Обладнання у ванну кімнату для інваліда

09.08.2019 12.04.2024
3753
Переглядів: 3753

Люди з обмеженими можливостями, як правило, не такі вже й безпорадні. У багатьох випадках інваліди цілком здатні самостійно обслуговувати себе. Особливо це можливо, якщо створити їм для цього умови. Самостійність дуже важлива як для фізичного, так і для психоемоційного стану. Це прискорює реабілітацію і полегшує життя не тільки самому інваліду, а й людям, які його оточують. Забезпечити умови для самостійної підтримки гігієни не так вже й складно. Про те, які саме інвалідні товари для ванної для цього будуть потрібні, розкажуть фахівці магазину "Рідні Медтехніка".

Особливості ванної кімнати для інваліда

Стандартна ванна або душова кімната для людини з обмеженими можливостями не тільки вкрай незручна, а й небезпечна: є ризик отримати травму. Як правило, ванні кімнати невеликого розміру. У них недостатньо опор, прийняти ванну самостійно практично неможливо, оскільки навіть потрапити всередину неї важко, а вода, що розбризкується, робить поверхні слизькими та небезпечними.

Тим часом можна забезпечити для інваліда і комфорт, і безпеку. Звісно, якщо інвалідність у людини постійна, краще, якщо ванна кімната велика й одразу спланована таким чином, щоб у ній інваліду було зручно. У такому разі передбачені широкі проходи, встановлюють спеціальну ванну з бічними дверима, в яку можна увійти, не переступаючи високий бортик. Меблі, стіни та підлогу покривають протиковзними матеріалами. По всьому приміщенню монтують зручні поручні, а все, що потребує управління, розміщують у зоні доступу людини з обмеженими можливостями.

Як бути, якщо мовиться про типовий санвузол у стандартній квартирі, розширити який немає можливості? Завдяки сучасним технологіям можна створити комфорт і в цьому випадку, до того ж ціна не буде захмарною. Є спеціально розроблені переносні сходинки, за допомогою яких зручно зайти у ванну або в душову кабіну. Сидіння призначені для водних процедур. Поручні можна закріпити в будь-якому місці й прибрати, коли в них не буде необхідності.

Інвалідні товари для ванної

Поручні

Перше, що знадобиться, — поручні. Вони необхідні й у разі, якщо людина з обмеженими можливостями проходить реабілітацію і її інвалідність тимчасова. Бувають поручні кутові та прямі, пристінкові, поворотні, стаціонарні та знімні. Основна якість такої опори — надійність, тому вкрай важливо звертати увагу не тільки на міцність самих поручнів, а й на кріплення. Якщо мовиться про знімні пристрої, то вони цілком надійно кріпляться на вакуумні присоски. При цьому мають індикатори кріплення на кожному кінці, що дуже зручно: зелений колір показує, що предметом можна користуватися, червоний — фіксація ненадійна або відсутня зовсім. Під час вибору обов'язково потрібно звертати увагу на максимально допустиме навантаження, яке вказане в технічних характеристиках виробу.

Переносні сходинки

Сходинки для ванної кімнати можуть бути одинарними або подвійними, з поручнями та без них, дерев'яними або пластиковими. І самі сходинки, і наконечники для ніжок мають бути протиковзними та вологостійкими. Бажано, щоб такі драбинки були досить легкими, щоб людина могла переставляти їх так, як їй потрібно. Перш ніж купити переносні сходинки, виміряйте висоту, на яку потрібно підійматися інваліду.

Сидіння для ванни

Сидіння для гігієнічних процедур бувають двох типів: у вигляді стільців (їх також можна використовувати в душовій кабіні) і у вигляді накладок на ванну. Стільці можуть бути різними — з додатковою опорою та без неї, у вигляді крісел або табуретів, з прямим або заглибленим сидінням. Сидіння-накладки бувають прямими, у вигляді дощок зі спеціальними виїмками, або заглибленими, у вигляді металевого каркаса з м'яким сидінням посередині. Деякі моделі можна регулювати за довжиною. Це зручно для власників нестандартних ванн. Усі сидіння для ванни мають бути виготовлені з міцних, гіпоалергенних, стійких до води та нековзних матеріалів.

Насадки на унітаз

Це сидіння для унітаза з кришкою, яке додає висоту стандартному стільчаку. Тим самим воно полегшує інваліду зі слабкими ногами присідання. Спеціальні затискачі надійно кріплять таку насадку до обода унітаза, тому можна сідати на неї без побоювань. Такі пристосування значно підвищують комфорт і безпеку. З їхньою допомогою вкрай мало шансів впасти під час відвідування санвузла.

Ці й інші товари для реабілітації, пристрої для підтримання гігієни й інше інвалідне обладнання хорошої якості та за доступними цінами можна купити в магазинах Медтехніка.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд