Чого нас навчив коронавірус: корисні звички, які варто залишити після карантину

05.06.2020 25.04.2024
1138
Переглядів: 1138

Уже тривалий час по всьому світу запроваджено карантинний режим у зв'язку з новою коронавірусною інфекцією COVID-19. Деякі країни поступово повертаються до звичного способу життя, карантинні заходи слабшають. Україна не стала винятком, і вже сьогодні ми користуємося громадським транспортом, ходимо в кафе, ресторани та ТЦ, плануємо літню відпустку. Хоч карантин і слабшає, не варто забувати про індивідуальні заходи захисту: продовжуємо так само ретельно мити та дезінфікувати руки, носити одноразові рукавички в магазинах і громадському транспорті, дотримуватися дистанції, знезаражувати приміщення та контролювати стан здоров'я. Карантин ввів у наше життя багато нових звичок, які напевно надовго до нас прижилися. Сьогодні про них і поговоримо.

Гігієна – наше все

Регулярна гігієна рук – обов'язкова складова превентивних заходів поширення вірусу та можливості зараження. Регулярне оброблення рук і поверхонь, до яких ми постійно торкаємося, спиртовмісними засобами й антибактеріальним милом, напевно, найосновніша звичка, яка залишиться з нами назавжди. Це необхідно для того, щоб шляхом ретельного миття рук антибактеріальним милом або обробивши їх антисептиком, знищити вірус, який може ховатися на будь-якій поверхні.

До речі, чи знаєте ви, що антисептичні засоби (антисептики, дезінфектори, санітайзери) мають містити щонайменше 70 % спирту у своєму складі? В іншому разі засіб не несе користі та є просто косметичним. 

Щодо мила, то якісне антибактеріальне мило може містити ефірні олії, які чинять антисептичну дію. Не варто забувати й про засоби захисту для рук. Наприклад, рідке антибактеріальне біоактивне мило "Фіторія преміум" антисептичне з екокомпонентами не містить агресивних хімічних компонентів, консервантів і SLS (лаурилсульфат). Антисептичну дію мила досягають завдяки ефірній олії чайного дерева, що входить до його складу, та рослинному натуральному екстракту фітора.

Рідке мило "Антисептичне", 275 мл, Фіторія

Такі захисні аксесуари як одноразові рукавички ще довго будуть з нами в магазинах, громадському транспорті. А людям, які працюють у сфері обслуговування, рукавички необхідні щодня.

Бахіли, маски, шапки, рукавички

Останнім часом нам усім довелося відмовитися від звичних рукостискань, замінивши їх дотиками ліктями, кулачками або підошвами взуття. Думаємо, такі дії вже прижилися в усьому світі та навіть після карантину будуть актуальними.

Чисте та свіже повітря

Багато офісів і магазинів не зачиняли свої двері під час карантину. Крім звичайного провітрювання приміщення, багато хто проводив кварцування (знезараження приміщення бактерицидними кварцовими лампами). Дезінфекція приміщення після послаблення карантину так само важлива й, найімовірніше, ця звичка залишиться назавжди. Адже багато хто почав добиратися на роботу громадським транспортом, ходити до торгових центрів тощо. Якщо перериватися на кварцування можливості немає, варто задуматися про такий прилад як бактерицидний кварцовий рециркулятор. Найчастіше цей прилад необхідний у:

  • лікарнях;
  • громадських приміщеннях (школи, дитсадки, готелі, спортзали, кафе та ресторани);
  • торгових приміщеннях продовольчих товарів;
  • домашніх умовах.

Контроль здоров'я

За найменшого нездужання необхідно вимірювати свою температуру. Навіть якщо симптоми, наприклад, коронавірусу відсутні, краще регулярно проводити температурний скринінг, щоб виключити ймовірність інфікування. Така практика діагностики вже давно присутня в місцях великого скупчення людей, та й удома це виконувати не складно. До речі, найшвидшим і найефективнішим способом вимірювання температури тіла є безконтактний спосіб, тобто з використанням безконтактного інфрачервоного термометра. Достатньо навести безконтактний інфрачервоний градусник на лоб і просканувати температуру тіла.

Коронавірус зробив наше звичне життя більш розміреним і вніс корективи в нашу буденність, змусивши нас піклуватися про своє здоров'я в рази сильніше. Звички, які залишаться з нами після епідемії, точно допоможуть нам зберегти здоров'я! А це ж головне!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд