Про користь компресійних гольфів під час занять спортом та ведення активного способу життя

14.02.2019 22.03.2024
2027
Переглядів: 2027

Як діють компресійні гольфи?

Зусилля стиснення, відоме як градуйоване, розподіляється по нозі рівномірно, завдяки чому вдається простимулювати відтік крові з вен до легень і серця. Активізація циркуляції прискорює насичення крові киснем і виведення з неї вуглекислого газу. Під час фізичних вправ і пробіжок цей процес має колосальне значення.  

Більшість спортсменів вважають за краще носити компресійні гольфи під час тренувань. Але досить великий відсоток людей, які ведуть активний спосіб життя, знають, що як підтримувальна терапія компресійний трикотаж добре зарекомендував себе і в години відпочинку після спортзалу або стадіону.

По нозі компресія розподіляється від низу до верху, а тиск поступово спадає у напрямку від гомілкостопу до стегна. У ділянці щиколотки відчувається найсильніша компресія, значення якої наближається до 100%. У ділянці колінного суглоба цей показник уже становить 60% і навіть трохи менше.

Саме завдяки рівномірному розподілу зусилля, з яким відбувається стиснення, вдається досягти необхідного позитивного ефекту. Кисень потрапляє до м'язів у більшій кількості саме завдяки тому, що компресійні гольфи прилягають до ноги з максимальною щільністю. Таким чином, під час тренувань у м'язах накопичується значно менше молочної кислоти, а ефективність виконаних вправ і пробіжок зростає.

Як компресійні гольфи впливають на результативність занять спортом?

Компресія стимулює функціонування венозних клапанів, унаслідок чого діаметр вен стає меншим. У результаті венозна кров не повертається, як під час занять спортом без гольфів, і її відтік упевнено нормалізується. Ризик появи тромбів і застійних процесів у венозній крові зводиться до мінімуму. Компресія також сприяє активнішому скороченню м'язів, тому всі, хто використовує гольфи, можуть похвалитися кращими результатами тренувань і помітним прогресом.

Зниження м'язової вібрації, зростання тонусу та продуктивності, регенерація – все це прямі наслідки активізації кров'яного потоку. Саме тому всі, хто носить компресійний трикотаж, відзначають більш стабільне та тривале закріплення результатів тренувального процесу.

Компресійні гольфи та їхні переваги для спортсменів

Непідготовлена людина, яка вийшла на пробіжку в компресійних гольфах, практично не відчуває дискомфорту від кріпатури наступного дня. Водночас тренування стають значно результативнішими й довгоочікуваного результату у вигляді спалювання зайвих калорій, жирових тканин, а також розвитку швидкості, витривалості та сили вдається домогтися швидше. Водночас "пережити" тренування стає значно легше. А необхідність бігати довше, далі або швидше вже не здається такою страшною, та й відчуття тяжкості в нижніх кінцівках турбує помітно менше.

Шляхом рівномірного розподілу тиску стабілізується циркуляція крові, завдяки чому організм значно швидше відновлює дефіцит поживних речовин і кисню.

Компресійні гольфи та кріпатура
Кріпатура отруює нам життя через молочну кислоту, яка накопичується в м'язових волокнах. Боротися з цим явищем допомагає компресійний трикотаж для спорту, зокрема для бігу, який нормалізує відтік і циркуляцію крові по венозній системі. Компресія (тиск) розподіляється максимально рівномірно, а м'які матеріали, з яких зроблені гольфи, забезпечують комфортні відчуття під час носіння.
Переваги регулярного використання компресійних гольфів:
  • Активізація циркуляції крові.
  • Стабілізація відтоку венозної крові.
  • Інтенсивне наповнення м'язових волокон необхідним киснем.
  • Зниження обсягу молочної кислоти в м'язах до та після тренувань.
  • Практично повна відсутність кріпатури.
  • Швидші та помітніші результати тренувань.

Бігайте в компресійних гольфах, і ви значно знизите ризик розвитку венозних захворювань у будь-якому віці. Це здається неймовірним, але завдяки простим, нічим не примітним на вигляд трикотажним виробам можна значно поліпшити результати тренувань, не перенапружуючись і не завдаючи шкоди здоров'ю.
Компресійні гольфи корисні не тільки спортсменам, а й звичайним людям.

Цілющий трикотаж стане справжньою знахідкою для людини, яка проводить багато часу в заторах, часто подорожує в автобусах і літає на літаках. Завдяки гольфам уже в перші години використання нормалізується циркуляція крові, зникає важкість і втома в ногах, спадають набряки, значно знижується ймовірність утворення тромбів і пов'язаних з їхньою появою ускладнень. Крім цього, компресійний трикотаж забезпечує необхідну підтримку литкового м'яза і природним чином облягає ногу. 

Під час купівлі сучасних компресійних гольфів звертайте увагу на їхню якість. Фірмові гольфи виготовляють з безпечних матеріалів з гіпоалергенними властивостями, які забезпечують необхідний обмін вологою та повітрям. Такі вироби не тільки зручні, а й вирізняються привабливим зовнішнім виглядом.

У яких випадках компресійні гольфи особливо корисні для ніг?
  • У тривалих подорожах на будь-якому виді транспорту, коли передбачена обмежена рухова активність.
  • Якщо венозні захворювання мають спадковий характер.
  • Людину часто переслідує відчуття розпирання й оніміння ніг, відчувається важкість – це симптоми так званого "синдрому важких ніг".
  • На шкірі зафіксована венозна "павутинка" або судинні "зірочки".
  • На шкірі нижніх кінцівок особливо чітко проступає судинний малюнок – це так званий ретикулярний варикоз.
  • До кінця дня часто з'являється набряклість.

Особливості компресійних гольфів
  • Поступовий розподіл компресії від 100 % у ділянці щиколотки до 80% і менше за поступового переміщення в напрямку ікри та колінного суглоба.
  • Оптимальний рівень компресії можна досягти завдяки складній технології виготовлення, яка ґрунтується на передових науково-технічних розробках.
  • Рівень компресії розрахований гранично точно, збалансований з урахуванням ідеального дозування, що стало можливим завдяки вимірюванню сили тиску в міліметрах ртутного стовпа.
  • Після купівлі компресійних гольфів їхні цілющі властивості зберігаються протягом пів року. Залежно від особливостей тієї чи іншої моделі термін корисної експлуатації може бути значно довшим.  
  • Компресійні гольфи виготовляють з гіпоалергенних матеріалів з хорошою здатністю до обміну вологи, повітря, повністю безпечних для людини та навколишнього середовища.
  • Одягати компресійний трикотаж краще в ранкові години, поки на ногах ще не з'явилися набряки.
  • Якщо є потреба вдягнути компресійний трикотаж вдень, бажано потримати ноги в положенні ступнями догори 10-15 хвилин, після чого акуратно вдягнути гольфи.
  • Щоб трикотаж прослужив максимально довго, не слід забувати про регулярний догляд за нігтями, шкірою рук і ніг.

Компресійні гольфи. Протипоказання

Вироби не рекомендують використовувати в разі венозної етіології та трофічних виразок, а також у разі серцево-легеневої недостатності, всіх видів захворювань артерій і місцевих шкірних захворювань.

Відмовитися від компресійного трикотажу варто і в разі індивідуальної непереносності окремих компонентів матеріалу, і в разі невідповідності розмірів. Гольфи не будуть повноцінно функціонувати на дуже тонких щиколотках і здатні зашкодити, якщо вдягнуті на дуже товсту або широку кінцівку не за розміром.

Консультацію, як вибрати компресійні гольфи, можна отримати в менеджерів інтернет-магазину "Рідні Медтехніка" за телефоном 0-800-500-128 (усі дзвінки по Україні безкоштовні).

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд