Як вибрати правильні поручні для ванної кімнати

14.02.2019 28.03.2024
1364
Переглядів: 1364

Простий і зручний поручень для ванни знижує ймовірність травм, падінь і виводить водні процедури на новий рівень комфорту. Для додаткової безпеки кімнату обладнують опорами, поручнями, підтримками та зручними сходинками. Усе це допомагає переміщатися людям із проблемами функціонування опорно-рухового апарату.

Різні вимоги до сфери застосування, матеріалу та форми стали причиною появи великої кількості різнопланових пристроїв, що полегшують життя літнім людям, людям з інвалідністю та всім, хто зазнає труднощів під час переміщення. Найпоширенішими виробами для ванних кімнат вважають:

Поворотні та відкидні поручні

Виконані у вигляді кронштейнів. Їх переміщують на шарнірах або гвинтах по вертикальній або горизонтальній площині. Ідеальні для невеликих приміщень, але зручні не у всіх випадках. Про рівень надійності конструкції складається суперечливе враження. Цей варіант оптимальний для людей на інвалідних візках, які отримують можливість наблизитися до ванни або іншої мети з будь-якого боку. Під час експлуатації поворотних і відкидних поручнів важливо жорстко фіксувати їх в обраному робочому положенні.

Стаціонарні вироби

Виконані у вигляді поручнів, тому дуже схожі на звичне для всіх опорне пристосування. Відрізняються стильним дизайном, опрацьованим функціоналом і найбільш жорстким кріпленням. Їх виготовляють вигнутими, кутовими або прямими, тому підходять для встановлення у ванних кімнатах будь-яких типів для використання людьми з інвалідністю.

Сходинки з поручнем для ванної кімнати

Значно спрощують шлях до душової кабіни або ванни людям з інвалідністю, літнім і травмованим людям, маленьким дітям. Оснащені жорстким кріпленням. Щоб вибрати відповідний поручень, необхідно врахувати кількість побутової техніки та меблів у ванній, особливості розміщення сантехніки, площу приміщення, планування, частоту використання та зручність конкретної конструкції для людини.

Особливості вибору матеріалу

Якщо мовиться про пристосування для людей з інвалідністю, естетика відходить на другий план, поступаючись місцем надійності та практичності. Головне, щоб конструкція несла надійну службу людині з обмеженими можливостями й, в деяких випадках, з великою кількістю зайвої ваги. Дуже важливий ергономічний дизайн і міцність, тому латунь, неіржавна сталь, армований пластик і сплави алюмінію мають найбільшу популярність.

Сталевий сплав вважають матеріалом з оптимальними характеристиками. Він має чудові антикорозійні властивості та безпрецедентно високий рівень міцності. Завдяки привабливому зовнішньому вигляду сталеві поручні легко вписуються в будь-який дизайн. За умови правильного монтажу допустиме навантаження до 160 кілограмів.

Особливості монтажу поручнів для людей з інвалідністю

Обов'язковий етап – ретельна попередня примірка, завдяки якій досягають максимального рівня зручності під час монтажу конструкції. Подальший порядок дій:

  1. Залежно від розташування сантехніки та площі ванної кімнати обирають вид, конструкцію і кількість поручнів.
  2. Обов'язково необхідно врахувати групу інвалідності, вагу та зріст людини.
  3. Наступний етап – вибір максимально надійних елементів для кріплення.
  4. Далі починаються монтажні роботи. Дуже бажано, щоб вони пройшли на високому професійному рівні.

Помилки під час встановлення поручнів можуть призвести до ударів, травм і навіть більш плачевних наслідків, тому категорично неприпустимі.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд