Як вибрати біотуалет для приватного будинку?

07.04.2021 12.04.2024
3999
Переглядів: 3999

Дачний будиночок – чудова можливість для проведення часу в літній час. Однак, якщо в будинку немає санвузла, навіть найкращий відпочинок і робота на дачній ділянці затьмарюється побутовим дискомфортом.

 

Для вирішення цієї проблеми в заміських будиночках використовують портативні біотуалети. Це компактні пристрої, які слугують не тільки для побутових потреб, а й переробляють відходи різними способами. Біотуалет із легкістю можна розмістити у ванній кімнаті без потреби підключення до каналізаційної системи (якщо вона взагалі є). Це простий, зручний і бюджетний спосіб облаштувати комфортне перебування в будинку за містом.

 

Вибрати біотуалет поради

 

Далі розповімо про типи компактних біотуалетів, а також про те, як вибрати біотуалет для приватного будинку або дачі.

 

Типи біотуалетів, і як вони влаштовані

Хтось одного разу сказав, що рай на дачі – результат пекельної праці. Однак незалежно від того, їдете ви на дачу працювати чи відпочивати, ваше проведення часу там має бути комфортним. Перед тим, як вибрати біотуалет, рекомендуємо ознайомитися не тільки з візуальною складовою, а й з технічним оснащенням моделей.

 

Відповідно до способу обробки відходів біотуалети поділяють на:

  • Хімічні, які працюють у комплексі з різними рідкими побутовими хімічними засобами;
  • Торф'яні, які функціонують за допомогою ефекту компостування під дією торф'яних бактерій;
  • Електричні, які спалюють відходи до попелу під високою температурою.

 

Далі розглянемо, як працюють такі пристрої, а також, як їх необхідно обслуговувати.

 

Біотуалет який вибрати

 

Біотуалет хімічний (рідинний)

Такий біотуалет – це спеціальна конструкція для збору відходів, один із резервуарів якої необхідно періодично спустошувати і викидати "перероблені" маси. Головна особливість такої моделі – автономність, високий ступінь герметичності й максимальне поглинання запахів.

 

Конструкція

Моделі біотуалетів хімічного типу конструкційно мають дві ємності для збору відходів і зливний бокс для санітарної рідини (розчину води з хімічним засобом).

 

Дія

Як уже зазначалося, хімічні біотуалети працюють у комплексі зі спеціальними хімічними засобами. Дія таких засобів спрямована на розщеплення, дезінфекцію відходів, а також усунення запахів, попри наповненість резервуара. Зазвичай кожен виробник вказує сумісність конструкцій з тими чи іншими рідинами для очищення.

 

Обслуговування

Перед використанням пристрою резервуари наповнюють спеціальними очисними рідинами. Рідина у верхньому баку виконує функцію дезінфекції та усунення запахів, у нижньому – розщеплення відходів. 

 

Також верхній резервуар заповнюють водою. Щойно резервуар із відходами заповнюється, його необхідно зняти, очистити і встановити назад у пристрій.

 

Рідини, які можуть застосовувати для розкладання в хімічних біотуалетах:

  • Формальдегідні (блакитного кольору);
  • Амонієві (зеленого кольору);
  • Біологічні (з пробіотиками і натуральними ензимами).

 

Де можуть використовуватися

Серед усіх типів пристроїв хімічні туалети є найбільш герметичними і такими, що пригнічують запахи. Завдяки цьому їх використовують не тільки в дачних будинках, а й, наприклад, у трейлерах і навіть у квартирах під час ремонтних робіт або в кімнатах літніх людей. Тому, якщо вас цікавить, як правильно вибрати біотуалет для домашніх умов, то такий різновид портативних пристроїв відмінно підійде для цієї мети.

Вибір біотуалету для дачі Біотуалет для дачі як вибрати

 

Торф'яний або компостний

Ідеальне рішення для дачного будинку, оскільки ці пристрої допомагають вирішувати кілька завдань. Такі конструкції переробляють відходи завдяки торф'яним бактеріям, що в результаті дає змогу не тільки покращити побутові умови в будинку, а й використовувати отриманий компост як добриво для городу, клумби, саду.

 

Конструкція

У біотуалеті передбачено резервуари для збору рідких і твердих мас, бокс для торфу (наповнювача), а також відвідну трубку для виведення рідин назовні.  

 

Дія

Після використання біотуалету на конструкції натискають спеціальну ручку, завдяки чому торф'яний наповнювач потрапляє в основний компостний бокс. Під дією торф'яних бактерій відходи компостуються. 

 

Обслуговування

Пристрій необхідно встановити в окреме вентильоване приміщення. Також біотуалет необхідно обладнати зливною трубою і забезпечити виведення рідких відходів назовні. Компостний резервуар очищають періодично, для цього також на ділянці необхідно передбачити компостну яму.

 

Де можуть застосовуватися

Торф'яний біотуалет – ваше рішення, якщо ви не знаєте, який краще вибрати біотуалет для дачі.

 

Електричні біотуалети

У таких пристроях також проходить поділ відходів. Щоб очистити біотуалет від рідких мас до конструкції під'єднують вивідну трубу. Щодо твердих мас, то тут їх висушують або спалюють сам пристрій, а потім викидають користувачі. 

 

Конструкція

У біотуалеті є бокси для збору та оброблення відходів. Цей пристрій потребує вивідної труби та підключення до електричної мережі.

 

Дія

У пристрої рідкі відходи виводяться в зливну трубу, а тверді обробляються у відділенні туалету під високими температурами. Оброблені відходи схожі на попіл. Їх можна утилізувати разом із сміттям або використовувати як добриво.

 

Обслуговування

Біотуалет не потребує використання додаткових рідин або інших очищувальних засобів. Резервуар із обробленими відходами просто необхідно очищати.

 

Де можуть застосовувати

На дачних ділянках, у заміських будинках, трейлерах, за потребою у квартирах у кімнатах літніх людей.

 

Який біотуалет вибрати

 

Як правильно вибрати біотуалет для дачі: порівнюємо переваги та недоліки моделей

Назва Переваги Недоліки
Хімічні
  • Автономність;
  • Герметичність;
  • Високий рівень поглинання запахів;
  • Можливість використання в закритих приміщеннях, на дачі, в заміському будинку, квартирі;
  • Компактні розміри;
  • Бюджетна ціна.
  • Необхідність утилізації відходів, оброблених хімічними речовинами;
  • Обмежений термін використання допоміжних рідин.
Торф'яні
  • Можливість використання компостних відходів для підживлення;
  • Використання натурального торф'яного наповнювача для перероблення відходів;
  • Бюджетна вартість.
  • Необхідність встановлення в окремому вентильованому приміщенні;
  • Низький рівень поглинання запахів;
  • Необхідність підведення зливної труби.
Електричні
  • Герметичність;
  • Не потрібні додаткові очищувальні засоби;
  • Оброблення відходів в умовах високих температур.
  • Дещо вища вартість;
  • Для роботи пристрою потрібна електроенергія;
  • Необхідність підведення зливної труби.

 

Також під час вибору біотуалету для дачі рекомендуємо враховувати об'єм боксу для відходів, колір і матеріал корпусу, наявність індикатора заповненості пристрою, а також, хто і як часто користуватиметься конструкцією.

 

У нашому інтернет-магазині запропоновані найпоширеніші види біотуалетів – хімічні (рідинні). На прикладі двох популярних моделей розглянемо основні параметри таких пристроїв. 

 

Модель біотуалету Биотуалет Porta Potti Qube 165, Голландия
Porta Potti Qube 165
Биотуалет Campa Potti XG белый 4609
Campa Potti XG білий 4609
Принцип дії Хімічний (рідинний)
Система змивання Ручной змив Сильфонний насос
Об'ем зливного баку 15 літрів
Об'ем резервуару для відходів 21 літр
Маса конструкції 4 кг 3,9 кг
Сумісність із рідинами THETFORD
Габарити 37,9х41,9х41,4 см 41х38,3х42,7 см
Навантаження до 120 кг
Індикатор баку відходів ні


Наостанок зазначимо, що немає єдиного способу, як правильно вибрати біотуалет для дачі. У цьому питанні необхідно враховувати бюджет, особисті уподобання та особливості експлуатації конструкції. Якщо виходить встановити пристрій у окремому приміщенні, оптимально підійде торф'яний біотуалет. Якщо ж конструкцію потрібно поставити в невеликій будівлі, то краще вибирати між хімічними та електричними моделями.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд