Як вибрати корсет для постави: види, функції, призначення

14.02.2019 28.03.2024
7044
Переглядів: 7044

Ортопедичний корсет - спеціалізоване медичне пристосування, що здійснює лікувальну та профілактичну дію на опорно-руховий апарат людини. Буває різних підвидів. У цій статті ми розповімо, як вибрати ортопедичний корсет. 

Ортопедичний корсет створений зі щільної, еластичної тканини, зі спеціалізованими пластинами жорсткості. Його активно застосовують для лікування спини, вирівнювання постави, фіксації та підтримки різних ділянок тіла. Щодо способів впливу, корсети бувають фіксувальні та коригувальні. Коригувальні моделі прописує лікар. Їхня головна функція - корекція вроджених або набутих дефектів опорно-рухової системи. До таких корсетів належать - коректор постави, корсет для певних відділів хребта, для всієї спини.

Види корсетів для хребта:

Існує безліч підвидів ортопедичних корсетів. Всі вони націлені на реабілітацію певних ділянок тіла, мають різний ступінь фіксації та функцію.

  • Жорсткі. Післяопераційні моделі вирізняються жорсткою основою, яка здійснює підтримку та фіксацію постраждалій або прооперованій ділянці тіла. Запобігає зміщенню хребців, підтримує опорно-руховий апарат. 
  • Напівжорсткі моделі виконують підтримувальну функцію та надягають перед важким днем, великими навантаженнями, у разі болю в спині або попереку. Напівжорсткі моделі застосовують у разі виникнення гриж, остеохондрозу, а також у профілактичних цілях. Вони оберігають певну ділянку від надмірного навантаження та травмування, виконують зігрівальну та фіксувальну функції. 
  • Коригувальний корсет виконує коригувальну функцію в разі викривлення хребта, сколіозу. Його активно використовують для вирівнювання постави.

Дія корсета для хребта

Як вибрати ортопедичний корсет?

Ортопедичний корсет буває профілактичний і терапевтичний. Ви, звісно, можете вибрати модель самостійно, але краще порадитися з лікарем, який підкаже вам, як вибрати ортопедичний корсет для спини (хребта), яка модель потрібна у вашому індивідуальному випадку, і скільки його необхідно буде носити. Пам'ятайте, неправильно обраний корсет може завдати шкоди та погіршити ситуацію.  Не варто експериментувати зі своїм здоров'ям, краще відразу звернутися до компетентного лікаря. 

Ортопедичні корсети відрізняються своїм типом, рівнем жорсткості та розміром. Тип і жорсткість вам має призначити лікар залежно від ваших індивідуальних показників. 

Ортопедичні корсети застосовують у разі грижі хребта, для вирівнювання постави, для полегшення болю в спині, для фіксації ребер.

Як вибрати правильний розмір корсета?

Для цього необхідно правильно зняти мірки та вивчити розмірну таблицю, надану виробником корсета. Ви можете розібратися в цьому питанні самостійно або звернутися за допомогою до лікаря.

Якісні ортопедичні корсети виготовлені з міцної, щільної тканини, яка добре пропускає повітря. Тканина має бути гіпоалергенною та стійкою до прання й активної експлуатації. Будь-які застібки мають бути міцними й водночас не натирати та не доставляти дискомфортних відчуттів. У деяких виняткових випадках ортопедичні корсети виготовляють на замовлення (коли параметри людини не вписуються в певні стандарти).

Застосування корсетів

Про те, як підібрати корсет у разі грижі хребта, вибрати якісний корсет для хребта та вирівнювання постави, ви можете дізнатися у лікаря, адже все дуже індивідуально і простими "загальними правилами" в цьому питанні не обійтися.

У нашому магазині представлений великий вибір ортопедичних корсетів, моделі яких ви можете подивитися за посиланням.

Ортопедичний корсет

Одним з найпопулярніших ортопедичних корсетів є коректор постави (для дорослих і дітей). Ми живемо в еру сучасних технологій, розумних комп'ютерів, гаджетів, за якими ми проводимо понад 14 годин на день. Часто саме така тенденція згубно впливає на поставу людини. Саме коригувальний корсет допомагає впоратися з такою проблемою. Для дітей ця проблема особливо актуальна.

Також велику популярність мають корсет для талії, який використовують після операцій, проведених на черевній порожнині.

Функції, які виконує ортопедичний корсет:

  • Знімає м'язову напругу.
  • Фіксує.
  • Знімає навантаження з хребта.
  • Виправляє вроджені або набуті деформації опорно-рухового апарату.
Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд