Аплікатор Ляпко: показання та протипоказання

05.01.2023 19.03.2024
4863
Переглядів: 4863

Зміст:

Сьогодні не обов’язково йти в лікарню для того, щоб пройти курс рефлексотерапії чи голкотерапії, оскільки користуватись аплікатором Ляпко кожен може в домашніх умовах.

Дієвий та універсальний медичний виріб – аплікатор Ляпко (або масажер Ляпко) можна використовувати для оздоровлення всього організму та зняття навантаження з м’язів. Показань дуже багато, проте бувають і протипоказання аплікатора Ляпко, про які треба знати. Навіщо потрібен аплікатор Ляпко? Інструкція із застосування та важливі протипоказання описано в нашій статті.

Аплікатор ляпко показання 

Принцип дії аплікаторів Ляпко

Особливий голчастий масажер працює згідно з принципом поверхневого голковколювання. Завдяки одночасному нанесенню численних уколів на поверхні шкіри відбувається нервова стимуляція, покращується кровообіг, проходять спазматичні стани, дискомфорт і біль у м’язах.

Аплікатор Ляпко має просту конструкцію, він складається з:

  • гумової основи;
  • металевих голок, зібраних на основі;
  • дерев’яної ручки, якщо це масажер у формі валика.

У чому ж весь секрет ефективності цього пристрою? А секрет у спеціальних голках, виконаних із благородних металів: поєднання цинку, нікелю, срібла, золота, заліза. Не менш важливим є розміщення голок на певній відстані, яка відрізняється залежно від віку та статури людини, а також чутливості шкіри (діапазон коливається від 3 до 7 мм). Вибираючи аплікатор Ляпко, важливо розуміти потрібну відстань голки, оскільки від цього залежить ефективність масажера:

  • дітям і дорослим із чутливою шкірою краще підійде густий крок (3-4,5 мм);
  • дорослі без шкірних проблем можуть використовувати вироби з відстанню між голками – 5-6 мм;
  • якщо є проблеми з надмірною вагою або ви вибираєте аплікатор для людей похилого віку, то краще зупинитися на найширшій відстані – 6-7 мм.

Правильно підібраний аплікатор Ляпко – це 100% користь для вашого організму. І цей факт науково обґрунтовують лікарі-неврологи, рефлексотерапевти, це підтверджено багаторічною практикою. Щоб виріб ішов тільки на користь, обов’язково проконсультуйтеся з вашим лікарем. Уточніть все, що вас цікавить про аплікатор Ляпко: як користуватися саме у вашій ситуації та яку модель краще вибрати.

Аплікатори Ляпко: види

Видів аплікатора дуже багато, адже його справедливо вважають універсальним і багатофункціональним. Наприклад, завдяки аплікатору Ляпко можна як полегшити болі в шиї або спині, так і заспокоїти нервову систему або навіть зменшити прояви целюліту. Тому для кожного конкретного варіанта створено особливу модель, щоб процес реабілітації та лікування був максимально ефективним. Розглянемо найпоширеніші види аплікаторів Ляпко.

Валик Ляпко – застосування для активного масажу з медичною та косметичною метою

Форма валика ідеальна для активного опрацювання всіх проблемних ділянок. Проводячи по тілу валиком, ми створюємо динамічну дію та отримуємо більш інтенсивний ефект (на відміну від статичного аплікатора). Валик застосовують для самостійного масажу або із залученням іншої особи, наприклад, коли потрібно опрацювати спину. Лікарі радять перед купівлею валика визначитися, для якої ділянки тіла його використовуватимуть, тому що від цього залежить його розмір:

  • найменші валики використовують для обличчя (часто в косметології у боротьбі зі зморшками або в разі паралічу лицевого нерва);
  • середній розмір валика Ляпко – користь для рук і ніг;
  • максимальний валик потрібен для масажу спини та сідниць.

Валик Ляпко має в основі голок гумові втулки, завдяки чому забезпечується м’який і приємний масажний ефект. Цей вид аплікатора зручний, компактний і простий у використанні навіть на тих ділянках, які важко обробити плоскими моделями аплікаторів.

 Аплікатор ляпко інструкція

Килимок Ляпко – користь для вашої спини

Коли є потреба захопити велику ділянку тіла – вибирайте аплікатор Ляпко у формі килимка. Сьогодні нам пропонують широкий вибір різних форм і розмірів килимків, саме вони стали найпопулярнішими.

Килимок Ляпко: навіщо він потрібний?

  1. Для лікування численних хвороб опорно-рухового апарата.
  2. У період реабілітації після переломів, травм та операцій.
  3. Щоб вгамувати біль у хребті та суглобах.
  4. Для лікування хронічних болів спини та шиї.
  5. З метою покращення сну та загального зміцнення здоров’я.

Килимок Ляпко має багато показань до застосування. Потрібно просто лягти на аплікатор на 15-20 хвилин – і ви відчуєте ефект знеболювання та приємного розслаблення.

Устілки Ляпко – користь не тільки для стоп

Ще давні мудреці східної медицини стверджували, що на наших підошвах є всі точки, рефлекторно пов’язані з кожним органом і системою організму. Тому правильний тиск на біологічно активні точки стоп спонукає до відновлення та лікування всього тіла.

Сьогодні устілки Ляпко практично не мають протипоказань, їх широко використовують для стимуляції та масажу стоп після важкого дня на ногах. Їх можна класти у взуття, а якщо відчуваєте сильне поколювання, то треба надіти додаткову шкарпетку.

Часто можна побачити набір устілок разом зі спеціальними капцями для дому. Це хороший варіант, оскільки в такому взутті устілка не зісковзуватиме.

Аплікатор ляпко протипоказання

Пояс Ляпко – шлях до здорової шиї та попереку

Одягли пояс – і можемо продовжувати роботу чи справи по дому, одночасно отримуючи лікування. Така модель аплікатора Ляпко складається з окремих фрагментів, закріплених на ремені. Якщо потрібно, можна розсувати або зсувати фрагменти, збільшувати чи зменшувати їх кількість. Пояс Ляпко можна легко зафіксувати й регулювати більшу чи меншу силу затягування.

За допомогою фіксаторів відбувається рівномірний розподіл тиску на кожну окрему ділянку. Ми отримуємо величезну користь від аплікатора Ляпко саме у формі пояса, тому що використовувати аплікатор Ляпко можна для шиї, попереку, живота й кінцівок.

М’ячі – цікавий різновид аплікатора Ляпко: користь і шкода

Гумовий м’яч із голками можна перекочувати руками або стопами, тим самим створювати локальну динамічну дію на важливі активні точки та нервові закінчення. Найчастіше м’ячі використовують для самомасажу. Стискаючи та перекочуючи м’яч у руках, ми отримаємо антистресовий ефект і покращимо дрібну моторику рук.

М’ячик Ляпко часто використовують психологи, логопеди, реабілітологи та невропатологи в дитячій практиці. А саме для пальчикової гімнастики в роботі з дітьми із затримкою мовлення, заїканням, ДЦП та іншими порушеннями нервово-психологічного розвитку.

Аплікатор Ляпко завдасть шкоди лише в разі неправильного користування. Не можна сильно стискати в руці, кидати ним об підлогу або стіну, стояти на ньому та дозволяти дітям гратися цим пристроєм.

Килимок ляпко інструкція

Стрічки – ще одна модель аплікатора Ляпко: як використовувати

Форма стрічки дає змогу використовувати її локально в місці болю. Рекомендовано намотувати її на голову в разі мігрені, також зручна для стимуляції хребетного стовпа по всій довжині. Важливо знати, що застосування стрічки передбачає використання додаткової подушки або це можуть бути невеликі валики, які підкладають під аплікатор, щоб повторити вигин хребта.

Килимок ляпко користь

Ромашки: для чого призначено такий аплікатор Ляпко?

Інструкція із застосування аплікатора Ляпко у формі великої ромашки свідчить про те, що цей виріб ідеально підходить для масажу спини, грудної клітки, стоп, шийно-комірцевої зони й інших частин тіла, оскільки її пелюсткова форма дає змогу закріпити виріб так, щоб він максимально повторив рельєф тіла. Наявні отвори по краях пелюсток призначені для фіксації виробу резинками. Ромашка – універсальний і багатофункціональний аплікатор Ляпко. Показання до його використання можуть бути різні: допомога в разі головних болів, проблем із хребтом, захворювань суглобів і нервової системи.

Як користуватися аплікатором ляпко

Як користуватися аплікатором Ляпко

Кожен різновид аплікатора Ляпко має свою інструкцію із застосування, яку ви отримаєте з покупкою. Обов’язково ознайомтеся з нею для того, щоб не завдати шкоди організму. Загальна інструкція до аплікатора Ляпко свідчить про таке:

  1. Плоскі варіанти, як-от стрічка або килимок Ляпко – це показання для статичного масажу, на них потрібно лягати або ставати ногами. Об’ємні (валик або м’яч) призначені для перекочування самостійно або за допомогою інших.
  2. Загальний час процедури – від 5 до 15 хвилин. Однак точну тривалість треба обговорити з лікарем, оскільки бувають хронічні стани або інвалідність, коли час процедури збільшується до 20-30 хвилин на день. Кількість сеансів також може відрізнятися та в середньому становить 10-15 процедур, які можна повторювати курсами.
  3. Аплікатор Ляпко має як низку показань, так і список протипоказань. Якщо під час процедури ви відчуваєте біль і дискомфорт – не терпіть, процедуру варто припинити. Спробуйте знову за кілька днів; якщо ситуація не змінилася, то найімовірніше, вам потрібен інший аплікатор або ж ви нерівномірно розподілили навантаження.
  4. У міру забруднення потрібно очищати аплікатор Ляпко, для цього в домашніх умовах можна скористатися мильним розчином. У медичних закладах здійснюють дезінфекцію спеціальними препаратами без хлору.

Показання до застосування:

  • знеболювальний ефект у разі проблем з опорно-руховим апаратом, мігрені та болю в м’язах і суглобах;
  • для розслаблення, мінімізації стресу та нормалізації сну;
  • у поєднанні з іншими видами масажу з лікувальною та косметичною метою;
  • для відновлення та реабілітації після травм;
  • для загального зміцнення організму

Які хвороби лікує аплікатор Ляпко?

Аплікатор Ляпко, якщо користуватися ним згідно з інструкцією із застосування, ефективний у разі хвороб:

  • хребта й суглобів;
  • нервової системи;
  • всіх внутрішніх органів, а насамперед – шлунково-кишкового тракту й органів дихання;
  • серця та судин;
  • у разі дерматологічних і косметичних дефектів шкіри;
  • під час схуднення та в боротьбі з целюлітом.

Протипоказання до використання

Бувають деякі випадки та стани, коли цей масажер краще не використовувати. Якщо ви придбали шийний аплікатор або килимок Ляпко, перед тим, як користуватися, переконайтеся, що на момент процедури у вас немає відкритих ран на місці проведення аплікації. Також килимок Ляпко (згідно з інструкцією) не варто використовувати в разі онкологічних захворювань, підвищеного тиску, тромбозу, ГРВІ, захворювань нирок. Пам’ятайте, що не варто займатися самолікуванням, завжди консультуйтеся з лікарем щодо використання аплікатора Ляпко та будьте здорові.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд