Чому вам потрібні гігієнічні устілки

23.07.2019 03.04.2024
888
Переглядів: 888

Як багато ми дбаємо про руки, і як часто забуваємо, що нашим ногам потрібно не менше уваги, ніж решті тіла. Але ж саме вони допомагають нам "долати" на своєму шляху розбитий асфальт, дрібне каміння та стоячу роботу. Ортопедичні вироби для ніг будуть найкращим подарунком собі як тим, у кого з якихось причин вже є проблеми, так і повністю здоровим людям.

Багато хто з нас чув про ортопедичні устілки, але уявляв їх як жорсткі та незручні конструкції, під які потрібно спеціально підбирати взуття. Насправді прогрес у медицині давно зробив цю непомітну, але корисну для здоров'я деталь гардероба придатною для повсякденного носіння.

Тепер можна вибрати:

устілки, які повністю замінюють звичне взуття та відмінно діють у разі лікування плоскостопості. Вони бувають поздовжніми, поперечними, поздовжньо-поперечними та для лікування п'яткової шпори

напівустілки послужать навіть у комплекті з модельним або взуттям на підборах, оскільки являють собою "обрізаний" варіант устілки. Вони впливають на обмежену зону стопи. Таким чином вироби виправляють її форму та знижують навантаження на хребет

підп'ятники сприяють кращій амортизації, знімають біль у разі п'яткової шпори, тріщин, мозолів і натоптнів, допомагаючи швидкому відновленню

вкладки — найменші представники цієї категорії й спрямовані на підвищення комфорту носіння взуття

пелоти встановлюють у передній частині стопи, щоб запобігти плоскостопості, натертості та деформації

Бувають також зап'ятники, супінатори, бурсопротектори та коректори пальців, назви яких говорять самі за себе.

За жорсткістю виділяють:

  • каркасні — підходять активним людям
  • безкаркасні — мають меншу амортизацію, зате ефективно розвантажують стопу, діабетикам захищають сухожилля та м'язи

Радують різноманіттям і матеріали виготовлення: гель, силікон, шкіра, латекс, мікролайн. Їх підбирають так, щоб забезпечити максимальний комфорт у будь-яку пору року, запобігти перегріванню та посиленому потовиділенню.

Для медичних працівників, які цілодобово перебувають на ногах, а також тим, хто переніс серйозні операції на стопах і хребті, було розроблено ортопедичне взуття. Воно повторює фізіологічну форму стопи.

Післяопераційні моделі сконструйовані таким чином, щоб правильно розподілити вагу тіла та зняти навантаження з певних ділянок. Можна знайти варіанти, що звільняють як передній, так і задній відділи окремо.

Чи потрібні ортопедичні вироби для ніг, якщо нічого не болить

Якщо в разі післяопераційного взуття визначитися буває досить просто — необхідну консультацію надасть лікар, — то люди, які не відчувають дискомфорту, проходять повз таку продукцію через її неестетичність.

Але ж саме постійне використання ортопедичного взуття запобігає появі безлічі проблем. І не тільки з ногами! На стопу ми налягаємо всією вагою під час ходьби та якість її амортизаційних можливостей багато в чому визначає здоров'я суглобів і хребта.

Лікарі акцентують особливу увагу на необхідності використання устілок та ортопедичного взуття дітям для правильного формування кісток і суглобів. Але не варто забувати про них і в зрілому віці. Особливо це стосується людей з активним способом життя, вальгусною та варусними деформаціями стопи, плоскостопістю, стоячою роботою, зайвою вагою та діабетом.

Підібрати устілку можна у фірмових магазинах Рідні Медтехніка м. Києва або онлайн з доставкою в будь-яке місто України.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд