Кварцування у домашніх умовах. За чи проти?

14.02.2019 21.03.2024
3739
Переглядів: 3739

Кварцування – це перевірений метод знезараження приміщень, який використовують не один десяток років. Суть роботи кварцових ламп у бактерицидному випромінюванні, яке вбиває або пригнічує життєдіяльність патологічних мікроорганізмів.

Раніше кварцові лампи використовували переважно в медичних установах, але з часом почали набирати популярності й у домашніх умовах.

Так було років десять тому! Нині ж точаться жорсткі суперечки тих, хто за і хто проти кварцування в домашніх умовах. Перші вважають бактерицидні лампи ледь не панацеєю від усіх болячок і грибків і кварцують дім за найменшої застуди та для профілактики, другі – вважають такий метод абсолютно марним і навіть шкідливим.


Так, чи корисні кварцові лампи?

Для відповіді на це запитання, варто зазначити, що кварцові лампи бувають двох типів.

Перший – використовують для знезараження приміщень. Такі лампи випромінюють жорсткий ультрафіолет, характерною ознакою є чіткий запах озону. Перебувати в приміщенні під час такого кварцування заборонено!

Є лампи закритого типу, вони менш шкідливі для людини, але здатні знезаразити тільки повітря в кімнаті, на бактерії на стінах, підлозі й інших поверхнях вони не діють.

Другий – бактерицидні лампи, які використовують для фізіотерапевтичних процедур.

Застосовуються в разі:

  • захворюваннях дихальної системи (астма, бронхіт, алергія...)
  • ГРЗ
  • захворюваннях ЛОР-органів
  • невритів
  • трофічних виразках і пролежнях
  • захворюваннях шкіри
  • захворюваннях суглобів.

Такі лампи можна та потрібно використовувати в домашніх умовах, але тільки в разі призначення процедур та їхнього часу лікарем і суворого дотримання інструкції користувача.
А як Ви ставитеся до кварцування в домашніх умовах?

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд