Особливості вибору сходів, стільців та табуретів для ванни та душу

14.02.2019 22.03.2024
1032
Переглядів: 1032
Основним орієнтиром слугує фізичний стан людини: можливість самостійно сидіти, стояти, м'язовий тонус і мобільність.
 
Пацієнтам, які не можуть вставати самостійно, купують надувну ванну. Вона допомагає помити голову та тіло, поки людина залишається в ліжку. Регулярне приймання ванни дуже важливе, оскільки має позитивний вплив на психологічний стан хворого, покращує його щоденне самопочуття.поручні, сходинки, сидіння для ванної для проведення гігієнічних процедур інвалідні

Деякі люди пересуваються самостійно, але залізти у ванну в них не виходить. Пацієнтам з обмеженими фізичними можливостями або людям похилого віку зазвичай допомагають переносні сходинки. Вони спрощують процес прийняття ванни. Параметри виробу підбираються індивідуально, залежно від висоти бортика і фізичного стану пацієнта.

Не всі пацієнти, що можуть стоять, мають змогу приймати ванну без додаткових пристосувань. Впевнено стояти протягом навіть 5-15 хвилин виходить не в кожного. У цьому разі питання вирішують купівлею сидіння, стільця або табурета. Водні процедури в положенні сидячи стануть більш комфортними. Надійною опорою під час вставання з табурета і спроб сісти на нього служать спеціальні підлокітники.
 
Пацієнтам, які тільки сидять, купують табурет або стілець зі спеціальним отвором у середині. Такі пристосування значно полегшують інтимну гігієну. Оптимальний варіант у такому разі — купівля поворотного сидіння, яке спрощує переміщення людини до ванної та назад.
 
Деякі пацієнти відчувають проблеми з підтримкою спини, коли сидять. Для таких людей розробляють спеціальні стільці та табурети зі спинками.

 

Нюанси використання сходинок, стільців і табуретів для ванної та душу

 

Сходинки

 
Підходять тільки тим людям, які підіймають ногу на необхідну висоту, переступають через край ванни та добре тримають рівновагу. Якщо хоча б один із цих пунктів виконати не вдається, сходинки стають надто небезпечними, їх використання нерідко обертається падінням або травмою.
 

Сидіння, стільці та табурети

 
Спеціальні меблі потрібно старанно промити гарячою водою з мильним розчином. Надалі санітарна обробка рекомендована після кожного візиту пацієнта у ванну кімнату. Деталі з металу та пластику обробляють мийним засобом. Важливо, щоб він не був абразивним. Після обробки та змиву мийного засобу стілець або табурет потрібно витерти насухо. Розчинники та засоби, що містять спирт, використовувати категорично не рекомендовано. Особливу увагу звертайте на гумові наконечники. Вони зношуються та тріскаються швидше, ніж основний матеріал, тому підлягають періодичній заміні.
 
Особливу обережність слід проявити під час використання меблів без спинки. Важливо, щоб сідниці хворого щільно прилягали до стільця, а саме пристосування потрібно ставити строго по центру ванни.  Сидіти на краю небезпечно. Можна легко зіслизнути вперед або назад, вдаритися та навіть отримати травму.
 
Водні процедури з пацієнтами часто ускладнені через необхідність нахилятися вниз. Відмовитися від такої практики допоможе губка з подовженою ручкою.
 
Першою на купленому табуреті або стільці має посидіти здорова людина. Спочатку потрібно відрегулювати висоту сидіння й обережно протестувати його стійкість. Випробування можна вважати успішним, якщо ноги зігнуті під прямим кутом, а підошви повністю торкаються підлоги ванної. Якщо ноги не торкаються підлоги, значить висоту треба зменшити. Засунуті вгору коліна підказують про необхідність трохи збільшити висоту ніжок.
 

Разом зі стільцем і табуретом добре використовувати кольоровий рушник. На це є щонайменше три причини. Сидіти буде значно комфортніше та не так слизько. Вибір на користь яскравого рушника доцільний, якщо в пацієнта проблеми із зором.
 
Під час водних процедур підлога ванної кімнати обов'язково має бути сухою. У цьому допомагає спеціальна шторка, яка захищає приміщення від бризок. У комбінації з табуретом або стільцем можна використовувати будь-яку вподобану шторку для ванної. Якщо ви купили накладне сидіння, зробіть у клейонці спеціальні прорізи для поручнів. На захисну функцію це ніяк не вплине, зате користуватися шторкою стане набагато легше і зручніше.
 
Як додаткові заходи безпеки можна порекомендувати шорстку плитку для підлоги ванної, килимок для ніг, який також мінімізує ковзання. Додаткові поручні, прикріплені на стіну, спрощують переміщення людини з обмеженими фізичними можливостями.  

Великий асортимент товарів для ванної та туалету медичного призначення >>> ТУТ

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд