Медичні товари для дітей

09.08.2019 12.04.2024
2145
Переглядів: 2145

Як зберегти та зміцнити здоров'я дитини? Буде потрібно багато любові, знань, а також деяка кількість допоміжних предметів — приладів, пристроїв і засобів, які допоможуть у цьому. Рідні Медтехніка запрошує поговорити про ті медичні пристосування, яких потребують найчастіше не тільки хворі діти, а й здорові.

Особливості дитячого організму: що найбільше потребує допомоги

Найуразливішими є імунна система та опорно-руховий апарат. У всіх маленьких дітей імунна система недостатньо розвинена з тієї причини, що для формування їй необхідно пройти період тренувань. Тренуватися вона зазвичай починає після того, як дитина піде до дитячого садочка і зіткнеться там із мікробним середовищем, що відрізняється від сімейного. Результатом будуть часті застудні захворювання, збудниками яких діти обмінюються один з одним. Часто батьки в цей період хапаються за голову: пішовши в садок, абсолютно здоровий малюк починає постійно хворіти. Тут важливо розуміти, що справа не в слабкій дитині або поганому садку, а в тому, що це нормальний етап, необхідний для формування імунітету. Поступово дитина переросте цей період.

Друге вразливе місце — опорно-руховий апарат. Сучасні діти ростуть швидко, а навантаження отримують не завжди правильне й у необхідному обсязі.

Найважливіше в період посиленого росту дитини — батьківська любов, забезпечення повноцінного харчування та фізичного навантаження. Чи потрібні медичні пристосування? Деякі можуть виявитися корисними. На думку експертів Рідні Медтехніка, ТОП дитячих медичних товарів має такий вигляд:

  1. Дитячий масажний килимок.
  2. Небулайзер.
  3. Дитячий ортопедичний корсет.

Розберемо цей список по пунктах.

Масажні килимки

Нестача певного навантаження в дитячому віці спричиняє відхилення в розвитку кістково-м'язово-суглобового апарату, особливо стоп. Значно простіше таким проблемам запобігти. Зокрема, ходіння босоніж по нерівних поверхнях — найкраща профілактика плоскостопості. Де дитина може це робити регулярно? Вдома, і допоможуть у цьому дитячі масажні килимки. Їхня нерівна, приємна на дотик поверхня — саме те, що потрібно. Поранитися неможливо, малюки люблять ходити по такому килимку й грати на ньому. Ходіння по килимку сприяє формуванню в дитини фізіологічного склепіння стоп (запобігає плоскостопості), слугує профілактикою деформацій, зміцнює м'язово-зв'язковий апарат стопи й гомілки, стимулює кровообіг та обмінні процеси в тканинах.

Небулайзери

Небулайзер — інгалятор, який створює з лікарського розчину дрібнодисперсний "туман" (латинською nebula означає "туман, хмара"). Під час вдихання такий "туман" завдяки малому розміру частинок проникає глибоко в дихальні шляхи без ризику їхнього ушкодження, оскільки утворена пара не гаряча (на відміну від парових інгаляторів, які не рекомендують використовувати для дітей). Небулайзер дитині обов'язково знадобиться, і не раз, для лікування респіраторних захворювань. Перевага в тому, що він доставляє ліки прямо за призначенням, а не через кров, це дає змогу зменшити лікарське навантаження на дитячий організм.

Дитячі інгалятори, або небулайзери, можуть бути компресійними, ультразвуковими або меш (меш-інгалятори). Кожен вид служить певній меті, тому перед тим, як купити прилад, варто проконсультуватися з педіатром. Зараз дитячі небулайзери випускають у вигляді кумедних іграшок, таке лікування дитина сприймає майже як гру, без відторгнення, що також важливо.

Корсети

Педіатри давно б'ють на сполох — постава переважної більшості школярів залишає бажати кращого, початкові стадії сколіозу діагностують у половини дітей. Причина в тому, що сучасна дитина змушена багато часу проводити сидячи, спина при цьому перебуває в нефізіологічному положенні, яке поступово закріплюється завдяки м'язам, що підлаштовуються. Тим часом погана постава — це неправильне положення хребетного стовпа, яке призводить до порушення кровопостачання як спинного, так і головного мозку. До того ж тягне за собою неправильне положення внутрішніх органів, що не сприяє їхній нормальній роботі. Допоможуть у такій ситуації фізичні вправи, а також спеціальні дитячі корсети. Вироби слугують не тільки для профілактики поганої постави, у разі сколіозу, що вже розвинувся, або інших захворювань, пов'язаних зі структурами спини, корсет застосовують для лікування.

А вітаміни?

Як щодо вітамінних комплексів для дитини — головного, на думку більшості сучасних батьків, засобу профілактики всіх захворювань? Фахівці відповідають на це: вітаміни для дітей дуже важливі, але краще, щоб діти їх отримували з їжі, а не з аптечного флакона. Аптечні вітамінні препарати, зокрема дитячі, набагато гірше засвоюються, можуть сприяти алергії, до того ж їх складно дозувати, адже потреби у всіх дітей різні. Раніше існувала думка про те, що неможливо забезпечити організм вітамінами тільки з їжі, і її визнано помилковою. Якщо дитина регулярно їсть овочі, фрукти, м'ясо, молочні (кисломолочні) та злакові продукти, вона отримує весь набір вітамінів і мінеральних речовин.

Інша справа, якщо з якоїсь причини повноцінне харчування дитини неможливе, у цьому разі вітамінні комплекси можуть допомогти. Особливий випадок — діти, які проживають у районах із недостатньою інсоляцією (наприклад, на Крайній Півночі). У таких дітей формується недостатність вітаміну D, оскільки він виробляється під дією сонячних променів. У цій ситуації також потрібен прийом вітамінного препарату.

Небулайзери, корсети, масажні килимки й інші медичні товари для дітей можна купити в магазині Рідні Медтехніка. Якщо виникне необхідність, консультанти готові надати детальну інформацію щодо кожного товару.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд