Опромінювач бактерицидний або кварцова лампа: що краще

23.07.2019 02.04.2024
2462
Переглядів: 2462

Практично кожен з нас чув про такі вироби, як "кварцова" й "ультрафіолетова" лампа, але в чому різниця між цими приладами знають не всі. Так, пристрої мають схожу конструкцію, але відрізняються за призначенням і характеристиками. Бактерицидна кварцова лампа — потужна зброя проти вірусів і бактерій, що перебувають у повітрі та на поверхнях предметів. Саме тому жителі густонаселених міст все частіше замислюються про придбання таких виробів для дому.

Лампа з кварцу: принцип дії

За цими світильниками закріпилося звання відмінного дезінфектора. Їх застосовують у медичних установах, школах, дитячих садках, санаторіях і профілакторіях. Опромінювач ультрафіолетовий кварцовий — це герметична скляна колба, до складу якої входить кварц. Цей мінерал безперешкодно пропускає ультрафіолет, що утворюється всередині виробу. Хвилі електромагнітного випромінювання руйнують ДНК мікробів і порушують їхній внутрішній синтез. Однак така медтехніка — джерело утворення озону, який у великих кількостях завдає шкоди людині.

Особенности бактерицидной лампы

Особливості бактерицидної лампи

Конструкція та принцип роботи ультрафіолетового світильника в точності збігається з пристроями попереднього типу. За винятком однієї особливості — використання увіолевого скла. Таке скло вирізняється підвищеною властивістю пропускати УФ-випромінювання з довжиною хвиль коротше 400 нм, і фільтрувати озон. Бактерицидні лампи випромінюють тільки м'який ультрафіолет, який не заподіє шкоди здоров'ю. Навіть порушення правил, прописаних в інструкції до побутового приладу, навряд чи призведе до серйозних наслідків, чого не скажеш про кварцові опромінювачі. Недотримання рекомендацій щодо використання такої медтехніки може спровокувати появу опіків шкірного покриву та рогівки ока.

Оскільки світильники обох типів, представлені в інтернет-магазині "Рідні Медтехніка", випромінюють ультрафіолет, то і застосовують їх для вирішення подібних завдань — знезараження. Але бактерицидні пристрої все ж більше підходять для дому. Деякі виробники техніки навіть вбудовують їх у пилососи, очищувачі, кондиціонери. Серед виробів випускають спеціальні моделі для лікування запальних і застудних захворювань.

Навіщо потрібні соляні лампи й іонізатори

Яке призначення соляних ламп та іонізаторів повітря? Медтехніку застосовують для знезараження приміщень і знищення хвороботворних мікроорганізмів, відновлення балансу позитивно та негативно заряджених частинок, поліпшення загального самопочуття людини.

На відміну від УФ-ламп, іонізатори та сольові світильники не чинять такого потужного впливу на віруси, бактерії, грибки та цвіль. Головне завдання цих "домашніх помічників" — іонізація повітря. Велика кількість технічних пристроїв і гаджетів — джерел позитивно заряджених частинок — призводить до порушення природної рівноваги. Такий дисбаланс негативно позначається на стані здоров'я: з'являються головні болі, млявість, швидка стомлюваність, дратівливість. Якщо немає можливості регулярно виїжджати на відпочинок за межі міста, варто купити виріб із солі для іонізації повітря. Ціни на соляні прилади незрівнянно менші від користі, яку вони надають:

  • відновлюють імунітет;
  • допомагають запобігти виникненню вірусних захворювань дихальної системи;
  • запобігають алергічним реакціям;
  • покращують апетит і сон;
  • нейтралізують неприємні запахи;
  • підвищують життєвий тонус;
  • сприяють гармонізації психіки.

Як влаштована соляна лампа

Соляний світильник виготовляють із цільного шматка кам'яної солі. Сольова брила виконує роль абажура, в якому "захована" лампочка розжарювання. Під час увімкнення сольового світильника в мережу відбуваються хімічні та фізичні реакції — сіль під впливом температури виділяє негативні іони. Процес очищення та іонізації повітря протікає м'яко та природно, без утворення озону. Тому прилад можна залишати увімкненим постійно й перебувати в цей час біля нього.

Соляні плафони відрізняються кольором: рожеві, помаранчеві, сіруваті, зеленуваті й інші кольори. Кожен сольовий світильник унікальний, адже кам'яну сіль обробляють вручну. У результаті зберігається природний малюнок і природний рельєф мінералу.

Іонізатор, на відміну від соляних приладів, тільки продукує заряджені частинки, не чинячи істотного впливу на мікроорганізми. Та й вмикати його варто тільки на певний час, а в період роботи пристрою краще покинути приміщення.

Кожен прилад позитивно впливає на атмосферу в будинку та приносить користь здоров'ю. У каталозі "Рідні Медтехніка" завжди можна вибрати пристрій за доступною ціною. Під час вибору звертайте увагу на потужність і призначення обладнання: побутове, професійне, медичне.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд