Профілактика та лікування гриж на початкових стадіях

09.01.2020 19.04.2024
2177
Переглядів: 2177

Грижа – це патологічне випинання органу за межі займаної ним порожнини. Захворювання трапляється в дорослих і в дітей. Існує кілька видів гриж, кожна з них має свої особливості та способи лікування. Так, існує пахова, пупкова, міжхребцева та грижа живота.

Пупкова грижа – звучить страхітливо, чи не так? Але на практиці все не так страшно. Пупкова грижа виникає внаслідок розширення пупкового кільця, через яке відбувається випинання в ділянці пупка вмісту черевної порожнини (найчастіше кишківника). Патологія такого роду більшою мірою проявляється серед представниць жіночої статі (до та після вагітності) через те, що за час виношування дитини м'язи живота досить сильно розтягуються, втрачають тонус, тим самим підтримувати внутрішні органи та черевний тиск стає важче.

Причини виникнення грижі

Факторами виникнення пупкової грижі можуть бути такі:

  • різні дефекти анатомічного характеру пупкового кільця та м'язів живота;
  • різноманітні травми (порізи, удари);
  • причини, що впливають на підвищення черевного тиску та розтягувань: великі фізичні навантаження, зайва вага, закрепи, часте блювання, вагітність.

Що стосується симптоматики грижі, то основним і першим симптомом є явне здуття, розташоване в ділянці пупка. На початкових стадіях захворювання випинання не спричинятиме дискомфортних і больових відчуттів. Прогресуючи, здуття збільшуватиметься, з'являтимуться біль і дискомфорт. Також може з'явитися нудота, а в результаті й блювота, закреп, але фахівці вказують, що ці ознаки є запущеною формою захворювання.

Але це захворювання, втім, як і багато інших, можна завчасно попередити й перемогти на ранньому етапі.

Методи боротьби з недугою

Симптоми складно не помітити й у разі їх виникнення слід негайно звернутися до лікаря. На початкових стадіях він може призначити застосування спеціальних виробів для підтримки грижі, такими є бандажі. Протигрижові бандажі рекомендують застосовувати не тільки дорослим, а й дітям як допоміжний лікувальний засіб від грижі. Найчастіше такий виріб необхідний дітям одразу від народження та дітям віком до трьох років. Вчасно розпочате застосування дасть змогу запобігти захворюванню або допомогти у відновленні.

Бандаж у разі пупкової грижі необхідний у таких випадках:

  • за наявності грижі пупкового типу в неускладненій формі;
  • у разі випинання грижі в дітей унаслідок неправильного закриття кільця пупкової ділянки;
  • у профілактичних цілях для запобігання грижі;
  • у післяопераційний період: лікар може призначити носіння бандажа, щоб унеможливити ймовірність рецидиву та зняти хворобливі відчуття.

Вироби проти грижі бувають:

  • для дорослих: виконані із застосуванням еластичної тканини, завдяки чому забезпечується оптимальна підтримка органів у пупковій ділянці;
  • для дітей: відрізняються розміром, матеріалом і ступенем фіксації.

Купити протигрижові бандажі можна в мережі магазинів Рідні Медтехніка. Асортимент налічує понад десять видів протигрижових бандажів чудової якості за доступними цінами.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд