Ортопедичний коректор постави – обираємо правильно

14.02.2019 21.03.2024
883
Переглядів: 883

Класифікація ортопедичних пристроїв передбачає їх поділ на три категорії, залежно від особливостей захворювання та майбутнього лікування:
реклінатори (1), грудопоперекові корсети (2), грудні коректори (3).

Вироби першої категорії підійдуть пацієнтам, у яких діагностовано початкову стадію деформації хребта. Завдяки коректору вдається м'яко відвести плечі та верхній відділ хребта назад й акуратно відновити плечовий баланс. Це означає, що плечі повертаються на горизонтальну лінію та не будуть перебувати вище або нижче одне одного. У результаті використання реклінатора хребетний стовп повертається в природне фізіологічне положення.

Коректори першої групи відрізняються гранично простою конструкцією. Вузькі або широкі лямки схрещують вісімкою та надягають на плечі. Еластичність матеріалу допомагає відвести плечі назад на потрібну відстань. У результаті грудний відділ вирівнюється до потрібного рівня. Поділяють лікувальні та профілактичні реклінатори. Профілактика насамперед рекомендована дітям, у яких необхідно сформувати звичку тримати спину в правильному положенні.

Лікувальні реклінатори вирізняються підвищеною жорсткістю та рекомендовані в разі патологічних і вертебральних порушень. Перед вибором виробу доцільно проконсультуватися з лікарем, щоб правильно визначити стадію викривлення та методи її лікування.

Важливість консультації важко переоцінити, оскільки реклінатори розробляють як для дорослих, так і для дітей, і тільки кваліфікований лікар порадить правильну модель. При купівлі дитячого коректора модель повинна мати м'які муфти та загалом невисокий рівень жорсткості.

Використовувати реклінатор без попередніх рекомендацій лікаря категорично заборонено. Сам факт наявності пристрою не гарантує виправлення постави. Важливо займатися плаванням, робити масаж, зміцнювати м'язовий корсет і виконувати комплекс спеціальних вправ.

Переходимо до грудопоперекових корсетів. Їхня відмінна риса – металеві ребра жорсткості, що містять алюміній. Виріб виконаний у формі корсета і розроблений, щоб фіксувати в стійкому положенні грудний відділ хребта. Фіксація забезпечена по всій довжині грудного відділу.

Класифікація:

  1. Корсет.
  2. Пристосування для підтримки постави.
  3. Модель із реклінатором.
  4. Модель з лямками для виправлення нижньої ділянки грудного відділу.

У яких випадках корисний грудний коректор:

  • Патології шийного та грудного відділів.
  • Остеохондроз разом із корінцевим синдромом.
  • Сколіоз і сутулість.

Існують спеціальні моделі для дітей, які розвантажують окремі хребці, м'язи спини та випрямляють хребетну вісь. Завдяки дитячому коректору вдається "привчити" хребетний стовп до правильних навантажень і зміцнити зв'язковий апарат. Регулярне носіння грудного коректора виробляє у дитини корисну звичку підтримувати корисну для здоров'я правильну поставу. Попри величезну користь коректора, його не слід вважати панацеєю. Без зміцнення м'язів спини та спеціальних фізичних вправ домогтися видимого прогресу практично неможливо.

Третя група коректорів - грудопоперекові вироби, які розроблені для лікування остеохондрозу. Модель вирізняється складною конструкцією, до складу якої входить реклінатор, корсет, а також пояс для виправлення постави. Особливість корсета – додаткове охоплення крижів і попереку. Використання грудопоперекових моделей допомагає розкрити плечі, мінімізувати сутулість у ділянці грудного відділу та впоратися з наслідками поперекового лордозу.

Головний орієнтир під час вибору корсета – тяжкість деформації хребта. Перед придбанням обов'язково потрібно знати розмір талії, грудей і зріст пацієнта. Покупку краще робити в спеціалізованому магазині, де можна отримати професійну підтримку та розгорнуту відповідь на будь-яке запитання. Важливо, щоб перед придбанням людина, яка потребує корекції, особисто приміряла виріб і отримала всю необхідну інформацію щодо особливостей використання.

 

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд