Які бувають БАДи та як підібрати потрібний

23.10.2019 12.04.2024
1396
Переглядів: 1396

Сьогодні все більше людей доповнюють свій раціон різними біологічно активними добавками (БАДами). Намагаючись надати необхідну підтримку своєму організму, більшість людей віддають свою перевагу прийому речовин, здатних забезпечити нормальну життєдіяльність організму. З кожним роком виробники БАДів пропонують своїм покупцям сучасні препарати, здатні запобігати розвитку різних хвороб. Одним словом, можна приймати БАДи в різних ситуаціях. Головне, що потрібно розуміти, що БАД не лікує, він надає профілактику та запобігає захворюванню, тому доцільніше починати їхній прийом, бувши здоровим.

Навіщо приймати БАДи?

Рано чи пізно людина стикається з тим, що в якій-небудь системі організму може статися збій. Дієтологи кажуть, що правильне харчування – запорука здоров'я. Але в сучасному світі, навіть правильно харчуючись, неможливо отримати все найкорисніше тільки з їжі. Недобросовісні виробники та фермери навряд чи дотримуються всіх умов для виробництва екологічних продуктів, та й ціна на органічні продукти, буває, зашкалює. Брак часу та міська метушня роблять свій внесок – фаст-фуд стає невіддільною частиною "культури харчування" сучасної людини. Саме в таких випадках людина може починати прийом БАДів.

Види БАДів

Їх різноманітність досить велика. Біологічно активні добавки бувають різного призначення: БАДи для суглобів, для імунітету, для схуднення, для підтримки серцево-судинної системи, для правильної роботи травного тракту, для нервової системи, антиоксиданти тощо. Активними речовинами в БАДах виступають нутрицевтики та парафармацевтики. Нутрицевтики містять вітаміни, мінерали, жирні кислоти й амінокислоти, які організм не синтезує. У більшості людей, на жаль, з кожним роком дедалі частіше спостерігають дефіцит цих речовин. Це пов'язано з багатьма чинниками: неправильне харчування, стреси, перевтома тощо. Регулярне вживання нутрицевтиків поповнює організм життєво важливими компонентами, за дефіциту яких спостерігається істотне погіршення стану здоров'я, де найпоширенішими проблемами будуть поганий обмін речовин, безсоння, низький імунітет. Що стосується парафармацевтиків, то це біологічно активні добавки, які використовують у профілактичній і комплексній терапії для різних органів. Користь від прийому таких препаратів зумовлена тим, що з організму виходять токсини. До речі, токсини та паразити є тими самими причинами великої кількості захворювань. Парафармацевтики сумісні з багатьма лікарськими препаратами в комплексному лікуванні, таким чином приймання БАДів і ліків сприяє швидкому одужанню.

БАДи-антиоксиданти мають у своєму складі такі речовини: Коензим Q10, астаксантин, бурштинову кислоту, альфаліпоєву кислоту й інші речовини, що позитивно впливають на всі системи організму. Що стосується амінокислот, то це: карнітин, лізин, лютеїн і гліцин, селен, глутамін та інші.

Як вибрати БАДи?

У сучасному світі вибрати харчову добавку не складно. Виробники пропонують розмаїття форм випуску, тому кожен може вибрати найзручнішу для себе: таблетки, капсули, порошки, суспензії, рідини – все для того, щоб людина отримувала все найнеобхідніше від препарату у найзручніший для неї спосіб. Добавки складаються з натуральних або відповідних до натуральних інгредієнтів: трав, рослин, плодів, дріжджів, жирів, морських продуктів тощо, тож кожен обирає препарат за потребою. Що стосується купівлі біодобавок, то ліпше купувати їх у спеціалізованих на цьому магазинах. Сьогодні мережа Рідні Медтехніка, а також інтернет-магазин medtechnika пропонує своїм покупцям широкий вибір різноманітних БАДів у різних формах випуску. Дуже важливо перед купівлею препарату проконсультуватися зі своїм лікарем, щоб той порекомендував саме те, що дійсно потрібне організму. Пам'ятайте, що самолікування не завжди може піти на користь, адже не тільки ліки можуть мати протипоказання.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд