Як правильно носити компресійну білизну

14.02.2019 01.04.2024
1581
Переглядів: 1581

Спеціалізовані компресійні гольфи, колготи, панчохи забезпечують градуйований тиск на стінки вен, запобігаючи застою крові. Компресійна білизна нормалізує кровообіг і зупиняє стадії варикозного розширення вен, які прогресують, знімає відчуття тяжкості в ногах, застосовують як профілактику варикозу та лікувальну терапію. Її рекомендують носити людям, які проводять багато годин робочого часу на ногах, людям, схильним до захворювань вен, вагітним. Також компресійну білизну активно використовують спортсмени та застосовують у післяопераційний період.

Компресійний трикотаж здійснює компресійний вплив на венозну систему людини. Вени стають еластичнішими, покращується кровообіг, завдяки чому ноги перестають набрякати, боліти наприкінці дня. 

Головна функція - профілактика і лікування варикозу, набряклості, втоми ніг.


Як правильно носити компресійну білизну - Medtechnika

Як працює компресійний трикотаж?

Компресійний трикотаж, з якого створюються гольфи, колготи, панчохи й інші вироби, здійснює градуйований тиск, завдяки чому відбувається нормалізація відтоку крові з нижньої частини ніг до серця. За своєю структурою ці вироби являють собою еластичний каркас, який щільно обтягує ногу в зоні стопи й до коліна (іноді вище). Ступінь компресії залежить від товщини ниток. Залежно від діагнозу та ступеня прояву варикозної сітки лікарі прописують певний підвид компресійної білизни.  Також існують профілактичні моделі компресійної білизни, які може купити кожен, незалежно від припису лікаря. Компресійні панчохи допомагають з легкістю долати важкий робочий день, не відчуваючи до вечора набряклості та болю в ногах. Особливо компресійна білизна актуальна для вагітних жінок і людей із зайвою вагою. Вона запобігає розвитку варикозного розширення вен, покращує самопочуття та позбавляє болю в ногах, що ниє. 

Найбільший застій крові відбувається в ділянці щиколотки, саме тому великий ступінь компресії припадає саме на цю частину ноги.

Як правильно носити компресійний трикотаж?

Якщо у вашій родині були люди, які страждають на варикоз, значить ви в зоні ризику, тому необхідно берегти свої ноги від великих навантажень і перевтоми. Коли ви знаєте, що на вас чекає важкий день, доведеться довго стояти на ногах, то краще підстрахувати себе й надягнути спеціалізовану компресійну білизну. Компресійний трикотаж актуальний для людей, які вирушають у відпустку та планують відвідати безліч екскурсій.  Також, для людей, які проводять більшу частину робочого часу "на ногах", панчохи, колготки або гольфи є необхідним атрибутом на кожен день. 

Запитання наших клієнтів, яке часто ставлять: "Скільки можна носити компресійну білизну?" Компресійний трикотаж можна носити щодня, але обов'язково необхідно давати ногам відпочинок. Поки ви стоїте, компресійна білизна виконує свою головну функцію. Але, коли ви повертаєтеся додому, обов'язково знімайте її, даючи ногам відпочинок і розслаблення. Під час сну необхідність у додатковій компресії відпадає, тому що кровообіг поліпшується сам собою. 

Вагітним жінкам і людям із зайвою вагою також показана компресійна білизна. Річ у тім, що коли збільшується вага людини відповідно збільшується навантаження на венозну систему. Компресійні панчохи допомагають уникнути втоми в ногах і прояву венозних сіток на ногах. 

Компресійні панчохи рекомендують носити впродовж усієї вагітності та два місяці після пологів. Для вагітних жінок представлені моделі спеціалізованих компресійних колготок, які не здавлюють живіт. 

Якщо вас хвилює питання: "Як надягати компресійну білизну?", то ми вас потішимо, адже ніяких "суперздібностей" не знадобитися для того, щоб носити компресійний трикотаж.  Єдине, що важливо запам'ятати - вдягаючи компресійну білизну (чи то панчохи, чи то гольфи, чи то колготи), дуже важливо правильно та рівномірно розподілити компресію.

 


Як носити компресійну білизну у разі варикозу - Medtechnika

Головне правило - компресійна білизна не повинна приносити дискомфорт. Тому якщо вам щось десь тисне й передавлює, значить, ви неправильно розподілили компресію або вибрали занадто маленький розмір. Кожен виробник представляє свою індивідуальну розмірну таблицю виробів. Уважно її вивчивши, ви зможете підібрати комфортну для вас модель. Якщо ви все ж не змогли розібратися, ви завжди можете звернутися по допомогу до нашого консультанта, який відповість на всі запитання і допоможе зробити правильний вибір. 

Важливо сказати, що компресійний трикотаж актуальний для людей у післяопераційний період. Однозначної відповіді на запитання: "Скільки потрібно носити компресійну білизну після операції" не існує, тому що все дуже індивідуально. Усі рекомендації щодо компресійного трикотажу вам має дати ваш лікар.

У разі варикозу будь-якої стадії компресійна білизна стане рятувальним колом, який запобігає прогресуванню цієї хвороби та знімає неприємні симптоми. Але важливо, щоб терапію вам призначив лікар. Якщо ви страждаєте від варикозу, не затягуйте похід до лікаря, який порекомендує вам компресійну білизну з необхідним ступенем компресії.

Компресійний трикотаж у магазинах "Рідні Медтехніка"

Наш магазин пропонує великий вибір компресійного трикотажу, каталог якого ви можете подивитися за посиланням

У продажу представлено безліч моделей панчіх і колготок, які мають вигляд звичайних моделей і їх можна носити без сорому, що хтось здогадається, що у вас компресійна білизна. 

У кожної жінки свої вподобання. Хтось любить гольфи, інші віддають перевагу панчохам або колготам. У нашому магазині можна купити компресійну білизну найрізноманітніших моделей і різновидів. Ми гарантуємо своїм клієнтам високу якість і приємні ціни.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд