Ортопедичні устілки та секрети їх застосування у повсякденному житті

14.02.2019 27.03.2024
1664
Переглядів: 1664

Ортопедичні устілки та їхні види

Сучасні виробники пропонують широкий вибір моделей:

  • Пронатори та супінатори.
  • Жорсткі та середньожорсткі.
  • Підп'ятники.
  • М'які не профільовані та профільовані.
  • Індивідуальні та стандартні.


Устілки допомагають людям з набутими та вродженими патологіями. Насамперед лікар прописує вироби для корекції в таких ситуаціях:

  1. Плоскостопість – це класичний випадок, коли устілку використовують і для лікування, і як профілактичний засіб. Проблему вдається розв'язати в семи пацієнтів із десяти.
  2. П'яткова шпора – незручний хворобливий наріст, який утворюється через надмірне напруження підошовної фасції. Устілка розподіляє навантаження більш рівномірно, особливо, якщо говорити про зону п'яти. Таким чином вдається знизити ризик появи п'яткової шпори.  
  3. Шишки на стопах, відомі в медичних колах як вальгусне відхилення. Правий палець відхиляється тому, що склепіння стопи набуває іншої форми через поперечну плоскостопість. На ширшій стопі, там, де виступають плеснові кістки та з'являються шишки. Устілки використовують, і щоб запобігти появі шишок, а також щоб зупинити подальший прогрес захворювання.
  4. Вироби також добре зарекомендували себе в разі діабетичної стопи та остеоартрозу суглобів. Допомагають устілки й людям з нижніми кінцівками різної довжини. У разі артрозів порушується збалансоване навантаження на стопу та пошкоджується хрящова тканина. Устілка розподіляє навантаження природним чином і надає нозі задане природою положення. При цьому робота, а також загальний стан суглобів ніг пацієнта помітно поліпшується.  
  5. Біль у тазу, колінах, попереку, гомілці та стопі. Подібні симптоми характерні в разі порушення збалансованого навантаження на ноги та в разі викривлення хребта. Результат – більш імовірна поява грижі між хребетними дисками, а також неприємний, тягучий біль у різних відділах спини, м'язах і суглобах. Устілка відновлює збалансоване навантаження та допомагає повернути хребет у природне положення. За регулярного використання стабілізується амортизувальна функція, а біль стихає.  
  6. Ревматоїдна стопа – ураження суглобів, сухожиль, м'язів і зв'язок стопи з подальшою їхньою деформацією. Характерні симптоми – викривлення пальців і атрофовані м'язи. Ортопедична устілка зупиняє прогрес захворювання та відмінно зарекомендувала себе, як профілактичний засіб.
  7. Вагітність супроводжують величезна кількість змін у жіночому організмі. Розподіл навантаження на ноги також зазнає змін. Часто це супроводжується підвищеною стомлюваністю в ногах, суглобах стоп і колін. Центр ваги зміщується, що часто призводить до варикозної хвороби. Ортопедична устілка допоможе збалансувати навантаження, що змінилося, збереже рівну поставу, допоможе запобігти розвитку варикозу й інших недуг судинної системи.

Як діють ортопедичні устілки

В основу принципу дії покладено механізм підтримки правильної амортизації стопи під час ходьби. Ортопедична устілка дублює основний принцип амортизації, за якого вага всього тіла перерозподіляється між трьома основними точками стопи. У результаті навантаження на нижні кінцівки істотно знижується як у положенні стоячи, так і під час ходьби. Грамотно підібрана устілка перешкоджає небажаній деформації стопи та запобігає негативним змінам у всьому організмі загалом.

Якщо знехтувати своєчасним використанням устілки, значно зростає ризик викривлення постави, змін якості м'язових тканин і погіршення роботи кровоносних судин. Наслідком перерахованих порушень стає варикоз у хронічній формі, атрофовані м'язи та сколіоз.

Як правильно вибрати ортопедичну устілку


Саме на етапі вибору розв'язують питання підтримки правильної постави та коректного розподілу навантаження на ноги. Устілка м'яко спрямовує стопу в правильне положення, завдяки чому вдається відтворити максимально природне поперечне та поздовжнє склепіння. Стан ніг під час ходьби покращується практично відразу, а біль у тазу, колінах, спині та м'язах поступово стихає. Завдяки коригуванню постави вдається мінімізувати ефект кінцівок різної довжини та знизити навантаження на хребет.

Що потрібно знати перед використанням


Обов'язкова умова – консультація лікаря та попереднє обстеження. Тільки досвідчений лікар зможе визначити, який вид устілки підійде в кожному конкретному випадку. Наприклад, у разі проблем з опорно-руховим апаратом може знадобитися попередня корекція постави. З цією метою лікар призначає спеціальний курс для усунення больових відчуттів, а також коригування перекосів суглобів і м'язів. Обов'язково перед використанням устілки вилікувати збої в живленні стопи, позбутися бородавок і натоптнів.

Рекомендації щодо застосування


Устілки насамперед необхідні:

  • Людям, які піддаються постійним фізичним навантаженням.
  • Пацієнтам із патологіями вродженого характеру.
  • Особам, зайнятим на стоячій роботі.
  • Діабетикам і людям у віці 50 і більше років.
  • Жінкам у зрілому та літньому віці, а також під час вагітності.

Профілактичний вплив устілки знижує ризик захворювань багатьох органів, кровоносної системи та зупиняє розвиток низки проблем нижніх кінцівок. Завдяки нормалізації функціонування таза та хребта стабілізується робота цілої низки внутрішніх органів: серця, легенів, нирок, шлунка та печінки, кишківника, статевих органів у чоловіків і жінок, а також сечового міхура. По суті, правильно підібрана ортопедична устілка упорядковує роботу всього організму.

Пам'ятка пацієнта

Не потрібно чекати появи проблем, щоб почати використовувати ортопедичну устілку. Неправильне функціонування стопи – поширена причина варикозної хвороби. У таких випадках глибокі вени ґрунтовно передавлені, через що венозна кров проходить малими судинами та венами. Це призводить до порушення роботи венозних каналів, погіршення якості роботи загалом і розширення стінок судин.

Ортопедичні устілки здатні нормалізувати функціонування стопи та привести кровообіг людини в норму. Бути здоровим легше, ніж здається. Не відкладайте турботу про свій організм.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд