Необхідні товари для лікарської діяльності

28.10.2019 12.04.2024
786
Переглядів: 786

Лікаря складно уявити без певних атрибутів. Навряд чи ви зустрінете лікаря на робочому місці в повсякденному одязі, взутті та без аксесуарів, що характеризують його діяльність.

Адже в медицині величезне значення має імідж працівника, що формує у пацієнта повагу, довіру, прихильність, та й загальне уявлення про медичний заклад.

Медичний одяг, взуття, інструменти для лікаря – це найперші та дуже важливі елементи його роботи.

Під час вибору одягу для медика необхідно враховувати цілу низку чинників: спеціальність лікаря, тканину, пошиття, практичність, функціональність, зручність, гігроскопічність. До матеріалу медичних халатів і костюмів висувають особливі вимоги: тканина має бути хорошої якості, мати високу зносостійкість, а також пропускати повітря, даючи змогу шкірі дихати. Під ці критерії потрапляють натуральні тканини, що містять бавовну та поліестер, адже саме вони досить довговічні, їх легко прати, вони майже не мнуться.

Від спеціальності лікаря також залежить і дизайн його одягу. Наприклад, педіатру, щоб налагодити контакт зі своїми пацієнтами та викликати їхню довіру, може допомогти одяг із веселими принтами: котики, метелики, смайлики. А одяг хірурга має завжди бути стерильним, саме тому хірургічні костюми мають широкий виріз, короткий рукав і не мають застібок; водночас для роботи в операційній украй небажаний одяг білого кольору, який під впливом ламп перевантажує зір лікаря, тому особливу популярність мають хірургічні костюми синього та зеленого кольору, а також їхніх відтінків.

Останнім часом дедалі більше клінік, лікарень і медичних центрів виробляють індивідуальний корпоративний стиль, обираючи медичні костюми та халати певних забарвлень, тим самим у пацієнтів складається гарне враження про медичний заклад, де (крім професіоналізму) лікарів об'єднує ще й стиль одягу.

У магазині Медтехніка представлений широкий асортимент медичного одягу на будь-який смак.

Медичне взуття – ще один дуже важливий елемент лікарської діяльності, адже професія лікаря передбачає постійну динаміку: обхід пацієнтів, операції, надання допомоги. Це взуття має особливі вимоги: зручність, практичність, комфорт, легка вага, гнучкість, матеріал, що "дихає", практичний дизайн.

Найпопулярнішою моделлю медичного взуття є сабо – відрізняється воно високою гігієнічністю, безшумністю, зручністю. В операційній використовують антиковзке взуття. Для жінок найоптимальнішою танкеткою вважають висоту 3-4 мм. Щоб носіння цього взуття стало ще комфортнішим, рекомендують використовувати ортопедичні устілки або ремінець, що фіксує сабо.

Існують особливі вимоги до матеріалів, з яких виготовляють медичне взуття, адже вони мають бути натуральними, щоб не стати причиною виникнення дерматологічних проблем. Наприклад, шкіра, замша, нубук, текстиль.

Дизайн медичного взуття здебільшого стриманий, щоб було зручно мити й обробляти взуття антисептиками.

Медичні інструменти – ще один важливий атрибут діяльності лікаря, адже майже всі терапевтичні та діагностичні процедури неможливі без цих виробів (не кажучи вже про хірургічні втручання). Ці інструменти можуть бути як одноразовими, так і багаторазовими (такими, що підлягають стерилізації). Виготовляють медичні інструменти відповідно до ДСТУ, а в їхньому виробництві використовують винятково сплави та метали, які не піддаються окисленню: неіржавна сталь + хром; латунь; нікель + хром + вуглецева сталь; сплави титану. Деякі нехірургічні інструменти повністю виготовляють з дерева або пластику.

Усі медичні інструменти умовно поділяють на 6 категорій:

  1. Загальна практика – для первинного огляду терапевтами та лікарями швидкої допомоги (шпатель, пульсоксиметр, ліхтарик та інші).
  2. ЛОР-інструменти – незамінні в роботі отоларинголога (гортанні дзеркала, носоглоткові дзеркала, камертон, вушні воронки тощо).
  3. Офтальмологія, наприклад, офтальмоскопи.
  4. Неврологія: молоточки різних типів.
  5. Товари для діагностики – ті, які допомагають здійснювати огляд пацієнта.
  6. Акушерство та гінекологія: зонди, дзеркала, тазоміри й інші.

Хірургічні інструменти класифікують залежно від етапу операції: роз'єднувальні, кровоспинні, допоміжні, з'єднувальні.

На особливу увагу також заслуговує і бактерицидна лампа, яка покликана дезінфікувати повітря в приміщенні за допомогою ультрафіолетового випромінювання. Цей прилад є дуже ефективним. Особливо корисна лампа для дітей, у яких знижений імунітет, для лікування застуди, грипу, дихальної системи, ЛОР-органів. Крім цього, застосування лампи рекомендоване під час лікування алергічних, косметичних захворювань, під час лікування жіночих органів, суглобів та інше. Не варто забувати і про протипоказання: запальні процеси, новоутворення, пухлини, захворювання щитоподібної залози, туберкульоз, виразка шлунка й інші.

Магазин Рідні Медтехніка має широкий діапазон товарів медичного призначення, які допоможуть вам завжди залишатися здоровими!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд