Як вибрати електрогрілку?

15.02.2021 18.04.2024
1635
Переглядів: 1635

Електричні грілки використовують у побуті та медицині ще з початку минулого століття. Пристрої допомагають зігрітися в холодну пору року, поліпшити самопочуття в разі ревматизму, захворювань суглобів, кровоносної системи, артриту, остеохондрозу, а також під час застуди.

 


Принцип дії електрогрілок ґрунтується на нагріванні від електрики дротів або нагрівальних елементів. Ці елементи ізольовані та вбудовані в основну конструкцію грілки. Зазвичай основу виконано з м'якої тканини.

 

Які бувають електрогрілки та електроковдри

 

Грілки електричні працюють, як стаціонарні пристрої – від електричної мережі, або ж можуть оснащуватися акумуляторними батареями і працювати автономно з необхідністю періодичної підзарядки. Перед тим, як вибрати і купити електрогрілку, рекомендуємо ознайомитися з різновидами електричних приладів і їхніми визначальними характеристиками.

 

Які бувають електрогрілки?

 

Залежно від типу конструкції та призначення електрогрілки бувають анатомічними, для всього тіла та універсальними.

 

Анатомічні грілки

 

Такі нагрівальні пристрої створені для обігріву окремих ділянок тіла. Грілка такого типу має спеціальну конструкцію, яка враховує анатомічні особливості частин тіла: шиї, спини, області попереку, ніг.

 

Різновиди анатомічних грілок:

  • Для шиї – виробляють у формі щільного коміра або нагадує за формою подушку для подорожей;
  • Для голови та шиї – може випускатися у формі електроподушки;
  • Для спини і попереку – випускається у формі жилета;
  • Для попереку – виготовляється у формі пояса з можливістю фіксації;
  • Для ніг – може випускатися у формі здвоєного чобота.

 

Як правильно вибрати електричну грілку

Електрична грілка для ніг із масажером, Ridni Home

 

Грілки для тіла

Такий тип зігрівальних пристроїв виготовляють у вигляді наматрацника, простирадла або ковдри. Грілки для тіла дають змогу зігріти людину комплексно. Здебільшого такі пристрої мають типові для постільної білизни розміри. Як і більшість електрогрілок, вони мають режим автоматичного вимкнення нагрівання.

 

Навіщо потрібні електричні грілки для тіла:

  • Надають змогу зігрітися в ліжку перед сном або лежачи/сидячи на дивані, на підлозі в будь-який час;
  • Підвищують комфорт перебування в ліжку;
  • Покращують кровообіг;
  • Покращують самопочуття людей з артритом, остеопорозом;
  • Нормалізують роботу суглобів;
  • Розслаблюють м'язи

 

Грілки універсальні

Нагрівачі універсального призначення здебільшого виготовлено у вигляді прямокутника, вони мають невеликі розміри (наприклад, 30х40 см, 50х50 см). Вони ідеально підходять для людей, які не можуть вирішити, яку вибрати електрогрілку, – для спини, пояса чи купувати одразу кілька видів. Основна перевага універсальних грілок, – їх зручно використовувати для нагрівання різних частин тіла без прив'язки до анатомічної будови.

 

Універсальна електрогрілка

Електрична грілка з чохлом, Ridni Home

 

Правило РНМ і не тільки: як правильно вибрати електричну грілку

Розмір, призначення, потужність – отримуємо РНМ. Ці три параметри важливо враховувати під час вибору електричної грілки. Детальніше розповімо, чому вони такі важливі.

 

Розмір грілки. Як вибрати електрогрілку за розміром? Усі люди різні, тому грілка треба підбирати відповідно до потреб конкретної людини. Якщо йдеться про анатомічну грілку, то пристрій, який обирають, має враховувати об'єми користувача, або, наприклад, розмір і ширину стопи (під час вибору грілки для ніг). Ковдри, наматрацники і простирадла важливо підбирати з огляду на розмір ліжка (одинарне, полуторне, двоспальне), а також зріст і об'єми людини, яка вкриватиметься таким елементом постелі. Наприклад, ті ж ковдри можуть мати стандартну довжину з різною шириною.


Призначення грілки. Профілактика захворювання чи підвищення комфорту? Універсальність чи анатомічна конструкція? Усе це важливо враховувати під час вибору електричної грілки. Також важливо, хто і де буде користуватися приладом. Наприклад, людям похилого віку може бути незручно надягати анатомічну грілку, тому може мати сенс купівля грілки універсального призначення. Або ж вам потрібна грілка для комфортного перебування в приміщенні з недостатнім обігрівом, –  у такому разі електровідерня може виявитися найкращим варіантом.

 

Потужність грілки. Якою має бути потужність електрогрілки? Цей показник визначає, як швидко нагріватиметься прилад, а також кількість регульованих на блоці живлення температурних режимів. Сучасні грілки виготовляють у різних діапазонах потужності відповідно до розміру і функціональності: до 50 Вт, 50-100 Вт, понад 100 Вт. Що вищий показник потужності в електричної грілки, то швидше пристрій прогріватиметься до бажаної температури.

 

Додаткові можливості, які відіграють не останню роль

  • Регульований нагрів. Це чудова опція, яка частіше за все зустрічається в нових моделях електричних грілок. Залежно від потужності пристрою та виробника, грілка може мати від 2 до 5 режимів нагріву. Це дуже зручно, адже кожна людина має свій комфортний тепловий поріг. Режими нагріву можна регулювати на блоці живлення грілки, що розташований ззовні – з'єднаний із грілкою та електричним кабелем.
  • Масаж. Це опціональна функція в деяких моделях грілок. Найчастіше зустрічається в анатомічних приладах для ніг і універсальних моделях. Опція вібромасажу дає змогу розслабитися і зняти напругу. Пристрої з масажем купують людям похилого віку, а також тим, хто через трудову діяльність багато ходить або стоїть, щоб, наприклад, зняти втому після робочого дня.
  • Автовідключення. У багатьох сучасних пристроїв цей режим є навіть у базовій комплектації. Однак під час вибору електрогрілки варто перевіряти наявність автовимкнення. Зазвичай функція спрацьовує через 60 або 90 хвилин після увімкнення. Це дає змогу захистити користувачів від перегрівання, наприклад, під час сну. Разом із цим автовимкнення підвищує безпеку використання пристрою і запобігає можливому перегріванню приладу, а також сприяє економії електрики, наприклад, коли пристрій увімкнули і забули вимкнути.

 

Насамкінець зазначимо, що під час вибору електричної грілки, як і під час вибору будь-якого іншого електроприладу, важливо звертати увагу на якість виготовлення та наявність офіційної гарантії на пристрій. У мережі наших магазинів, а також в інтернет-магазині можна купити електрогрілку бренду Ridni Home та Adler.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд