Як працюють безконтактні термометри

22.07.2020 26.04.2024
2656
Переглядів: 2656

За необхідності вимірювати температуру тіла кожен обирає зручний для себе вид градусника. Хтось довіряє тільки звичним ртутним приладам, а хтось іде в ногу з часом і використовує нові вдосконалені моделі градусників – електронні, інфрачервоні, безконтактні. Сьогодні розглянемо безконтактні термометри як сучасний, швидкий і безпечний прилад для вимірювання температури. 

Безконтактні термометри визначають температуру за інтенсивністю ІЧ-випромінювання з поверхні тіла людини. Такі градусники є більш гігієнічними, ніж контактні (ртутні й електронні), а вимірювання температури відбувається за лічені секунди (від 1 до 30 секунд залежно від моделі). Найважливішою особливістю є те, що інфрачервоні термометри не містять ртуті, а корпус виконаний не зі скла.

Зручно, що таким градусником легко можна визначити не тільки температуру тіла, а й повітря, рідин, дитячого харчування. Також такі градусники мають велику популярність серед батьків малюків. Вони дають змогу отримати показання навіть у сплячої дитини, а роздивитися цифри на дисплеї в темряві допоможе спеціальне підсвічування. До недоліків можна віднести похибку в 0,2 градуса, але, щоб отримати точний результат, слід провести серію вимірювань на певних ділянках тіла - у вушній раковині, на чолі або скронях. До речі, звертайте увагу на інструкцію до приладу, там завжди вказані сфери застосування, на які розрахований термометр.

Як користуватися? Необхідно увімкнути градусник натисканням на кнопку на приладі, вибрати потрібний режим (вимірювання температури тіла або інших об'єктів). Далі необхідно піднести градусник до чола, наприклад, на відстань 4-6 см, натискати на кнопку старт (у деяких приладах вимір починається автоматично) та почекати кілька секунд. Після завершення термометр видасть звуковий сигнал, а результат відобразиться на дисплеї.

Велику популярність серед покупців нашої мережі мають моделі градусників німецького бренда Beurer (Бойрер). До речі, бренд представлений не тільки безконтактними градусниками, а й інфрачервоними, а також інфрачервоними вушними. Наприклад, інфрачервоний вушний термометр Beurer FT 58 має безліч корисних функцій, як-от: звукове сповіщення в разі виявлення температури, вищої за 37,5 °C, відображення результату вимірювання температури у вигляді смайлика: веселий – нормальна температура тіла, сумний – підвищена температура тіла (вища за 38 °C), автоматичне вимкнення через 60 секунд після вимірювання, а також зберігання в пам'яті приладу результатів останніх 10 вимірювань. Оскільки цей інфрачервоний термометр є вушним, то в комплект входять 10 захисних ковпачків.

Інфрачервоний термометр Beurer FT 58, вушний Інфрачервоні безконтактні термометри

Також популярною моделлю бренду Beurer є модель FT 65. Цей інфрачервоний термометр призначений для вимірювання температури тіла в ділянці чола, а також на скронях і у вусі. Щоб виміряти температуру у вусі цим приладом, переконайтеся в чистоті сенсорного наконечника та слухового проходу. Оскільки слуховий прохід трішки вигнутий, перед введенням сенсорного наконечника вухо слід злегка потягнути назад і вгору, щоб сенсорний наконечник можна було спрямувати безпосередньо на барабанну перетинку. Перед вимірюванням температури в ділянці чола зверніть увагу, що на чолі/скроні не повинно бути поту або косметики, а також, що під час лобового вимірювання на результат можуть вплинути приймання судинозвужувальних медикаментів і подразнення шкіри. Загалом, для використання безконтактного інфрачервоного градусника не потрібні особливі вміння та навички.

Що ж, резюмуючи зазначимо, що:

  • безконтактні термометри безпечні;
  • швидкі;
  • мають вбудовану пам'ять (практично всі моделі);
  • прості у використанні;
  • мають широкий діапазон вимірювання температур;
  • підсвічування дуже допомагає, якщо необхідно вимірювати температуру у сплячої дитини.
Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд