Масажні столи: відмінності та переваги складних моделей

14.02.2019 01.04.2024
1539
Переглядів: 1539

Позитивний результат масажних процедур безпосередньо залежить не тільки від кваліфікації мануального терапевта, а й від комфортності, надійності столу для масажу. Максимальну зручність і практичність користування забезпечує складна конструкція, яка дає змогу одним рухом перетворити масажний стіл на валізу невеликого розміру.

Якими особливостями наділений розкладний масажний стіл?


Переносний масажний стіл, що розкладається, є незамінним помічником майстра-масажиста. Його вигідна особливість полягає в полегшенні транспортування та зберігання завдяки облаштуванню виробу спеціальним механізмом складання. Продуману конструкцію випускають з урахуванням норм безпеки та якості міжнародних стандартів, тому вона вирізняється надійністю, довговічністю, зручністю експлуатації.

Переносний стіл, який може трансформуватися в елегантну валізу, має порівняно невелику вагу: від 10 до 20 кг, полегшуючи ручне перенесення. Існують столи, які виконані в стандартній прямокутній формі, мають анатомічну конструкцію, різняться кількістю секцій, що розкладаються. Моделі, розділені на три секції, зазвичай обладнуються отвором для розташування обличчя і підголівником. Вироби, що складаються з двох частин, зазвичай оснащують навісними підставками для рук і підголівником.
складний масажний стіл

Як матеріал для виготовлення якісного, надійного масажного столу найчастіше використовують алюмінієвий профіль, міцні сорти деревини, що вкривають лаком. У багатьох виробах передбачена можливість регулювання рівня, яка допомагає масажисту підібрати оптимальну висоту ніжок. Рівень виставляють телескопічно або за допомогою ручної зміни та фіксації положення ніжок. У процесі складання переносного столу всі допоміжні аксесуари складаються всередину, а секції служать стінками валізи.

Масажні столи не потребують особливого догляду. Після кожного сеансу досить протирати покриття вологою тканиною, дозволено при цьому використовувати неабразивні мийні засоби без аміаку, хлору, агресивних речовин. Переносні столи значно полегшують роботу майстра вдома у клієнта, економлять місце під час зберігання, полегшують перевезення. Щоб вибрати найбільш відповідну модель, слід враховувати технічні характеристики різних конструкцій.



Основи грамотного вибору столу для масажу


Якщо ухвалено правильне рішення купити масажний стіл, то спочатку необхідно дізнатися особливості різних моделей, проаналізувати їхні переваги та недоліки. Головне – підібрати конструкцію, яка підходить за технічними й естетичними параметрами саме вам. Під час купівлі слід звертати увагу на:

  • Вагу. Якщо вам потрібно часто переміщати масажний стіл, то чим меншою буде його маса, тим краще. Плюсами складних столів можна вважати їхню відносну легкість: моделі з алюмінію важать близько 10-11 кг, з вуглепластика – всього 8-10 кг, з дерева – 17-18 кг. При цьому потрібно враховувати максимально можливе навантаження.
  • Розмір. Стандартна довжина моделі без підголівника становить 185 см. Вироби з підголівником, більш комфортні для клієнта, мають розмір у розкладеному стані до 210 см.
  • Конструкція підголівника. У верхній частині столу для проведення масажу в багатьох моделях передбачено підголівник, який можна міцно закріпити або від'єднувати, прибирати всередину під час складання. Бажано, щоб було реалізовано можливість регулювання нахилу голови та функцію підйому підголівника, що забезпечить зручність людям з великою масою тіла.
  • Підставки для рук. Необхідно стежити за якістю кріплення підставки для рук, тому що на неї припадає чимале навантаження, коли клієнт спирається під час підйому/спуску зі столу. Якщо підлокітники розташовані з боків, то допомагають збільшити ширину столу за необхідності.
  • Висота. Функцією регулювання висоти оснащують як стаціонарні, так і складні конструкції. Але виставляти необхідний рівень у переносних моделях необхідно до початку роботи, потім це зробити буде неможливо.
  • Матеріал. Найчастіше опорні елементи виробляють із металу (алюмінію, сталі тощо), іноді з дерева. Не менш популярний міцний і легкий карбон, який має один недолік – малу вантажність (не більше 130 кг).
  • Під час вибору переносної моделі зі складним механізмом потрібно орієнтуватися на надійність конструкції та мінімізацію ваги. Тому можна віддати перевагу масажному столу, обладнаному системою тросів, яка не поступається за стійкістю навіть столам з 6-8 ніжками.
    складний масажний стіл

Переваги масажних складних столів виробництва US Medica

 

Досвідчені мануальні терапевти, які надають свої послуги за межами свого робочого кабінету, не дарма обирають складні столи торгової марки US Medica. Бренд американського виробника заслужив репутацію надійного постачальника високоякісної продукції преміального рівня. Продумана конструкція масажних столиків US Medica забезпечує можливість складання/розкладання за лічені хвилини. У робочому положенні стійкість виробу забезпечують не тільки міцні ніжки, а й троси, які їх страхують.

У виробництві продукції US Medica використовують спеціально оброблену сталь, алюміній, а також деревину американського бука, відомого своєю міцністю та стійкістю до механічних пошкоджень. Щоб забезпечити максимальний комфорт клієнту під час сеансу, поверхню столу виготовляють зі спіненого поліуретану завтовшки 5 см, який має пружність та еластичність. Зверху пластик покривають інноваційним нешкідливим шкірозамінником "Арпатек", який практично не відрізняється від натуральної шкіри, має повітропроникні властивості та приємний на дотик.

Додаткову зручність для клієнта забезпечує наявність у розкладних масажних столиках US Medica регульованого підголівника, який можна виставляти за висотою та рівнем нахилу. У багатьох моделях є підставки для рук і ремені для їх зручного зміцнення. Максимальний комфорт для голови гарантує отвір для обличчя. Якщо такий люверс не потрібен, то можна закрити його спеціальною заглушкою. А для комфортної роботи майстра передбачено регулювання конструкцій за висотою від 59 см до 82 см.

Незаперечна перевага масажних столів виробництва US Medica – можливість швидкого складання. Легкі моделі можна трансформувати в компактний предмет, що нагадує звичайну валізу. Для цього потрібно кушетку перевернути на бік, з'єднати 2 або 3 її частини, замкнути замки. У складеному стані масажний стіл упаковується в спеціальний чохол-сумку. Фахівці компанії суворо дотримуються всіх правил і вимог, які висувають до розкладних моделей. Вдале поєднання сучасних матеріалів забезпечує високий ступінь надійності за малої ваги конструкції.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд