Як роблять індивідуальні ортопедичні устілки? Етапи й особливості виготовлення лікувальних устілок

02.03.2023 19.03.2024
3566
Переглядів: 3566

Зміст:

Ортопедичні устілки – особливий вид вкладок у взуття, використання яких необхідне для підтримки стоп у природному, анатомічно правильному положенні. Особливість конструкції таких виробів (у поєднанні із застосуванням спеціально підібраних матеріалів) сприяє оптимальному розподілу навантаження на опорно-руховий апарат. В інтернет-магазині "Рідні Медтехніка" можна замовити виготовлення ортопедичних устілок. Далі розберемося, як виготовляють індивідуальні устілки.

Як виготовляють лікувальні устілки на замовлення?

Ноги – саме та частина опорно-рухового апарату, яка щодня піддається високим навантаженням, утримуючи вагу тіла, коли людина стоїть чи ходить, займається фізичною роботою чи спортивними вправами. Незручне взуття, надмірні чи одноманітні навантаження сприяють розвитку плоскостопості, деформації суглобів та інших патологій, здатних значно знизити якість життя.

Використання ортопедичних устілок допоможе щодня насолоджуватися прогулянками та здійснювати пробіжки, насолоджуючись комфортом і свободою руху. Лікувально-профілактичного ефекту можна досягти використанням:

  • супінатора – випуклої частини, що підтримує стопу;
  • заглиблення для п’яти;
  • випуклості для зони перекочування;
  • метатарзальної подушечки, що зменшує навантаження для пальців.

Найбільш ефективними лікарі-ортопеди вважають вироби, виготовлені відповідно до індивідуальних особливостей стопи. А як роблять індивідуальні ортопедичні устілки на замовлення? Процес виготовлення таких виробів складається з кількох етапів.

Акція! Пінобокс + дві пари індивідуальних устілок, Prostopoo

Виготовлення зліпка

Як зробити ортопедичні устілки? Виготовлення індивідуальних ортопедичних устілок починається з візиту до лікаря-ортопеда. Під час консультації фахівець уточнює характер скарг і вид деформацій. Це необхідно, щоб вибрати оптимальний вид заготовки. Класична технологія виготовлення ортопедичної устілки починається зі зліпка. Для цього стопи поміщають у контейнер, де міститься пластична густа маса. Отриманий відбиток заповнюють розчином гіпсу. Зліпок стопи слугує основою для виготовлення устілки вакуумним способом.

Такий спосіб виготовлення потребує найбільших трудових витрат: будь-який рух стопи робить відбиток неточним, треба додаткова корекція або виготовлення нового зліпка. А втім, за допомогою такої техніки досвідченому майстру вдається домогтися досить точного припасування устілки, щоб стопа отримала достатньо точок опори під час ходьби.

Також відбиток можна зробити самостійно. Для цього методу передбачено використання спеціального пінобоксу. Після його отримання необхідно зробити відбиток стопи згідно з інструкцією. Готові зліпки надсилають назад у магазин, де ерготерапевт робить знімок відбитка, телефонує замовнику щоб уточнити всі деталі й особливості способу життя та загального стану людини. Після консультації протягом 24 годин виготовляють устілки та надсилають замовнику.

Індивідуальні устілки не виходячи з дому

Використання заготовок

Значно прискорити процес виготовлення ортопедичних устілок під замовлення можна за допомогою методу, який полягає у припасуванні заготовок. Термопластичний матеріал, який використовують для них, під час нагрівання стає м’яким, йому можна надавати потрібної форми.

Процес виготовлення здійснюють за таким алгоритмом:

  • спеціаліст поміщає стопи пацієнта на платформу спеціального медичного приладу – плантографа. Такий пристрій розроблено для простої та ефективної діагностики патологічних деформацій стоп. Прилад дає змогу створити детальний відбиток, що дає лікареві весь спектр інформації для діагностики без використання рентгена;
  • коли етап огляду та діагностики завершено, фахівець вибирає оптимальний вид заготовки для устілки з термопластичного полімеру. Такий матеріал у розігрітому вигляді достатньо м’який, щоб йому можна було надати потрібної форми;
  • коригувати поздовжні деформації склепінь стоп дає змогу використання спеціальної еластичної стрічки з гуми, яка розташована поперек заготовки;
  • заготовку піддають термічній дії, використовуючи спеціальний фен. Коли заготовка набуває необхідної пластичності, їй надають форму, що відповідає індивідуальним параметрам ступні пацієнта;
  • процес займає зовсім небагато часу. Досвідченому майстру на виготовлення пари устілок потрібно не більш як 40 хвилин. Однак час робочого процесу може бути трохи більшим у разі складних, посттравматичних або вікових деформацій;
  • виготовлена за всіма правилами устілка, забезпечує стопі три точки опори – на п’яту, першу та п’яту плеснову кістку. Устілки готові до використання за 20-40 хвилин. Упродовж кількох днів можливий невеликий дискомфорт, який швидко минає.

Комп’ютерне моделювання

Метод комп’ютерного моделювання ортопедичних устілок є найпрогресивнішою технологією, що базується на динамічних вимірюваннях параметрів ступні. Такі вимірювання виконують у процесі проходження пацієнта по спеціальній вимірювальній панелі та забезпечують максимальну точність розподілу навантаження для всіх ділянок стоп із мінімальними похибками, а також виявляють патології різного роду. Особливо важливим моментом є автоматизація процесу проведення вимірювань, що дає змогу знизити похибки до значень, які не впливають на якість готового виробу. Параметри, отримані в результаті таких вимірювань, вирізняє висока точність. На їхній основі розробляють 3D-модель, яку виготовляють на верстаті з ЧПК. Готові ортопедичні устілки повною мірою адаптовані для індивідуальних особливостей і потреб конкретного пацієнта. 

Технологія CAD/CAM – найсучасніший метод виготовлення індивідуальних ортопедичних устілок. Технологія передбачає перетворення отриманого скан-зображення стопи в 3D-модель устілки, яку моделює фізичний терапевт за допомогою програми.

Використання технології CAD/CAM у виробництві устілок має безліч переваг.

  • Точність та деталізація: дозволяє створювати точні 3D моделі, що допомагає розробляти деталізовані устілки з високою точністю.
  • Швидкість проектування: можна швидко створювати різноманітні варіанти устілок, що прискорює процес розробки.
  • Індивідуальний підхід: дозволяє враховувати індивідуальні потреби клієнтів, створюючи персоналізовані устілки.
  • Оптимізація матеріалів: допомагає оптимізувати використання матеріалів, знижуючи витрати та забезпечуючи ефективне використання ресурсів.
  • Прискорення виробництва: автоматизація процесів виробництва устілок, збільшуючи продуктивність і зменшуючи час виготовлення.
  • Висока якість: німецька технологія CAD/CAM допомагає забезпечити високу якість устілок, що робить їх більш конкурентоздатними на ринку.
  • Екологічність: оптимізація процесу виробництва та використання матеріалів за допомогою CAD/CAM дозволяє знизити негативний вплив на довкілля та сприяє створенню екологічно-свідомих устілок.

Індивідуальні устілки з 3D скануванням у Рідні Медтехніка

Використання вакуумно-компресорних подушок

Ще один метод, що дає змогу зробити устілки на індивідуальне замовлення, пов’язаний із застосуванням мембранних подушок. Пацієнт стає на таку подушку, а для отримання відбитка відкачується повітря. Отриманий об’ємний відбиток є основою для формування устілки із заготовки. У процесі отримання відбитка спеціаліст стежить за правильністю положення колінного та гомілковостопного суглобів. Метод дає змогу зробити ортопедичну устілку на індивідуальне замовлення всього за пів години, що важливо для пацієнта. Однак у процесі формування часто трапляються похибки, що потребує додаткової корекції виробу.

Кожен із перерахованих способів має свої сильні та слабкі сторони. Що точніше враховано індивідуальні потреби пацієнта, то вища якість виробів та ефект від їх використання.

Як ми робимо лікувальні устілки на замовлення?

З відвідуванням магазину
Крок 1.оформлюйте замовлення на сайті
Крок 2.отримайте консультацію з менеджером колл-центру
Крок 3.відвідайте один із 20 магазинів мережі
Крок 4.зробіть безкоштовне 3D сканування стопи
Крок 5.очікуйте контакту з фізичним терапевтом для узгодження всіх деталей
Крок 6.час виготовлення - 24 години з моменту отримання скану стопи клієнта
З боксом самодіагностики
Крок 1.оформлюйте замовлення на сайті
Крок 2.отримайте консультацію з менеджером колл-центру
Крок 3.отримайте бокс самодіагностики
Крок 4.зробіть відбиток стоп за інструкцією, яку ви знайдете в боксі
Крок 5.заповніть анкету, яка також знаходиться всередині боксу
Крок 6.запакуйте все в пакет, що йде в комплекті до боксу
Крок 7.надішліть нам з будь-якого відділення Нової Пошти (доставку оплачує одержувач), зворотна адреса вказана на інформаційному листку
Крок 8.очікуйте контакту з фізичним терапевтом для узгодження всіх деталей
Крок 9.час виготовлення - 24 години з моменту отримання скану стопи клієнта

Індивідуальні ортопедичні устілки Prostopoo (пара)

Де краще замовити індивідуальні ортопедичні устілки?

Використання ортопедичних устілок на індивідуальне замовлення – один із простих і ефективних способів боротьби із захворюваннями опорно-рухового апарату. Фахівці наполягають на використанні ортопедичних устілок:

  • для дітей і підлітків – для гарної постави та профілактики плоскостопості;
  • для зниження стомлюваності та больових відчуттів під час високих фізичних навантажень;
  • для корекції деформацій стопи, у разі шпори п’яти або натоптнів;
  • у процесі реабілітації – у разі травм, після операцій;
  • у разі порушення венозного кровотоку.

Де можна зробити індивідуальні ортопедичні устілки? Для виготовлення такого ортопедичного виробу ви можете звернутися до одного з фірмових магазинів мережі "Рідні Медтехніка", що є у вашому регіоні. Для отримання додаткової інформації ви можете звернутися по допомогу до наших консультантів, скориставшись опцією зворотного зв’язку або зателефонувавши за вказаними телефонами.

У вас є можливість зробити 3D сканування стопи в таких магазинах:

  • Вінниця, вул. Пирогова, 13
  • Дніпро, просп. Д. Яворницького, 109
  • Житомир, вул. Велика Бердичівська, 19
  • Запоріжжя, просп. Соборний, 44
  • Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 9
  • Київ, вул. Богдана Хмельницького, 37
  • Київ, Набережно-Корчуватська, 14
  • Київ, вул. Закревського, 81/1
  • Луцьк, просп. Президента Грушевського, 15
  • Львів, вул. Івана Миколайчука, 9
  • Львів, вул. Личаківська, 19А
  • Одеса, вул. Пантелеймонівська, 101
  • Полтава, вул. Котляревського 38/40
  • Рівне, вул. Соборна, 15
  • Суми, вул. Іллінська, 5
  • Ужгород, вул. Капушанська, 15
  • Харків, вул. Данилевського, 8
  • Черкаси, вул. Дахновська, 30
  • Чернігів, просп. Миру, 42
Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд