Як вибрати ортопедичний килимок для малюка

14.02.2019 22.03.2024
2109
Переглядів: 2109

Купівля масажного килимка – найдоступніший і водночас один із найкорисніших кроків, який здатні зробити молоді батьки, що думають про здоров'я сина чи доньки, які підростають. Користь масажу стоп важко переоцінити – позитивний вплив фіксують як на окремі органи, так і на весь організм загалом. По суті ортопедичний килимок – це оригінальне підлогове покриття зі своєрідною структурою з неоднорідних елементів. Завдяки руху такою поверхнею вдається домогтися рефлекторної стимуляції найважливіших ділянок стопи.  

Умовно стопа кожної людини розділена на кілька елементів. Через стимуляцію кожного з них вдається активізувати роботу певних органів і цілих систем організму. Жодного чаклунства немає – вся справа в чистій механіці. У стопі розташовані нервові закінчення, які від ніг розходяться по всьому організму. Регулярне використання килимка гарантує формування правильного зведення маленької стопи. Таким чином, у дитини знижується навантаження на хребет і низку внутрішніх органів, що допомагає гармонійно рости та розвиватися молодому організму.

Подібні профілактичні заходи ефективні тільки в дитячому віці. Це можна пояснити податливістю ще незміцнілих кісток, які досить легко приймають як правильну, так і не зовсім коректну форму. Використання килимка показано малюкам, які перенесли рахіт і всім дітям, які вчаться ходити раніше, ніж однолітки. Але й здоровим малюкам килимок обов'язково стане в пригоді. Він допомагає уникнути сколіозу та плоскостопості. Вилікувати ці захворювання в старшому віці набагато важче.

Тепер ви знаєте, що таке ортопедичний килимок і чому він набагато корисніший за звичайний. Але профілактика низки небезпечних захворювань далеко не єдина перевага виробу. У більшості дітей, які регулярно ходять по опуклих елементах, спостерігають прискорений позитивний розвиток головного мозку. На стопі є низка нервових закінчень, пов'язаних безпосередньо з сірою речовиною. Сигнали, що надходять до них, дають потужний загальний імпульс, який стимулює розумовий розвиток дитини.

Діти, які регулярно граються на ортопедичному килимку, вирізняються міцнішим імунітетом, тому легше переносять застудні захворювання. Зокрема, під час нежитю в дитини виділяється менше слизу, спадає набряклість у ділянці носа, стабілізується дихання.

Ще один цікавий факт. Масажний килимок – чудовий спосіб підняти настрій зажуреному малюкові. У ділянці п'яти є особливий сегмент, у процесі стимуляції якого виділяється гормон радості. Крім цього, яскравий дизайн килимка перетворює щоденну необхідність на приємну розвагу, про яку дитина сама буде нагадувати вам.

Ортопедичний килимок стане справжньою знахідкою і для дорослої людини, особливо якщо вона проводить цілий день на ногах. Численні виступи надають тонізувальний ефект на весь організм і стимулюють активний кровообіг. За допомогою килимка легко зняти втому, що накопичилася за день, а його регулярне використання – відмінна профілактика варикозного розширення вен. Займатися на килимку можуть без перебільшення всі члени сім'ї, тому його купівля окупається буквально за тиждень. А скільки ви заощадите на купівлі ліків і оплаті медичних послуг?

Як правильно вибрати масажний килимок?

Для найменших підійдуть яскраві моделі компактних розмірів. Якщо виріб купується для всієї родини, є сенс віддати перевагу килимка більшого розміру. Залежно від цілей покупки звертайте увагу на матеріал і форму опуклості – від цих параметрів залежить характер лікувального ефекту, який вам потрібен.

Серед найпопулярніших варіантів моделі з жорсткими та м'якими опуклостями. Вони відрізняються між собою різним ступенем стимуляції стопи. Якщо ви точно не знаєте, стимуляція якої сили підійде вам і вашій дитині - віддайте перевагу комбінованому масажному килимку.

Найпростішим і найбезпечнішим вважають ортопедичний килимок, виготовлений із каучуку. Такі вироби невибагливі у догляді – достатньо промити їх теплою водою, щоб привести до ладу в міру забруднення.

Термін служби правильно підібраного масажного килимка обчислюють роками й у більшості сімей розтягують на дуже тривалий період часу.

Щоб дитина сама захотіла грати на купленому вами килимку, вибирайте яскраві вироби. Велику популярність мають масажні килимки у вигляді пазлів. Вправи в ігровій формі – найкраще, що ви можете запропонувати дитині.

Застосування масажного килимка

Правила гранично прості – їх достатньо прочитати один раз, щоб зрозуміти та засвоїти. Мінімальний час корисних прогулянок на килимку від трьох хвилин. Спочатку важлива не тривалість, а регулярність тренувань. Поступово тривалість одного заняття можна збільшувати. Обмежень за часом для старших дітей і дорослих не існує.

Характер вправ теж багато в чому залежить від вашої фантазії: можна залишатися в положенні стоячи, пострибати на місці або імітувати ходьбу. Використовуйте масажний килимок за будь-якої зручної нагоди. Він здатен принести користь навіть під час перегляду телевізора або в процесі роботи за комп'ютером. Так ваші ноги отримуватимуть не тільки корисну стимуляцію, а й необхідний відпочинок.

Починайте активніше використовувати килимок за перших симптомів застуди. Ваші очі, горло, ніс і вуха обов'язково подякують за своєчасну профілактичну терапію.

Протипоказань до купівлі ортопедичного килимка, за винятком індивідуальної непереносності деяких неякісних матеріалів, не існує. Намагайтеся купувати фірмові моделі, наприклад, бренда Ridni Relax, і зміцнюйте здоров'я своєї дитини та всієї родини грамотно. Купуючи масажні килимки в спеціалізованому магазині товарів для здоров'я і реабілітації "Рідні Медтехніка", ви отримаєте всю необхідну інформацію та гарантію якості.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд