Як правильно користуватися молоковідсмоктувачем?

14.02.2019 28.03.2024
984
Переглядів: 984

Більшість мам вважає, що грудне вигодовування – це найцінніше, що може дати мама новонародженій дитині. Якщо ви міцно налаштовані на годування грудьми, то одним із найважливіших придбань має стати молоковідсмоктувач.
Давайте для початку розберемося, якими бувають молоковідсмоктувачі?

  • Механічні – призначені для ручного зціджування грудного молока, найчастіше складаються з двох головних деталей: частини, що створює вакуум (наприклад, груша), і місткості, в яку збирають молоко.
    До плюсів механічних молоковідсмоктувачів можна віднести безшумність, можливість самостійно регулювати силу зціджування та регулярно стерилізувати прилад повністю.
    До недоліків – тривалість процесу та втомлюваність руки, якщо вам доведеться це робити багато разів на день.
  • Електричні – працюють від мережі або батарейок. Перевага – швидке зціджування, деякі моделі мають кілька режимів, що дає змогу вибрати комфортний і зручний саме для вас. Мінуси – досить високий рівень шуму, висока ціна (порівняно з механічними), деякі можуть спричиняти дискомфорт, якщо у вас занадто чутливі груди.

Після того, як ми визначилися з типом приладу, перейдімо до другого етапу, як правильно користуватися молоковідсмоктувачем?

  • Перед першим використанням молоковідсмоктувач потрібно простерилізувати. Надалі, можете проводити цю процедуру раз на день, а після зціджування досить сполоснути його теплою водою й обдати окропом.
  • Виберіть зручну позу та місце, трохи помасажуйте груди, щоб забезпечити приплив молока.
  • Помістіть лійку молоковідсмоктувача на груди, таким чином, щоб сосок опинився в її центрі.
  • Увімкніть прилад або акуратно натисніть на руків'я ручного приладу, відчуйте відповідний саме вам режим. Процес не має бути болючим.
  • Не турбуйтеся, якщо спочатку у Вас буде виділятися по кілька крапель молока, через якийсь час молоко почне текти тонкою рівномірною або цівкою, що пульсує.
  • Якщо молоко перестало виділятися, приберіть молоковідсмоктувач від грудей і перелийте все зібране в чисту пляшечку для годування або спеціальну ємність для зберігання і помістіть його в холодильну камеру.
  • Промийте прилад.

Вважають, що зціджене молоко може зберігатися в холодильнику не більше 48 годин. Заморожувати грудне молоко не рекомендовано!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд