Чому під час лікування ГРВІ та грипу не можна забувати про комплексне лікування

20.01.2020 22.04.2024
1347
Переглядів: 1347

У лікуванні ГРВІ ми вдаємося до всіх методів. Терапевти призначають цілий список лікарських препаратів, які мають допомогти та повернути до звичного способу життя. Найчастіше лікар призначає тільки ліки, забуваючи порекомендувати пацієнтові кілька перевірених часом методів як лікування, так і профілактики.

Чи знаєте ви, що досягти якнайшвидшого одужання можна не тільки від приймання препаратів, а й від впливу зовнішніх чинників на стан здоров'я? Наприклад, температура в приміщенні, де більшу частину часу проводить хворий, має бути в межах 20 градусів. Обов'язково необхідно стежити за рівнем вологості повітря, а також регулярно знезаражувати приміщення: вологе прибирання або спеціальні знезаражувачі 100 % мають бути.

Отже, що ж знадобиться людині, яка проходить лікування, крім ліків?

Кварцова лампа

Боротися з вірусами й інфекціями, а також проводити ефективне лікування вдома можна за допомогою спеціального випромінювача (лампи). Кварцова лампа – це апарат, що випромінює ультрафіолет. Лампа має широкий функціонал. За допомогою ртутно-кварцового випромінювача можна боротися не тільки з вірусами, бактеріями, а й із дріжджами, грибками, спорами, пліснявою тощо. Такі лампи застосовують як засіб знезараження приміщень, а також для лікування та профілактики різних захворювань. Такі прилади, бувши потужними джерелами ультрафіолетового випромінювання, використовують у разі шкірних патологій, суглобових запалень, ЛОР-захворювань, а також для загоєння ран, опіків і компенсації у дітей дефіциту вітаміну D. Кварцові випромінювачі бувають декількох видів: озонові (після використання необхідно провітрювати приміщення) та безозонові (виділяють мінімальний, а головне безпечний обсяг озону для людини).

Обираючи прилад, враховуйте площу приміщення та потужність пристрою. Для 20 м² достатньо потужності апарату в 15 Вт, 30 м² – 30 Вт, а для квартири площею 50 м² знадобиться лампа на 36 Вт. Також слід враховувати тип кріплення (підлогові, підвісні або настільні). Якщо вам потрібен компактний пристрій, то слід звернути увагу на настільні моделі. До речі, якщо випромінювач необхідний для лікування дитини, то краще проконсультуватися з фахівцями, адже існують бактерицидні лампи, призначені тільки для дорослих.

Небулайзер

Впоратися з гострим респіраторним захворюванням, нежитем, тонзилітом, бронхітом або грипом у найкоротші терміни допоможе спеціальний компактний прилад – інгалятор (або небулайзер). Тепер можна забути про походи в поліклініку для фізіопроцедур, достатньо мати вдома інгалятор. Купити інгалятор або небулайзер можна в мережі магазинів Рідні Медтехніка або в Інтернеті. Перед покупкою краще порадитися зі своїм лікарем для визначення відповідного типу пристрою, адже, наприклад, небулайзери бувають ультразвуковими та компресорними. Вони обидва виконують функцію лікування на "відмінно", але різниця в їхньому принципі роботи все ж існує. Виробники такої домашньої медтехніки подбали й про дітей, випустивши спеціально для них дитячі моделі приладів.

Що ще?

У період лікування дуже важливо контролювати температуру тіла. Градусник, напевно, є в кожному домі, але сьогодні на зміну звичним, але не зовсім безпечним ртутним термометрам, приходять цифрові безконтактні термометри. Безконтактний або інфрачервоний термометр вимірює температуру за інтенсивністю ІЧ-випромінювання з поверхні тіла людини. Такі прилади більш гігієнічні, ніж контактні (ртутні й електронні), вимірюють температуру за мінімально короткий час (1-30 секунд). Його зручність полягає також і в тому, що з його допомогою можна безпечно вимірювати температуру навіть у сплячої дитини. Є й недоліки, наприклад, висока вартість і фактична похибка в 0,2 градуса.

Мабуть, про все важливе згадали. Бережіть себе і своїх рідних, А ми, якщо що, підстрахуємо!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд