Яку ортопедичну подушку вибрати?

14.06.2021 28.03.2024
1778
Переглядів: 1778

Ортопедична подушка допомагає підтримувати шию в анатомічно правильному положенні, коли ми лежимо. Варто зазначити, що така подушка підходить не тільки у разі будь-яких захворювань спини та шиї. Як і ортопедичний матрац, виріб допомагає розслабитися і зняти навантаження з хребта (у випадку з подушкою – шийного відділу) під час сну. Такі подушки використовують люди різного віку, зокрема, рекомендують навіть немовлятам.

Перш ніж ми розповімо, як підібрати ортопедичну подушку, розглянемо їхні основні особливості, а також розповімо про види і показання до застосування подушок ортопедичних.

 

Як вибрати ортопедичну подушку

 

Вибираємо ортопедичну подушку: показання до застосування

Як уже зазначалося раніше, ортопедичні подушки підходять не тільки людям з порушеннями або захворюваннями хребта. Їх рекомендують усім, і тут питання лише особистих уподобань, навіть якщо зі здоров'ям шиї та спини все гаразд. У разі ж низки показань і захворювань у хронічній або гострій формі, використання таких виробів для сну буде незамінним.

 

Показання до використання ортопедичної подушки:

  • підтримання м'язів шиї та спини в анатомічно правильному положенні в дитинстві;
  • профілактика захворювань шийного відділу хребта;
  • головні болі;
  • хронічні або періодичні болі в шийній ділянці;
  • офісна робота в сидячому положенні;
  • травми, розтягнення м'язів шиї, які супроводжуються больовими відчуттями;
  • лікування та профілактика остеохондрозу;
  • профілактика і лікування спондилоартрозу.

 

Ортопедична подушка: функції виробів

Для початку зазначимо, що існує безліч ортопедичних подушок, які відрізняються між собою функціональним призначенням. Це можуть бути вироби для сну, для подорожей, допоміжні ортопедичні подушки у формі валика, кільця, Т-подібної форми, під поперек. Усі ці види подушок доступні для покупки на нашому сайті. Однак у цій статті ми говоримо про подушки для сну, а саме, як вибрати подушку ортопедичну з огляду на матеріал, форму, розмір, висоту.

 

Функції ортопедичної подушки:

  • підтримання правильного положення шийних хребців;
  • помірне розтягнення шийних хребців у горизонтальному положенні;
  • розслаблення м'язів;
  • попередження деформації шийного відділу хребта.

 

Завдяки своїй конструкції такі подушки підтримують шийні хребці на одній осі зі спинними хребцями в положенні лежачи. На відміну від звичайних подушок з пуху, синтепону або іншого м'якого наповнювача, ортопедичні конструкції виконують вищезгадані функції.

 

Яку обрати ортопедичну подушку

 

4 нюанси, як правильно обрати ортопедичну подушку

 

Нюанс 1. Матеріал

Ортопедичні подушки виготовляють на основі ортопедичної піни, латексу, вісколатексу, з пружинами. Безпружинні вироби відрізняються між собою тактильними і підтримувальними якостями матеріалу.

 

  • Ортопедична піна – щільний матеріал з ефектом "пам'яті", підлаштовується під анатомічні структури голови та шиї. Не чинить тиску на тіло. Подушки такого типу призначаються як для профілактики, так і для лікування та зменшення больових відчуттів у разі артриту, остеохондрозу. Відрізняються довговічністю, проте з часом жовтіють.
  • Латекс м'який і пружний, добре підтримує структури хребців і голову, розслабляє м'язи. Відмінно дихає і запобігає нагріванню навіть у спекотну пору. Як і ортопедична піна, не збивається.
  • Вісколатексні подушки виконуються на основі віскози і латексу. Пружні, мають ефект "пам'яті". Добре підтримують і разом з цим не чинять тиску на шкіру.
  • Пружинні ортопедичні подушки можуть мати латексні пружини або мініпружини. Вироби з латексними пружинами мають пружну м'яку конструкцію, надають хорошу підтримку. Подушки з мініпружинами мають металевий блок із незалежними пружинами. Такі вироби більш пружні, підлаштовуються під мінімальні зміни положення тіла.

Нюанс 2. Форма

Більшість подушок такого типу виготовляють у прямокутній формі. Саме тому можна виокремити такі типи ортопедичних подушок, виходячи з форми виробу: класичні прямокутні, подушки з хвилею, а також прямокутні з поглибленням для плеча.

 

Прямокутні вироби є найбільш універсальними і підходять усім. Подушки з заглибленням під плече підходять користувачам, які вважають за краще більшу частину часу спати на боці. Вироби з хвилеподібним поглибленням ( зазвичай завжди мають ефект "запам'ятовування положення користувача"), – підходять для всіх, незалежно від того, як вони частіше сплять – на боці або на спині.

 

Ортопедична подушка яку вибрати

 

Нюанс 3. Розмір

Як підібрати розмір ортопедичної подушки? Це також важливе питання. Тут варто орієнтуватися на кілька принципів: що ширші плечі, то ширша потрібна подушка. Також варто керуватися індивідуальними вподобаннями щодо сну: якщо користувач частіше спить на спині, подушка потрібна широка, а якщо вважає за краще здебільшого спати на боці – підійде подушка вужча.

 

Нюанс 4. Висота

Нижчі подушки висотою 6-10 см підходять користувачам, які сплять на спині. Високі моделі подушок від 10 до 12 см (і вище) підходять користувачам, які сплять на боці. Також варто зазначити, що вибір висоти подушки також залежить від пружності матраца. Для м'яких матраців підходять низькі подушки, а для жорстких – високі.

 

Під час вибору ортопедичної подушки, з огляду на всі вищезазначені критерії, рекомендуємо випробувати на практиці види виробів. Наприклад, піти в найближчий офлайн-магазин, прилягти на різні типи подушок – з ортопедичної піни, латексу, пружинні, вищі або нижчі, а також різні за формою. Це дасть можливість визначити власного фаворита за відчуттями. Спробувавши підтримання різних матеріалів на практиці, ви зможете купити подушку на місці або вибрати аналогічну модель за формою та матеріалом в інтернеті.

 

Якщо можливість походу в офлайн-магазин відсутня, скористайтеся вищезазначеними критеріями вибору. І нехай ваш сон буде комфортним і корисним для здоров'я хребта і судин.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд