Найкращі моделі ортопедичних корсетів

19.02.2020 23.04.2024
1214
Переглядів: 1214

Красива, легка хода завжди притягує погляди людей навколо. Але для досягнення такого ефекту часто доводиться вдаватися до спеціальних ортопедичних виробів для підтримки здоров'я хребта або корекції постави. Адже саме викривлений хребет і погана постава значно погіршують зовнішній вигляд. Крім цього, такі проблеми зі спиною можуть спричинити серйозні захворювання в організмі загалом. Частий головний біль, відчуття втоми, остеохондроз – як правило, ці ускладнення спричинені порушеннями в ділянці спини. Також, щоб уникнути неприємних наслідків викривленого хребта, необхідно не забувати про ведення здорового способу життя та різноманітні фізичні навантаження (у вигляді занять спортом). Але повернемося до ортопедичних виробів – корсетів і коректорів постави (реклінаторів).

Особливості коректорів і корсетів для постави

Малорухливий спосіб життя, важкі сумки, а також постійне сидіння за робочим столом або партою в неправильній позі призводять до виникнення патологій і деформацій у ділянці хребта. Якщо ви почули діагноз сколіоз, кіфоз, остеохондроз, остеопороз, нестабільність хребта, радикуліт, міжхребцева грижа – будьте готові, вам призначають носіння корсета. Корсет для постави або реклінатор допомагає не тільки уникнути проблем з поставою, а й виправити вже наявні з нею проблеми. Такий виріб також допоможе привчити поставу до правильного прямого положення та зняти больові відчуття в ділянці хребта. Ортопедичні вироби для постави поділяють за призначенням, типом конструкції, а також за ступенем жорсткості. Слід знати, що напівжорсткі корсети не призначені для повного розвантаження м'язів спини. Їхнє основне завдання – правильно розподілити те саме навантаження та вберегти спину від перенапруження. Завдяки цьому м'язи не атрофуються від бездіяльності, а продовжують працювати, але з трохи меншою інтенсивністю. Але про це вам напевно розповість лікар, який призначив застосування корсета.

Важливо знати, що коректор постави можуть призначити в разі надмірних фізичних навантажень, під час яких є ризик отримати травму хребта. Коли спина довго перебуває в неприродному положенні, також може знадобиться корсет. Він надасть профілактику в разі тривалого статичного положення та виконання монотонних рухів.

Види корсетів

Коректори постави поділяють на дві групи: ті, що фіксують, і ті, що коригують. Фіксувальні корсети призначені для розвантаження хребта, а коригувальні будуть корисними для тих, хто страждає на остеохондроз, а також для тих, хто проходить реабілітацію. Профілактичні властивості фіксувальних коректорів використовують у тих випадках, коли потрібен захист від проблем з опорно-руховою системою. Коригувальні необхідні ж для виправлення кіфозу (викривлення хребта), вони також допомагають повернути хребцям анатомічно правильне положення.

Часто покупцями мережі магазинів Рідні Медтехніка є люди, які страждають захворюваннями хребта або іншими, спровокованими проблемами хребця, хворобами. Останнім часом у все більшої кількості дітей, через неправильне сидіння за партою та важкі ранці, з'являється кіфоз. Серед популярних моделей корсетів і реклінаторів можна виділити такі:

 

Корсет для корекції постави
Коректори постави  Корсет для корекції постави Люкс, Торос-Груп, тип 656-А
Корсети для спини Корсет для корекції постави жорсткий (дитячий), Торос-Груп, тип 652
Коректор постави, Variteks 138 Коректор постави, Variteks 138

Як носити корсет?

Поради щодо вибору відповідного бандажа для хребта дає лікар. Крім того, він дає поради щодо часу носіння та допомагає визначитися, коли виріб можна не надягати зовсім. Від чіткості виконання рекомендацій залежить успіх лікувального процесу та подальшої профілактики.

Серед загальних рекомендацій можна виділити:

  • заборонено носіння виробу понад шість годин на добу;
  • не рекомендовано надягати корсет на оголену шкіру через ризик натирання;
  • не рекомендовано сильно затягувати бандаж, адже це призводить до погіршення кровообігу та підвищення тиску;
  • перед сном корсет варто знімати;
  • бандаж надягають тільки за призначенням лікаря.

У разі неправильного застосування корекційний корсет для постави може нашкодити, тому перед вибором, купівлею та носінням такого виробу варто проконсультуватися з лікарем.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд