Види інгаляторів для домашнього лікування та профілактики захворювань

04.11.2019 17.04.2024
1830
Переглядів: 1830

Під час захворювань ЛОР-органів і дихальної системи людини інгалятор стане просто незамінним помічником. Головною перевагою такого виду лікування є те, що лікарський засіб потрапляє прямо в місце запалення. Під час інгаляцій приймати лікарський препарат всередину не потрібно.

Сьогодні мати вдома інгалятор – зовсім не розкіш, адже в нашому магазині Рідні Медтехніка можна придбати високоякісний прилад за найвигіднішими цінами.

Що являють собою інгалятори і які вони бувають?

Інгалятори – це спеціальні прилади, призначені для лікування та профілактики дихальних шляхів і ЛОР-органів.

Існує кілька видів інгаляторів: парові, компресорні, ультразвукові й інгалятори з mesh-технологією (або електронно-сітчасті).

Парові інгалятори здійснюють фізіотерапевтичний вплив на людський організм. В основі роботи цього типу інгалятора лежить ефект випаровування лікарського засобу. Коли людина вдихає пари, що виробляє інгалятор, то це сприяє розширенню судин у верхніх дихальних шляхах, завдяки чому посилюється кровотік і метаболізм у слизових оболонках. Але парові інгалятори мають і деякі негативні моменти у використанні, а також низку протипоказань.

Не секрет, що пара утворюється під час нагрівання, тому існує жорстке обмеження в застосуванні багатьох лікарських засобів, які нагрівати не можна, адже тоді вони руйнуються. Тому процедури паровим інгалятором можна проводити тільки з використанням ефірних олій, а також допускаються фітоінгаляції. На виході з інгалятора температура пари становить 57-63 °C, що може спричиняти дискомфорт під час застосування.

Протипоказання для парових інгаляторів: грип, туберкульоз, схильність до кровотеч, захворювання серцево-судинної системи.

Можна зробити висновок, що паровий інгалятор використовують для лікування деяких хронічних захворювань верхніх дихальних шляхів, а також з метою їхнього зволоження.

Компресорні інгалятори (небулайзери): особливістю цього виду інгаляторів є те, що вони створюють аерозольну хмару за допомогою компресора. Цей аерозоль створюється завдяки стисненому повітрю, яке потрапляє в камеру інгалятора під певним тиском. Компресорний небулайзер є дуже ефективним і завойовує увагу багатьох користувачів. У цьому інгаляторі можна використовувати будь-який лікарський засіб, не боячись, що лікарський розчин зруйнується.

Якщо говорити про недоліки, то без них не обійшлося. Шум – мабуть, найголовніший із них. Саме через нього багато дітей не хочуть лікуватися таким апаратом. Хоча, тут справа звички. Рано чи пізно на це перестаєш звертати увагу. Що стосується самих ліків, то компресорний інгалятор не передбачає використання трав'яних відварів. А все тому, що через дрібні частинки трав'яних зборів може засмітитися отвір камери й сам компресор відповідно просто згорить. Зате до величезних плюсів такого приладу можна віднести можливість застосування будь-якого лікарського розчину, а також ефірних олій. Щоправда, у випадку з оліями необхідно пам'ятати про їхню в'язкість, яка не повинна перевищувати допустиму концентрацію.

Досить популярними є ультразвукові інгалятори, особливість роботи яких полягає в тому, що вони розпилюють лікарські розчини на дрібний аерозоль, таким чином ліки потрапляють безпосередньо в дихальні органи, вони практично безшумні. У цьому інгаляторі можуть використовуватися відвари лікарських трав, фізрозчини, а також лужні розчини (наприклад, "Боржомі"). Але недоліками цього типу інгалятора є те, що застосовувати лікарські засоби в ньому не можна, оскільки завдяки нагріванню розчину відбувається руйнування лікарських препаратів, також неможливо використовувати в ньому і в'язкі рідини (олії та суспензії), адже перетворити їх на аерозоль неможливо.

Особливу нішу серед цього виду медичної техніки займають дитячі інгалятори. Адже нерідко дитину можна налякати такими "страшними" приладами. Але є вихід! Адже інгаляційні процедури можна перетворити на веселу гру! Виробники інгаляторів подбали про маленьких пацієнтів, створивши апарати у формі машинок, квіточок, паровозиків, рибок, звіряток, що значно зменшить переляк дитини та викличе довіру.

Виробники моделей інгаляторів-небулайзерів максимально розширили спектр застосування сучасних апаратів, адаптуючи їх для використання в дитячій практиці. Малюкам різного віку, які страждають на хвороби дихальної системи, рекомендовано використання дитячих інгаляторів після консультації з лікарем. Процедура небулайзерної терапії має безліч переваг:

  • аерозоль респірабельної фракції доставляється безпосередньо в дихальні шляхи;
  • моментальний початок дії лікарського засобу; можливість розпилювати практично будь-які ліки, включно з антибіотиками, гормонами;
  • високі концентрації медичних препаратів при використанні меншого дозування;
  • мінімізація побічних ефектів.

Придбати інгалятор, а також інші види медтехніки можна в мережі магазинів Рідні Медтехніка або в інтернет-магазині medtechnika. Досвідчені консультанти наших "живих" магазинів по всій Україні, а також оператори call-центру з радістю готові вас проконсультувати з будь-якого питання!
Наша пропонована продукція буде корисною людям різного віку. Але що важливіше, ви самі незабаром оціните користь, надійність і незамінність такого приладу як інгалятор.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд