Як вибрати лампу-лупу для косметолога

14.02.2019 26.03.2024
2615
Переглядів: 2615

Завдяки збільшувальній лампі більшість складних процедур вдається виконати з філігранною точністю. М'яке освітлення не втомлює очі, тому ідеально підходить для роботи з великою кількістю дрібних деталей.

Класифікація та особливості

Сучасні лампи-лупи діляться на три категорії: підлогова, на штативі та на струбцині.

Пристосування у вигляді струбцини зручно кріпиться до столу і має велику популярність. Збільшувач на штативі більш рухливий завдяки мобільній стійці з шарнірними з'єднаннями. Підлогова лупа найстійкіша та регулюється за висотою.

Обладнання хорошої якості обов'язково укомплектовано електронними баластами. З їхньою допомогою вдається знизити навантаження на зір завдяки рівному, позбавленому мерехтіння світлу. Період експлуатації таких приладів на порядок довший, порівняно зі звичайним освітлювальним обладнанням. Водночас кількість споживаної енергії також істотно нижча.

Більшість ламп оснащені лінзами з високим ступенем прозорості та стійкістю до механічних пошкоджень. Залежно від поставлених перед майстром завдань виробники пропонують збільшувачі на 3,5 і навіть 8 діоптрій.

На що звернути увагу під час вибору?



Перша важлива характеристика – діаметр віконця. Чим воно більше, тим комфортнішим буде робочий процес. Але у великих розмірах є й один мінус. Занадто широкі збільшувачі займають додаткову корисну площу на і без того невеликому робочому столі.

Другий не менш важливий момент – кількість діоптрій, у яких вимірюють ступінь збільшення. Оптимальною величиною для більшості майстрів вважають середній показник у 5 діоптрій. Але якщо стоїть завдання максимально зберегти зір – ваш вибір скло на 3 діоптрії.

Третя характеристика – рівень освітлення. Він залежить від діаметра лінзи. Чим він більший, тим, відповідно, освітлення яскравіше.

Четвертий важливий момент – кріплення. Вони, до речі, можуть й бути відсутніми. Стаціонарні механізми варто вибирати майстрам, які працюють в обмеженому просторі. Якщо місця в кабінеті більш ніж достатньо, виправданий вибір на користь мобільної лупи з лампою.

У нашому інтернет-магазині ви знайдете всі види ламп зі збільшувальним склом, які стануть у пригоді для роботи косметологів, перукарів, а також майстрів манікюру та педикюру.



Головний секрет ламп з ефектом збільшення

Більшість косметологів використовують у процесі роботи пристосування з маркуванням 3D, що в нашому випадку означає діоптрії. Скло з маркуванням 5D і 8D використовують значно рідше.

Чому всі вибирають саме 3 діоптрії?

Перше, що варто усвідомити – кількість діоптрій не відповідає кратності збільшення. Якщо ви тримаєте в руках скло 8D, це не означає, що воно здатне збільшити ніготь клієнта у вісім разів.

У діоптріях вимірюють фокусну відстань до об'єкта. Одна діоптрія дорівнює приблизно одному метру, на який діє оптична сила лінзи. Фактично фокусна відстань – це допустима довжина від лампи до об'єкта збільшення, на якій не буде розпливатися зображення.

Саме з цієї причини зі склом у 5 і особливо 8 діоптрій дуже складно працювати на близькій відстані. У разі використання найпотужнішого збільшувача у майстра залишається лише 12.5 см для проведення ефективних маніпуляцій. Така відстань підходить для нанесення дрібних візерунків або роботи зі стразами, але ці послуги надто специфічні та не потрібні щодня.

Лампа 3D залишає цілих 33 см простору для роботи. А невеликого, на перший погляд, збільшення в 1.75 раза більш ніж достатньо, щоб, наприклад, нанести макіяж із філігранною точністю.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд