Як обрати зручний стілець-туалет з першого разу

14.02.2019 26.03.2024
1861
Переглядів: 1861

Більшість стільців із санітарним обладнанням мають компактні розміри. Завдяки цьому вироби зручно використовувати в будинках або квартирах, перевозити на дачу та навіть брати з собою в поїздки. Під час вибору є сенс враховувати не тільки загальні рекомендації, а й побажання конкретної людини.

Популярні моделі стільців із туалетом

Вироби на суцільнолитих колесах виграють у номінаціях функціональність і практичність. Пересування стільця разом із хворим, який сидить у ньому, спрощене та полегшене максимально. На задніх колесах обладнано гальма (стопори), які відповідають за стійкість. Судно, стільчик і кришка зазвичай знімні. Без них стілець прекрасно підходить для використання в ролі ходунків. Намагайтеся віддавати перевагу складній конструкції. Переваги в процесі транспортування ви оціните вже в першій поїздці.

Окрему категорію обладнання розробляють для огрядних людей. Конструкція досить проста, базується на міцних опорах-ніжках. Максимальна вага, яку здатен витримати такий стілець, приблизно 180-200 кг. Рівень функціональності та зручності залишається таким самим, як і у стандартних моделей.

Вибирайте стільці з нековзним покриттям для підлокітників. На них можна спиратися вагою всього тіла, не боячись несподіваного зісковзування рук у найбільш невідповідний момент. Більшість крісел розбірні. Деталі, як правило, нетоксичні, успішно переносять обробку дезінфекційними засобами. Кількість таких обробок не обмежена.

Багатьом людям з інвалідністю підходить виключно крісло-каталка для душу та туалету. У такому разі рекомендований комбінований варіант, поєднаний із санітарним обладнанням.

Зручно, якщо знімні деталі (сидіння, спинка, підлокітники й інші) виготовлені зі штучної шкіри. Це значно полегшує догляд за кріслом і дає змогу підтримувати його в чистоті без додаткових зусиль. Звертайте увагу на те, щоб у крісла регулювалася максимальна кількість елементів. Завдяки розширеному функціоналу ви без зусиль забезпечите хворому максимальний комфорт з урахуванням зросту та комплекції.

На що звертати увагу під час купівлі стільця-туалету

Вашими орієнтирами мають стати зріст, вага, а також рівень фізичних можливостей. Як правило, ці можливості обмежені. Коли будете розглядати крісло, постарайтеся максимально чітко уявити, як використовуватимете його разом із хворою або літньою людиною. У цьому розрізі дуже важливі габарити приміщення. Наприклад, на дачах проходи між кімнатами можуть бути досить вузькими, та й більшість приміщень не можна назвати просторими. Звертайте увагу на подібні речі, якщо вам доведеться купувати стілець-туалет.

Основні технічні параметри

Умовно всі стільці з туалетом діляться на дві категорії: стандартні - витримують до 120 кг, і з підвищеним навантаженням - витримують до 200 кг.

Зручні моделі мають функцію регулювання за висотою. Щоб людина з обмеженими фізичними можливостями почувалася комфортно та не падала, її ноги мають згинатися під кутом, близьким до 90 градусів.

Якщо ваш пацієнт повний або просто великий, йому підійде стілець із посиленою рамою. Для таких людей оптимальною відстанню між поручнями вважають від 62 см. Оптимальну ширину сидіння розраховують дуже просто. Досить виміряти стегна хворого та розділити отриманий результат на два. Так у вас з'явиться потрібний орієнтир.
підставка для біотуалету

Важко знайти зручну модель стільця-туалету без відкидних підлокітників. Досить підняти лише один із них, щоб навіть у людини з обмеженими можливостями вийшло сісти в крісло-коляску або переміститися на диван. Підняті підлокітники також значно спрощують процес догляду родичам, доглядальницям і медсестрам.

Визначитися потрібно і з розміром санітарного обладнання. Більшість контейнерів виробляють із круглим туалетним прорізом, але форма у вигляді підкови також має популярність. Під час вибору контейнера рекомендовано враховувати комплекцію пацієнта. Огрядним підійдуть пристосування з широким прорізом, а худорлявим більш компактні моделі, щоб вузькі стегна не зіслизнули в отвір для приймання випорожнень.

Якщо ви не хочете регулярно займатися прибиранням санітарного обладнання, вибирайте біотуалет і підставку з поручнями для нього.

Намагайтеся вибирати стілець-туалет максимально ретельно. Не пропустіть жодної важливої дрібниці. Від цього залежить не тільки комфорт пацієнта, а й умови праці людини, яка доглядає за хворим.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд