Як вибрати та відрегулювати милиці?

14.02.2019 26.03.2024
3868
Переглядів: 3868

Вибір милиць вимагає відповідальності, досвіду, теоретичних і практичних знань. На неправильно підібраних милицях практично неможливо пересуватися, до того ж вони спричиняють ураження нервів, м'язів і навіть кісткової тканини. Залежно від підтримки, яка показана пацієнту, обирають милиці-канадки, тобто милиці з підтримкою ліктя, або пахвові моделі.

Другий варіант частіше використовують на ранніх стадіях відновлення після травм. Пахвові моделі також рекомендовані за потреби створити потужну та стабільну опору. Використовувати пахвові моделі протягом 24 місяців і довше вкрай небажано. Тривалий тиск на пахвову перекладину часто стає причиною оніміння рук і спричиняє неприємні відчуття в ділянці плечей.

У разі тривалого реабілітаційного періоду рекомендують поступово перейти на так звані "канадки" - це полегшений варіант конструкції "під лікоть". Такі милиці частіше використовують у другій половині реабілітаційного періоду або на постійній основі, якщо під час ходьби достатньо незначної опори.

 

Поради щодо вибору пахвових милиць

 

Запорука правильної покупки – коректний розрахунок двох основних параметрів. Необхідно дізнатися загальну висоту милиці. Її заміряють від пахвової перекладини до наконечника. Також потрібно звернути увагу на положення перекладини, на яку спирається кисть. Щоб розрахувати довжину милиць для лежачого пацієнта, відніміть від його зросту 40 см. Ідеальний варіант, якщо під час примірки людина стоятиме, а на її ноги одягнене звичне взуття.

Під час примірки милицю прикладають до грудної клітки так, щоб її нижня частина залишилася на відстані мінімум 15 і максимум 20 см до стопи. Оптимально, якщо між перекладиною та пахвою залишиться простір від 4 до 5 см.

Милиці пахвові

Правильне положення визначити не складно. Опустіть вільну руку вниз, зігніть її під кутом близько 30 градусів і стисніть у кулак. Відповідна перекладина розташовується на одному рівні з кулаком.

Щоб визначити коректність установки поперечного руків'я, досить витягнути руки вздовж тулуба. Якщо милицю відрегульовано правильно – руків'я опиниться на рівні зап'ястя, в тому місці, де ми зазвичай носимо наручний годинник.

Спочатку підганяють і регулюють одну милицю. Після чого за аналогією з нею регулюється друга. Після завершення налаштування дайте пацієнтові походити на підігнаних милицях. Якщо людина відчуває тиск на область пахв – довжину можна зменшити. Коли під час ходьби вагу концентрують переважно на руках, а не на плечовій зоні, також необхідно змінити регулювання милиць, оскільки вони, мабуть, занадто короткі.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд