Соляні лампи

29.07.2019 03.04.2024
1526
Переглядів: 1526

Популярні в сучасних інтер'єрах соляні лампи – не тільки красиві освітлювальні прилади, а й вельми корисні предмети. Корпус лампи виготовлений із цільного фрагмента натуральної солі, яка виділяє цілющі речовини під нагріванням електричних променів. 

Найчастіше під час виготовлення плафонів використовують карпатську або гімалайську сіль. Вона вирізняється гарним кольором і легким світінням. Сольові пласти в цих ареалах формувалися 500-700 мільйонів років, що визначило їхню унікальну структуру та цілющі властивості. 

До складу мінералу входять у різних співвідношеннях (залежно від місця видобутку) такі елементи:

  • оксид заліза
  • вуглець
  • йод
  • калій
  • цинк
  • бром
  • магній
  • кальцій
  • селен

Кристали мінералу обробці не піддаються. Під час виготовлення корпусу лампи за основу беруть цільні шматки породи, що робить зовнішній вигляд виробів на 100 % унікальним.

Принцип роботи соляної лампи

Медичний сольовий світильник вмикають у вечірній і нічний час, коли організм повноцінно відпочиває. Прилад активно насичує повітря в кімнаті іонами хлору, йоду, натрію, які знищують шкідливі мікроорганізми, сприятливо впливають на емоційний стан людини та покращують мікроклімат у будинку. Домашній іонізатор стимулює імунні сили, знімає нервову напругу, полегшує дихання, усуває неприємні запахи.

Соляний світильник виділяє тільки негативно заряджені іони, які пов'язують позитивні частинки, що містяться в повітрі, нейтралізуючи їхній шкідливий вплив. Працює лампа від звичайної розетки, потужність лампочки – 15-20 Вт, тому енергоспоживання приладу мінімальне.

Але головна цілюща властивість соляної лампи – захист від інфекцій і запобігання їх ускладненням. Застудні захворювання протікають значно легше, а одужання (якщо не вдалося уникнути зараження) настає швидше. Найбільш виражений лікувальний вплив нічника у разі ЛОР-захворювань (гайморит, синусит, фронтит, отит, риніт, ангіна), бронхіту, бронхіальної астми, пневмонії.

Щоб захистити дітей від застуди в сезон епідемій, соляну лампу вмикають регулярно – з ночі до ранку. У продажу є спеціальні інтер'єрні світильники для дитячих кімнат у вигляді казкових будиночків, фігурок тварин і популярних персонажів з улюблених мультфільмів. Оригінальні предмети прикрасять кімнату дитини та принесуть користь здоров'ю.

Доведено, що медичні лампи із сольовим корпусом частково нейтралізують електромагнітне випромінювання. Воно завдає серйозної шкоди здоров'ю, тому нам потрібно захищатися. Велика кількість комп'ютерної техніки у квартирі або офісі не тільки забруднює повітря, а й украй негативно впливає на емоційний стан людини. Поставте дві соляні лампи в кімнаті, де знаходяться електронні пристрої, і ви відчуєте себе набагато краще.

Чи може сольова лампа завдати шкоди?

Соляна лампа не може завдати шкоди здоров'ю, за винятком випадків, коли наявна підвищена чутливість до іонів солі. Лампу можна вмикати на ніч у кімнаті новонародженого для очищення повітря від бактерій і вірусів. Сіль не має специфічного запаху, якщо не просякнута ароматизаційними добавками.

Ароматизовані лампи, які ми бачимо в магазинах сувенірів і подарунків, не належать до медичної техніки, оскільки до складу мінералу додають штучні речовини хімічного походження. Це декоративні вироби, що надають домашньому інтер'єру дизайнерської своєрідності. 

Ароматизатор, на відміну від натуральної солі, може викликати алергічну реакцію у дітей і дорослих. Необхідно з обережністю обирати побутові предмети, що містять невідомі речовини та компоненти. Зверніть увагу на світильники з солі в магазині "Рідні Медтехніка", де представлені товари спеціалізованих виробників.

Характеристики приладів

Соляні лампи важать 2-3 кілограми, але виробляють і важчі моделі. Позитивна дія стандартного світильника поширюється в радіусі трьох метрів, а лікувальний ефект настає на відстані до одного метра. Якщо кімната, де планується встановити світильник, перевищує за площею 15 м², то треба купувати більш масивний прилад. 

Перед купівлею лампи слід перевірити цілісність корпусу-плафона на предмет можливих тріщин і дефектів. Сіль активно поглинає вологу, а під час нагрівання частинки води знову потрапляють у повітря. 

Нерозривно пов'язана з цілющими властивостями соляних ламп хромотерапія – вплив кольорів на психічне та фізичне здоров'я людини. Вважають, що помаранчева лампа позитивно впливає на нервову систему, усуває стан тривоги, напруги, пригніченості. Жовтий колір стимулює роботу мозку, покращує кровообіг, зелений – підіймає настрій, підвищує працездатність. Ці ефекти офіційна медицина не підтверджує, але й не спростовує перелічені факти.

Як вибрати соляну лампу?

Сольову лампу купують, виходячи з габаритів кімнати:

  • приміщення 9-10 м² – лампа вагою 2-3 кг (дитяча кімната, кабінет)
  • приміщення 12 м² – лампа 3-5 кг (велика спальня)
  • приміщення 16-19 м² – лампа понад 5 кг (вітальня)

Форма нічника може бути природною (необроблений шматок солі) та декоративною. У продажу представлені вироби у вигляді піраміди, кам'яної кручі, кулі, куба, морської мушлі, а для дітей – широкий асортимент моделей у вигляді іграшок і красивих фігурок.

Природний колір корпусу – всі варіації рожевого та сірого кольору (це природні відтінки гімалайської та карпатської солі). Інтенсивність колірного світіння залежить від потужності та кольору лампочок, які можна купити в комплекті з приладом у магазинах "Рідні Медтехніка".

Подивіться в каталозі зразки сольових ламп та описи товарів, щоб вибрати відповідний варіант. Менеджер проконсультує вас з усіх питань, що вас цікавлять.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд