Як домашній мікроклімат допоможе вберегтися від хвороб

23.01.2020 22.04.2024
1265
Переглядів: 1265

Для кожної людини її дім – її фортеця. Це те місце, куди ми приходимо втомленими після роботи, де завжди тепло та затишно, й місце, де ми почуваємося захищеними. У кожного будинку є свої атмосфера та мікроклімат, які підходять його мешканцям. Атмосферу в будинку можна створювати предметами інтер'єру, тоді як мікроклімат, а саме правильний, відповідний усім мешканцям, необхідно не тільки створювати, а й підтримувати.

Мікроклімат – це те, що безпосередньо впливає на стан здоров'я людини. Іноді людина може почуватися не зовсім добре, відчувати дискомфорт – це значить, що мікроклімат не зовсім ідеальний, і тоді людина починає витрачати сили на пристосування й адаптацію до них. Одними з небагатьох параметрів ідеального мікроклімату в будинку будуть: температура та вологість, чистота та свіжість повітря. Ці параметри можна створювати та коригувати за допомогою спеціальної техніки й обладнання. Тепер докладніше про кожен.

Зволожуємо повітря

Давно відомо, що вода є важливою та незамінною складовою людського організму. Але мало хто замислюється над тим, що її нестача в повітрі, яким ми дихаємо, може мати не найприємніші наслідки. На щастя, наука та технології не стоять на місці, вже придумано спеціальні пристрої для створення правильного мікроклімату й ідеально зволоженого повітря. Атмосферну вологість у межах 40-60 % вважають оптимальною та корисною для людського організму. У таких умовах ми почуваємося комфортно. Якщо ж ці показники знижуються, то сонливість, неуважність і сухість слизових стають неминучістю. А підхопити неприємну інфекцію в приміщенні з сухим повітрям куди простіше, ніж у морозну погоду. Не будемо забувати й про вуличне повітря, в якому концентрація автомобільних вихлопів, виробничих відходів і шкідливих бактерій просто зашкалює. І цим нам доводиться дихати день у день. Тому про атмосферу у своєму домі вкрай необхідно думати та турбуватися. Купити зволожувач повітря – значить подбати про здоров'я своєї сім'ї, близьких людей, родичів і друзів.

Зволожувач повітря Neoclima SP-35G

Також корисним пристроєм для створення здорового та правильного мікроклімату в будинку буде іонізатор повітря. З кожним днем все більше людей замислюється про придбання іонізатора. І це не дивно. Адже такий прилад істотно підвищує якість повітря всередині приміщення, покращує здатність нашого організму протистояти шкідливим факторам ззовні. Повітря в горах, біля моря або просто за містом насичене негативними іонами кисню, тому його справедливо вважають лікувальним. А ось у закритому приміщенні концентрація цих іонів у рази менша. І якщо постійно дихати таким повітрям, існує ризик виникнення проблем із серцево-судинною системою. Рівень імунітету слабшає в рази. За допомогою іонізатора можна очистити повітря від пилу, а також знизити рівень шкідливого випромінювання від увімкнених телевізорів і моніторів.

Знезараження приміщення

Як би часто не проводилося вологе прибирання будинку, стерильних умов все одно не досягти. Наше повітря є ідеальним середовищем для розмноження багатьох шкідливих бактерій і мікроорганізмів. Наявність у будинку бактерицидної лампи допоможе провести повноцінне очищення та знезараження. Раніше бактерицидну кварцову лампу використовували виключно в медичних установах, сьогодні ж багато хто використовує її у своїх будинках. Такі лампи належать до дезінфекційного обладнання. Вони знезаражують повітря всередині приміщення за допомогою УФ випромінювання. На відміну від звичайних варіацій, у таких виробах використовують кварцове скло. Через нього проходить весь спектр випромінювання, навіть озон. Однак після використання кварцової варіації, приміщення необхідно провітрити в обов'язковому порядку. Кожен користувач може вибрати зручну для себе модель за типом кріплення. Вони бувають: підлогові, підвісні та настільні.

Опромінювач безозоновий бактерицидний побутовий підлоговий переносний "ОББ-36П-Ph"

Затишок і користь

Створити здоровий мікроклімат у домі, наситити повітря негативно зарядженими іонами та поліпшити самопочуття можна за допомогою соляного світильника. Він поєднує в собі кілька корисних функцій. По-перше, кожен світильник – оригінальний. Він може підійти до будь-якого інтер'єру. По-друге, сольові лампи мають м'яке тепле світіння. Завдяки цьому їх можна використовувати як нічник. І, по-третє, світильники із солі приносять терапевтичну користь для людського організму. Соляна лампа не тільки іонізує повітря, вона "розпилює" мікроскопічні частинки солі, які легко проникають у дихальну систему людини. Ця особливість ламп забезпечує профілактичний і лікувальний ефект у разі інфекційних захворювань і запалень дихальних шляхів. Багато лікарів рекомендують придбати цим світильником, якщо людина страждає:

  • бронхіальною астмою, бронхітом, тонзилітом;
  • алергічним ринітом, кашлем курця, кропив'янкою;
  • підвищеним артеріальним тиском, порушеннями мозкового кровообігу, стенокардією;
  • нервовими розладами, депресією;
  • ревматизмом.
Соляна лампа Соляна лампа
Соляна лампа

Створити приємний мікроклімат вдома не так і складно, достатньо обзавестися потрібними приладами, купити які ви можете в нашому інтернет-магазині або в мережі "живих" магазинів Рідні Медтехніка.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд