Як вибрати сучасну електрогрілку для медичних цілей?

14.02.2019 27.03.2024
1254
Переглядів: 1254

Прямих і категоричних протипоказань щодо використання електрогрілки не існує. Але будь-який вид лікування теплом має бути призначений лікарем. Самодіяльність ще нікого не доводила до добра. Термотерапія, як і будь-який інший метод лікування, здатна принести як шкоду, так і користь.

Існує цілий список гострих захворювань, за яких електрогрілку краще не застосовувати:

1. проблеми з мозковим кровообігом;
2. злоякісні утворення;
3. гіпертонія;
4. кровотечі та схильність до них;
5. атеросклероз вираженої стадії;
6. гострі больові відчуття в ділянці живота;
7. серцево-судинна недостатність;
8. гіперфункція щитоподібної залози.

Натомість за інших захворювань, наприклад, за певних форм радикуліту, електрогрілка допомагає перемогти біль. Але в цьому разі без рекомендацій лікаря не обійтися. Під час використання електрогрілки хворому важливо не завдати шкоди власному організму та сфокусуватися на правильному застосуванні пристрою. У разі гострого болю від теплової терапії краще відмовитися. Прогрівання запального процесу тільки посилить неприємні відчуття.

В окремих випадках необережне використання електрогрілки стає причиною появи опіків і гіперпігментації. Уникнути таких неприємних наслідків допомагає нанесення крему. Теплові процедури з температурою від 50°С не рекомендовані жінкам, які перебувають у другій фазі менструального циклу.

Сучасні виробники випускають кілька видів електрогрілок. Асортимент розширюють регулярно, а нові моделі з'являються мало не щомісяця. Крім класичних грілок велику популярність мають електричні подушки, ковдри, простирадла, а також грілки для ніг.

Під час вибору електрогрілки важливо розуміти, для яких цілей вона потрібна:

  1. Створення додаткового ефекту тепла.
  2. Лікування застуди, остеохондрозу, суглобів, прогрівання кістково-м'язових тканин.

Коли ви знаєте, навіщо потрібен пристрій, його вибір значно полегшується. Для обігріву локального характеру вибирайте грілку компактного розміру. Оптимальний варіант – 30х40. Подушки для теплових процедур випускають у вигляді валика або в стандартному форматі. Для всіх, хто страждає на шийний остеохондроз – це справжня знахідка. Для сильнішого ефекту також підійде грілка у формі накидки на плечі або коміра. Тим, хто страждає від остеохондрозу хребта, допоможе спеціальна грілка для спини, виконана у формі жилета. Для теплового лікування попереку випускають пристрої у вигляді пояса. Грілки для ніг особливо ефективні для сухого прогрівання під час застуди. Спеціальна накидка на крісло підійде для любителів створити атмосферу тепла та затишку вдома або в автомобілі.

Завдяки компактним розмірам електрогрілка однаково зручна в машині, на дачі та на роботі. Для запуску достатньо звичайної електричної розетки та потужності від 40 Вт. Попри той факт, що нагрівальні елементи грілок мають силіконове покриття, а решта матеріалу водостійка і гіпоалергенна, виробники все ж таки радять обов'язково виконувати низку рекомендацій щодо експлуатації:

  • Не вмикайте грілку, поки не переконаєтеся у відсутності заводського браку.
  • Пошкодження також повинні бути відсутніми на корпусі регулятора, шнурі живлення, вилці й основній поверхні.
  • Важіль регулятора справний за умови вільного переміщення в усі можливі положення.
  • У разі регулярного використання електрогрілки, рекомендовано проводити такі самі регулярні огляди на предмет набутих пошкоджень.
  • У разі виявлення найменших внутрішніх і зовнішніх ознак пошкоджень приладу, його експлуатацію рекомендують негайно припинити.

Перед придбанням електрогрілки у покупця часто виникають закономірні запитання про те, на що звертати увагу під час вибору приладу. Насамперед орієнтуйтеся на такі технічні характеристики:

  • Кількість і параметри температурних режимів.
  • Функція автоматичного вимкнення, яка унеможливлює перегрівання приладу (система терморегуляції).
  • Якість матеріалу.
  • Рівень захисту електричної ізоляції.

Під час виробництва сучасних електрогрілок використовують міцні, негорючі та нетоксичні матеріали. Саме завдяки їм підвищення температури та виділення тепла відбувається максимально рівномірно. Нагрівальні прилади найчастіше виготовляють із синтепону та полікотону. Величезне значення має гнучкість матеріалу, тому верхній шар частіше виконують із бавовняної вати, бязі, фланелі або флісу.

Визначальне значення у виробництві електрогрілок відіграють вологостійкі матеріали. Їх оснащують спеціальною системою захисту, яка знижує практично до нуля ймовірність ураження струмом. Перед випуском у продаж грілки ретельно тестують на предмет безпеки та якості.

Коли температура в будинках і квартирах падає, а центральне опалення ще тільки готується до запуску – електрогрілка здатна в буквальному сенсі врятувати людину від переохолодження та застуди. Деякі люди відчувають холод практично постійно – для них нагрівальний прилад стає незамінною річчю.

Іноді ми приймаємо незручні пози, внаслідок чого виникає м'язовий спазм. За застуди такі явища також не рідкість. Неприємні відчуття швидко знімає теплова терапія. Аналогічні процедури також добре допомагають у разі болю в спині та попереку.

Головна умова – вивчити та дотримуватися необхідних правил експлуатації під час використання електричної грілки. Виробники та лікарі рекомендують обмежувати час використання нагрівального приладу. У разі зловживання, цілющий ефект часто змінюється небажаними негативними наслідками.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд