Правила використання захисних засобів на карантині

10.04.2020 24.04.2024
3344
Переглядів: 3344

Під час карантину вкрай важливо використовувати засоби захисту від вірусу, адже саме вони є бар'єром від зараження небезпечною пандемією. Серед них виділяють такі: 

  • захисні аксесуари (антисептики, маски, латексні рукавички, антисептичні серветки, захисні окуляри, антибактеріальне мило);
  • знезаражувачі повітря, зокрема, соляні лампи;
  • засоби для вільного дихання (інгалятори, морська сіль, антисептичні спреї для горла);
  • препарати для зміцнення імунітету (вітаміни, БАДи, фіточаї);
  • діагностика та профілактика вірусу (термометри, пульсоксиметри, кисневі концентратори, інфрачервоні лампи).

А тепер докладніше.

Запобігти поширенню інфекції допоможе насамперед дотримання правил гігієни. Мити руки необхідно часто та ретельно (не менше 20-40 секунд) проточною водою, використовуючи мило – це найефективніший спосіб. Так ми фізично змиваємо бруд і віруси. Краще вибирати рідке мило, особливо в публічних місцях або в офісі. Тверде мило допускається вдома, де ним користується обмежена кількість людей, у стані здоров'я яких ви впевнені. Якщо ж немає доступу до води з милом, тоді варто використовувати антисептик для рук.

Антисептик зараз є незамінним засобом, який має бути в кожній кишені/сумці/рюкзаку. Але дуже важливо вміти правильно ним користуватися. Адже якщо ви просто протрете долоні 5 секунд, то це нічим не допоможе. Ба більше, не кожен антисептик може перемогти збудники. Обирайте дезінфектор, склад спирту в якому становить не менше 70 %. Для його ефективності слід використовувати щонайменше 3 мл розчину (це в середньому 25 "пшиків"). 30 секунд – саме стільки часу потрібно обробляти антисептиком руки. Це дуже важливо, адже в іншому разі не всі небезпечні мікроби будуть знищені. Крім цього, особливу увагу під час обробки рук необхідно приділити нігтям, адже саме під ними накопичується багато бруду. Якщо ви часто використовуєте антисептик, застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування й утворення тріщин на шкірі.

Ще одним важливим засобом захисту від вірусу є рукавички. Їх слід використовувати, коли існує передбачуваний безпосередній контакт із кров'ю чи іншими біологічними рідинами, слизовими оболонками та потенційно інфікованими матеріалами; коли існує безпосередній контакт із пацієнтами, що інфіковані патогенами, що передаються контактним шляхом; під час роботи з потенційно забрудненим обладнанням і поверхнями, що використовують під час догляду за хворими.

Важливо вміти правильно знімати й утилізувати рукавички: обережно зніміть рукавичку, зачепивши її на рівні долоні іншою рукою в рукавичці; зняту рукавичку тримайте іншою рукою в рукавичці; щоб зняти другу рукавичку, просуньте пальці руки без рукавички на зап'ястя під вдягнуту рукавичку та зніміть її, загорнувши над першою рукавичкою.

Рукавички в жодному разі не можна мити чи обробляти антисептичними розчинами (з метою повторного використання), адже неможливо видалити з використаних рукавичок абсолютно всі мікроорганізми, до того ж цілісність їхньої структури втрачається.

Окрім цього, слід захистити слизову оболонку очей, у цьому допоможуть захисні окуляри, що виконують функцію бар'єра. Також вони захистять очі від бризок розчинів, рідин та інших речовин.

Як бачимо, захиститися від небезпечної пандемії допомагають елементарні речі, але нехтувати правилами в жодному разі не можна. Купити все найнеобхідніше для захисту від вірусу можна в магазині Медтехніка.

Мийте руки, бережіть себе та будьте здорові!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд