичне вимірювання тиску та пульсу в плечовій артерії; написи, іконки та результати вимірювання виводяться великими та чіткими символами на дисплеї; середнє значення всіх результатів вимірювань; наявність користувацької пам'яті (4 блоки по 30 осередків пам'яті); кольорова шкала для класифікації результатів; тонометр попереджає про можливі порушення серцевого ритму, виведення аритмії; наявність сигналу про неправильне застосування; індикація часу й дати; індикатор заміни батарейок; автоматичне вимкнення (на прилад надано 5-річну гарантію виробника).

Недоліки: живлення винятково від батарейок, неможливо під'єднати до мережі.

Відгук: "Приладом легко користуватися. Результат тиску і пульсу показує точно. Подобається великий і якісний екран. Загалом чудовий компактний тонометр із простим керуванням за невисоку ціну".

Купити тонометр автоматичний на плече (чорний) Beurer BM 27

Найкращий тонометр-автомат Longevita DBP-6177

Тонометр автоматичний Longevita DBP-6177

Переваги: голосовий супровід українською мовою. Голосовий помічник супроводжує протягом усього вимірювання: він сигналізує про початок і повідомляє результати (САД, ДАТ, ЧСС). Для зняття правильних показників артеріального тиску людині достатньо правильно зафіксувати манжету на плечі та натиснути одну кнопку. Далі голосовий помічник допоможе під час вимірювання. Через кілька секунд на дисплеї висвічуються дані, а голосовий помічник їх вам повідомить і потім порівняє з класифікатором тиску за нормами ВООЗ. На прилад надано гарантію - 5 років, гарантія на манжету - 12 місяців.

Недоліки: висока вартість.

Відгук: "Це не просто тонометр, це шедевр технічної думки. Перепробував різні моделі різних виробників протягом дев'яти років, віддаю перевагу австрійській Longevita, але навіть серед інших моделей бренда ця виділяється досконалістю виконання".

Тонометр автоматичний Longevita DBP-6177

Тонометр автоматичний Beurer BC 28 на зап'ястя

Тонометр автоматичний на зап'ястя Beurer BC 28

Переваги: простий в управлінні. Має компактні розміри, великий і чіткий дисплей. Має два блоки пам'яті по 60 комірок кожен, тому тонометром можуть користуватися дві людини, окремо контролюючи свої показники. Такий зап'ястний тонометр допоможе визначити діапазон тиску: підвищений він чи знижений. Апарат для перевірки тиску оснащений індикатором ризику артеріальної гіпертензії згідно з класифікацією ВООЗ. Гарантія – 5 років.

Недоліки: не дуже великий екран, немає звукового сигналу.

Відгук: "Якість матеріалів на висоті. По роботі також жодних претензій немає".

Купити тонометр автоматичний на зап'ястя Beurer BC 28

Окремої уваги заслуговує бренд Beurer, адже Beurer – це німецька якість, точність і надійність. Понад 100 років користувачі з усього світу довіряють виробнику Beurer найголовніше – контроль свого здоров'я!

На відміну від продукції інших виробників, тонометри Beurer бувають тільки автоматичнго типу (з кріпленням на плечі або на зап'ясті). Компанія Beurer завжди йде в ногу з часом, тому головною перевагою вимірювачів тиску цього бренда є наявність Bluetooth і синхронізації приладу з мобільним додатком Health Manager або підключення через програмне забезпечення для ПК у деяких моделей. Під'єднавши тонометр до додатка на смартфоні, користувач може відстежувати динаміку показань і залежно від моделі тонометра бачити середнє значення за різний період.

 

Безумовно, перед тим, як вибрати тонометр для дому, треба не тільки ознайомитися з відгуками щодо моделей, а й порадитися з лікарем. Він врахує ваші індивідуальні особливості, вік, характер хвороби, уподобання та порекомендує відповідний прилад, який забезпечить вас правильними вимірюваннями. Але пам'ятайте, що хороший тонометр не може бути дешевим, а вибирати його потрібно серед перевірених брендів. На медичному ринку лідирують прилади від відомих світових виробників. Це японські апарати компаній Citizen, AnD, Omron та Nissei, швейцарські прилади Microlife, Dr. Frei, Rossmax, британські – Longevita, B.Well, Gamma та німецькі – AEG, Beurer. Водночас найчастіше купують напівавтоматичні або автоматичні пристрої, якими простіше контролювати тиск самостійно.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд