Чим допомагають компресійні панчохи

23.07.2019 02.04.2024
1235
Переглядів: 1235

Важкі фізичні навантаження, малорухливий спосіб життя та надмірна вага створюють чимало проблем зі здоров'ям. Згідно зі статистикою, кожна третя жінка та кожен п'ятий чоловік страждають від варикозного розширення вен. Лікарі зазначають, що небезпечне захворювання помітно "помолодшало" й дедалі частіше зустрічається в людей середнього віку. Для лікування варикозної хвороби потрібен комплексний підхід, тому флебологи рекомендують разом із медикаментозним лікуванням використовувати спеціальний компресійний трикотаж. У деяких випадках панчохи компресійні запобігають розвитку варикозу та допомагають уникнути серйозних ускладнень.

Чим корисний компресійний трикотаж

Панчохи, колготки та гольфи різного ступеня компресії показані для профілактики та немедикаментозної терапії тромбозу, тромбофлебіту, варикозного розширення вен, у разі набряків ніг та інших недуг, пов'язаних із порушенням кровотоку. Як же допомагає трикотаж у такій ситуації? На відміну від звичайної білизни, компресійна діє як "каркас", який підтримує вени. Підвищений тиск звужує просвіт кровоносних судин, що збільшує швидкість відтоку венозної крові та зменшує ймовірність утворення тромбів.

Особливо ефективні моделі трикотажу з градуйованою компресією, представлені в інтернет-магазині "Рідні Медтехніка". Важлива умова для ефективної дії компресійної білизни — правильний градієнт тиску. У таких моделях ступінь тиску розподілений по всій нозі та зменшується у напрямку від щиколотки до стегна. Ортопедичні вироби скроєні так, щоб не передавлювати окремі зони, що може призвести до виникнення судом. Однак компресія має бути досить сильною, інакше не буде досягнуто лікувального ефекту. Регулярне носіння таких гольфів або панчіх відновить нормальний кровообіг, поліпшить еластичність стінок судин і підтримає роботу клапанів. Ортопедичній компресійній білизні притаманні характеристики термобілизни: швидке відведення вологи та вільна вентиляція повітря.

Вагітність і пологи: чи потрібно носити

Через збільшення навантаження на ноги в допологовий період, ризик розвитку захворювань судин значно зростає. Тому під час вагітності лікарі наполегливо рекомендують носити компресійний трикотаж жінкам зі схильністю до набряків, гіпертонічною хворобою та поганою щодо варикозного розширення вен спадковістю. Найкраще для цих цілей підходять колготки компресійні.

Правильно вибрати трикотаж для вагітних допоможе лікар-гінеколог. Лікар оцінить можливі ризики, проведе діагностику та порадить колготки або гольфи необхідного класу компресії, розповість, як довго та коли носити білизну.

Як і інші ортопедичні вироби, компресійні панчохи необхідно знімати під час сну та відпочинку, а надягати перед тривалими пішими прогулянками і в період фізичної активності.

Трикотаж для вагітних з різним ступенем компресії використовують і під час пологів. Одягають виріб під час перших переймів, або перед операцією, якщо проводять кесарів розтин. Перші сім діб після пологів — небезпечний час для розвитку захворювань венозної системи, тому медики радять носити компресійний трикотаж і в післяпологовий період. Компресійні панчохи для пологів допоможуть уникнути небажаних наслідків, зберегти привабливість і здоров'я ніг.

Який трикотаж вибрати

Ортопедична білизна для жінок і чоловіків відрізняється матеріалами та видами плетіння, ступенем тиску — класом компресії. Останній критерій найбільш важливий і визначальний під час вибору продукції.

Розрізняють 4 типи компресійного трикотажу:

  • Вироби, які відносять до 1-го класу компресії, використовують у профілактичних цілях. Такі колготки або гольфи підійдуть здоровим людям, які проводять багато часу на ногах.
  • Ортопедична продукція 2-го класу компресії підходить для вагітних без виражених патологічних змін судин, людям, які страждають від судом, набряків нижніх кінцівок, і пацієнтам після оперативного втручання.
  • Трикотаж 3-го ступеня компресії використовують у комплексному лікуванні важкого ступеня венозної недостатності та тромбозу.
  • Для пацієнтів із найсерйознішими проблемами призначають компресійний трикотаж 4-го класу компресії.

Що враховувати під час вибору антиварикозного трикотажу

У магазині "Рідні Медтехніка" представлено широкий вибір продуктів, які допоможуть у лікуванні варикозу. У категорії "ортопедичні вироби" ви знайдете протиемболічний трикотаж, шкарпетки, колготки, гольфи компресійні.

Усі види ортопедичних виробів добре справляються зі своїми завданнями. Відмінність полягає тільки у висоті білизни. Якщо порушення кровотоку виникають у ділянці гомілки, можна вибрати гольфи, а ось якщо судинна сіточка з'явилася на стегнах, купуйте колготи або панчохи.

Вибрати та придбати компресійну білизну 1-го типу в "Рідні Медтехніка" можна й самостійно. Але ортопедичні вироби з сильнішим ступенем тиску варто купувати тільки після консультації з лікарем. Неправильний вибір і режим носіння може призвести до протилежного результату — венозного застою й оніміння кінцівок.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд