Основні товари для медичних лабораторій

21.11.2019 17.04.2024
2849
Переглядів: 2849

Зміст:

Лабораторія – це місце, де, напевно, кожен із нас був хоч раз у своєму житті. Сьогодні лабораторія є сучасним медичним кабінетом з різними предметами першої потреби, на які ми, найчастіше, навіть не звертаємо свою увагу. Але саме вони створюють неоціненну допомогу всьому персоналу в наданні якісного обстеження. До речі, про лабораторний персонал. Він, так само як і лікарі, має виконувати свою роботу в спеціальній уніформі. Медичні костюми – шапочки, маски, бахіли, рукавички, чоловічі та жіночі медичні халати та костюми є незамінними атрибутами медпрактики.

Обладнання в лабораторії

Спеціальні бокси, пляшки, хімічні колби, склянки, крапельниці, лійки, піпетки, пробірки, різноманітні місткості, все, що тільки можна знайти з посуду в лабораторії, називається лабораторний посуд. Він має різну конструкцію, кожна з яких призначена для використання в медичному закладі, лабораторії.

Типи лабораторного посуду, представленого як у спеціалізованих магазинах медтехніки, так і в інтернет-магазинах, бувають таких типів:

  • мірний посуд;
  • пластиковий;
  • посуд для лабораторій зі скла.

Банки, Бутлі для реактивів зі скла

 

Найбільш популярним є посуд зі скла (звичайного або ультрастійкого, здатного витримувати температуру понад 200 градусів). Усе через те, що саме скляний лабораторний посуд відповідає всім характеристикам, які необхідні під час проведення дослідів. Найчастіше зі скла виготовляють колби, лійки, пробірки й інші лабораторні вироби.

Мірні циліндри зі скла

Сучасний хімічний посуд із пластику не поступається за характеристиками склу, демонструючи відмінні властивості в експлуатації. Лабораторний посуд із пластику має високу міцність і стійкість до високих температур. Велику популярність має хімічний посуд із пропілену. Головною перевагою пластикового посуду над склом є ударостійкість, що характеризує його як максимально зручний і безпечний різновид. Експлуатаційні особливості пропілену збільшують діапазон галузей, у яких посуд із цього матеріалу застосовують.

Що стосується мірного посуду, то він створений для проведення вимірювань об'єму хімічних рідин. До групи такого посуду можна віднести піпетки, вимірювальні колби, пробірки, мірні склянки та палички, а також мензурки. Мірний посуд заборонено нагрівати, адже його пряме та єдине призначення – проведення вимірювань. Мірний посуд для лабораторій виготовляється зі стійких до агресивного впливу хімічних речовин матеріалів. 

Ще одним важливим елементом у лабораторії є бактерицидна лампа. Конструкція таких ламп має ртутну розрядну лампу, яка випромінює короткий ультрафіолет. Для лампової оболонки використовують спеціальне ультрафіолетове скло, через яке і проходить саме випромінювання. Бактерицидні опромінювачі – невіддільна складова будь-якого медичного закладу. До речі, сьогодні цей пристрій можна використовувати й у домашніх умовах. Використовуючи бактерицидний опромінювач удома, очищається повітря, а також усі наявні поверхні від шкідливих чинників, а поліпшення загального самопочуття помітне практично відразу.

Усі складові сучасної лабораторії можна купити в мережі магазинів Рідні Медтехніка. Тут можна знайти широкий вибір товарів для медичної лабораторії.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд