Дихати вільно: поради алергікам на літо

24.06.2020 25.04.2024
1554
Переглядів: 1554

Для когось літо – це свіжі фрукти й овочі, буяння зелені навколо, море та спекотне сонце, а для когось – це нежить, чхання, напади кашлю, набряклість і сльозогінність очей, кон'юнктивіт, одним словом – алергія.  Те, що будь-якій іншій людині приносить задоволення та радість, для алергіка може бути нестерпною мукою. На щастя, існують засоби, що допомагають полегшити симптоми сезонної алергії, які, до речі, можна купити в мережі наших магазинів і на сайті. Але для початку розберемося, що таке алергія.

Сезонна алергія

Літня алергія або поліноз – це алергічне захворювання здебільшого з ураженням очей і слизових дихальних шляхів. Пилок вітрозапильних рослин, який проникає в дихальні шляхи, є основним подразником і причиною розвитку алергії. У літній період алергічна реакція може виникати на тлі цвітіння лугових злаків і бур'янів. До речі, побутує думка, що основним алергеном у травні-червні є тополиний пух, але це не так. По-перше, тополиний пух – це не пилок, по-друге, він не здатен проникнути в дихальні шляхи, оскільки він не настільки малий. Але попри це, тополиний пух має високу алергенну активність, несучи на своїй поверхні пилок інших рослин.

Як боротися?

Першим способом лікування сезонної алергії є її профілактика та виключення будь-якого контакту алергіка з алергенами. Якщо є можливість, то на період цвітіння краще залишити зону, де занадто велика концентрація цвітінь. Якщо така можливість відсутня, то допоможуть спеціальні засоби для вільного дихання, а це: небулайзер, дихальний тренажер, зволожувач повітря, соляна лампа, спрей для носа, спеціальні фіточаї та БАДи від алергії. Найпопулярнішими з цього переліку є саме трав'яні чаї та БАДи.

Протиалергічний чай поєднує в собі суміш лікарських трав, які здавна використовували для боротьби з алергією. Такі фіточаї створюють у співпраці з лікарями, фармацевтами та травниками. Випиваючи чашечку ароматного чаю, знижується чутливість до алергенів. Також фіточай від алергії зменшує алергічний свербіж, чинить заспокійливу та протизапальну дію, нормалізує обмін речовин і чинить загальнозміцнювальну дію на весь організм.

Фіточай Алергофіт від алергії, 20 пакетиків, Dr.Fito Трав'яний чай Протиалергічний з мелісою та кропивою, 100 г

Что касается различных пищевых добавок для борьбы с аллергией, то производители позаботились об аллергиях. Разнообразные формы выпуска БАДов от аллергии (от таблеток до смесей и БАЖей) разработаны для снятия симптомов и поддержания здоровья в самый непростой период аллергика – в период обострения. Применение противоаллергических БАДов ослабляет аллергические проявления и улучшает функцию ЖКТ, поджелудочной железы, также способствует регрессу патологических проявлений кожной и других форм аллергии.

Протиалергійна суміш, 90 таблеток, Biola Алер-макс, 100 капсул, Country Life

Будьте здоровы и пусть это лето оставит только приятные эмоции!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд