Біотуалет для дачі без запаху. Міф чи реальність?

14.02.2019 22.03.2024
2446
Переглядів: 2446
Відпочинок, а тим паче тривале проживання на дачі не принесуть задоволення, якщо належним чином не розв'язати проблему з туалетом. Дерев'яні конструкції з діркою в підлозі, запах від яких поширюється далеко за межі ділянки, давно вже стали анахронізмом. А якщо додати сюди необхідність періодичного відкачування накопиченого вмісту власноруч, або за допомогою спеціальної бригади, то такий варіант організації вимушеного дозвілля слід відкинути відразу.
 
Найчастіше на дачі встановити традиційний унітаз не є можливим через відсутність водних і каналізаційних комунікацій. Але все ж є гідний вихід із проблеми. Це нехитрі, але водночас досить ефективні інженерні винаходи – біотуалети.

Конструкція рідинного біотуалету для дачі


рідинний біотуалет порта потті

Основу пристроїв становить пластиковий бокс, виконаний у вигляді унітаза, принцип дії та внутрішня конструкція якого може відрізнятися. Зовнішній вигляд і форма виробів досить різноманітна, але є моделі, які не відрізняються від звичайних домашніх унітазів. Як правило, біотуалет для дачі складається з приймальної місткості та місткості накопичувача. Ця сантехніка дає змогу переробляти рідкі та тверді фракції відходів, усуваючи неприємні запахи. Нам лише залишиться час від часу спорожняти накопичувальну місткість. Але це деталі, в які не кожен вдаватиметься. Головне, що ми отримуємо за свої гроші – це біотуалет для дачі без запаху та відкачування.




Біотуалети бувають стаціонарними та переносними. По суті, стаціонарна версія має вигляд кабінки із пластику, в якій встановлюють мобільний або стаціонарний біотуалет. Такі варіанти виробів призначені для встановлення у дворі. А для кімнатного використання купують переносні біотуалети. Попри ефективну дезодорацію, в будинку не рекомендовано встановлювати біотуалет поблизу кухні або місця зберігання продуктів.

Головною відмінністю біотуалетів без запаху є активна речовина, яку використовують у них, – вона розщеплює і знезаражує органічні відходи. Найбільше застосування в цій галузі знайшли хімічно активні реагенти та торф'яні наповнювачі. Біотуалети, що використовують хімічні реагенти, оснащують ручною або електричною зливною помпою, а екологічні торф'яні біотуалети працюють і зовсім без води. До переваг останніх слід віднести їхню "безвідходність", що дає змогу завдяки процесам аеробної мінералізації переробляти фекалії в компост. Особливості роботи біотуалету з торф'яним наповнювачем вимагають зливу для рідких фракцій, тому йому краще відвести місце на вулиці. 

Переваги хімічних біотуалетів

Мобільність. Туалети з ручними помпами не потребують підключення до електромережі/каналізації, скидання рідких стоків відбувається прямо в ґрунт, уже знезаражених. Придатність до використання в будь-яких умовах.
Мала вага, компактність: 3-5 кг, невеликі габарити
Біорозкладання стоків – на дуже високому рівні, немає запаху відходів життєдіяльності.

Недоліки: рідину потрібно утилізувати поза територією дачної ділянки.

Переваги торф'яних біотуалетів


Великий обсяг. Біотуалети з накопичувачем розраховані на використання до 6 осіб, що є оптимальним показником для великої родини.
Відходи утилізуються в зоні дачної ділянки – торф і фекалії утилізують в межах дачі та досить швидко "дозрівають" до стану компосту.
Немає потреби підключати пристрій до води або організовувати злив – питання вирішують за допомогою загороджувальних заслінок.
Конструкції безперервної дії – повний цикл дозрівання компосту.
Автономність – не потрібно підключати до електромережі, є можливість використовувати вдома, на вулиці, для дачі.
Перероблений склад можна використовувати як добриво.

Недоліки: неможливо використовувати за низьких температур (зупиняється процес органічного розкладання).

Який біотуалет кращий? Торф'яний чи хімічний? Питання неоднозначне і на нього слід відповідати з огляду на очікування користувача. Для встановлення в приміщенні, мабуть, оптимальним буде переносний девайс під побутову хімію з електричним помповим зливом. Але враховуйте, що витратні реагенти коштуватимуть недешево. А для дворової установки відмінно підійде торф'яний біотуалет. З урахуванням невисокої вартості торф'яної суміші це хороша можливість заощадити, що робить торф'яний біотуалет найбільш прийнятним бюджетним рішенням для дачної ділянки.  

Якщо ви в процесі вибору дачного варіанту біотуалету – пропонуємо вам високоякісні голландські біотуалети без запаху та відкачування.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд