Як зберегти тепло в холодну пору? Грілки, термоковдри, теплі устілки, зігрівальні бандажі, акумулятори тепла та холоду

22.12.2022 07.03.2024
1528
Переглядів: 1528

Зміст:

Як швидко зігрітися та перестати мерзнути, якщо немає опалення у квартирі чи будинку? Сьогодні це питання актуальне як ніколи. Лікарі попереджають, що постійне переохолодження небезпечне для здоров’я, особливо це стосується маленьких дітей і людей похилого віку. У цій статті ми поговоримо про те, що робити, щоб зігрітися. Для цього ми підготували 6 перевірених та ефективних прийомів. Також ви дізнаєтесь про способи збереження тепла в домі.

1 прийом. Грілки гумові – класичний спосіб швидко зігрітися

Звичайна гумова грілка – найпростіший і найдешевший метод, як швидко зігрітися. Наповнюємо ємність гарячою водою (не більш як 70 градусів) та зігріваємось годинами. Гумова грілка зручна тим, що вона дуже довго тримає та віддає тепло. Кладіть її на ліжко перед тим, як лягаєте спати, або собі під ноги, коли працюєте за комп’ютером чи читаєте. Приємно, що такий аксесуар доступний за ціною. Замовити гумову грілку можна на сайті "Рідні Медтехніка", а її вартість доступна кожному.

Як швидко зігрітися 

2 прийом. Електричні простирадла, ковдри та грілки

Електричні зігрівальні простирадла забезпечать здоровий, міцний і комфортний сон. Усе тому, що приємне тепло покращує кровообіг, допоможе м’язам розслабитися та налагодить роботу суглобів. Також можна безтурботно заснути, вкрившись електричною ковдрою. Вона дуже м’яка та приємна до тіла, а зігріває просто миттєво. Лікарі рекомендують відпочинок під такою ковдрою особливо тим, хто страждає на артрит і ревматизм.

Електрична грілка-чобіток – відмінний спосіб зберегти ноги теплими та зігрітися, якщо холодно. Універсальний розмір підходить для всіх членів сім’ї. У сучасних моделях електричних грілок також є два рівні масажу, що особливо приємно після важкого робочого дня на ногах.

Важливо, що перевагами сучасного постільного приладдя з підігрівом є:

  • економна витрата електроенергії. Простирадло за годину роботи в середньому режимі споживає близько 30 Вт, електрична грілка – 100 Вт, ковдра – приблизно 160 Вт;
  • виробники передбачили різні рівні інтенсивності нагрівання, що дає змогу швидко вибрати комфортну температуру;
  • є захист від перегрівання завдяки таймеру автовідключення;
  • у деяких моделях передбачено можливість керування через Wi-Fi;
  • усі вироби можна прати в машинці або вручну, але спочатку треба від’єднати терморегулятор і кабель живлення.

Електричні ковдри, простирадла та грілки – це швидкий і ефективний метод, як зігрітися вдома. Тому рекомендуємо вам якнайшвидше придбати ці пристрої для себе та близьких. Для цього перегляньте каталог на сайті "Рідні Медтехніка" та виберіть потрібні товари з доставкою до вашого міста.

Як зігрітися вдома

3 прийом. Як зігрітися, якщо немає опалення, використовуючи зігрівальні бандажі?

Ще один правильний метод обігрівання – це зігрівальні бандажі. Найбільш популярні моделі для попереку та для колін. Головна їхня функція – лікувально-профілактична дія в разі радикулітів, остеохондрозу, ревматизму й інших захворювань спини. Крім зменшення больових відчуттів, вони також точно знадобляться вам, коли вдома холодно.

Зігрівальні бандажі виготовляють із собачої, овечої шерсті або з ангори. Завдяки натуральному складу вони забезпечують необхідний рівень теплообміну та захистять вас від переохолодження, результатом якого часто є захворювання в ділянці попереку або колін. Зігрівальний бандаж одягають на голе тіло чи білизну. Виріб зручний, він не створює дискомфорту під час носіння та непомітний під одягом.

4 прийом. Використовуємо акумулятори тепла, щоб зігрітися, якщо вдома холодно та немає електрики

Акумулятор тепла – автономний пристрій, здатний генерувати тепло без використання електроенергії. Акумулятор тепла розв’язує дві актуальні проблеми:

  • як зігрітися вдома без опалення;
  • як нагріти їжу, коли немає газу й електрики.

Прилад має форму пластикового або силіконового герметичного пакета із блакитним наповнювачем. Щоб він почав віддавати своє тепло, його потрібно попередньо занурити у воду та нагріти до температури 60 градусів. Спеціальний гель, яким наповнено акумулятор, може віддавати тепло близько 6 годин після нагрівання. Дуже зручно підготувати собі такий пристрій і користуватися для швидкого зігрівання рук, ніг та інших частин тіла. Також акумулятор використовують як елемент термосумки, завдяки чому їжа довго залишатиметься теплою.

Ціни на акумулятори доступні, тому радимо замовити такий багаторазовий накопичувач тепла в інтернет-магазині "Рідні Медтехніка".

 Як зберегти тепло в будинку

5 прийом. Як зігрітися вдома, якщо немає опалення, але є термоковдра

У випадках, коли вдома немає електроенергії, термоковдра – це справжній порятунок. Що це таке та що з ним робити, якщо холодно? Термоковдра зберігає близько 90% вашого тепла завдяки особливій структурі спеціальних матеріалів. Простими словами, термоковдра – це поліетилен, який з одного боку має тонкий шар алюмінієвого напилення, а з іншого – золотисту або прозору плівку. Щоб захистити себе від переохолодження, потрібно вкритися сріблястою стороною до тіла. Завдяки тонкій металевій плівці все тепло, яке виділяє ваш організм, зберігатиметься всередині.

Виробники термоковдр створювали цей виріб переважно для туристичних походів і кемпінгів. Тому вироби мають вітрозахисні та вологовідштовхувальні функції. Термоковдра легка та не займає багато місця. Ще одна перевага – доступна ціна. Шукаєте спосіб, як зігрітися без опалення? Термоковдра – ефективно, вигідно та швидко!

6 прийом. Зігрівальні устілки: як зберегти ноги в теплі

Кожному відомо: коли холодно в ноги, швидко починає мерзнути все тіло. І зігрітись тоді дуже непросто. Щоб цього не сталося, подбайте про те, щоб ваші ноги завжди були тепло. Для цього покладіть у своє взуття спеціальні устілки, що мають зігрівальний і ортопедичний ефект. Відмінний варіант – шерстяні ортопедичні устілки Alu Tech Relax від польського виробника Kaps. 100% шерстяне покриття та ізоляційна алюмінієва фольга захистять ваші стопи від переохолодження вдома чи на вулиці. Важливо, що ця модель не виділятиме неприємного запаху, адже містить спінений латекс з активованим вугіллям, який поглинає всі запахи та чинить антибактеріальну дію.

Зігрівальні устілки – це як теплий килимок, який зігріє та ще й полегшить біль у стопах у разі надмірних фізичних навантажень або інших проблем. Зручно вашим ногам – зручно й вам!

Як зігрітися, якщо холодно

Усі ці аксесуари цілком заслужено можна зарахувати до необхідних і реально робочих інструментів, щоб швидко зігрітися вдома та не перемерзати, навіть якщо немає електроенергії та інших джерел опалення. Однак не менш важливим є й інше питання: як зберегти тепло в будинку?

Для цього ми підготували кілька порад.

  1. Наклейте тепловідбивний екран із фольги на стіну позаду батареї. Такий екран забезпечить вам більший ККД опалювального пристрою, адже стіна ззаду не нагріватиметься, а все тепло піде в кімнату. Це недорогий, але дуже ефективний спосіб зберегти тепло у квартирі.
  2. Огляньте стан вікон і вхідних дверей. Якщо є щілини, через які проходить потік холодного повітря, обов’язково утепліть цю ділянку поролоном і заклейте теплоощадною плівкою. Так ви зможете зберегти тепло у квартирі взимку на 10-15% більше.
  3. Якщо ви вже зняли з підлоги килими, то настав час повертати їх назад до кімнати, хоча б на холодний сезон. Це простий спосіб уникнути витоку тепла й більше зігрітися, якщо вдома холодно.
  4. Завдяки цим простим речам температура у вашому домі відразу стане на пару градусів вищою, і ви зможете зігрітися у квартирі без опалення: після гарячої ванни або душу відчиніть двері; нехай тепле повітря заходить до інших кімнат. Те саме правило стосується й духовки. Після приготування їжі залиште дверцята відчиненими.

Тепер ви знаєте, що робити, щоб зігрітися, і про всі ефективні способи збереження тепла в приміщеннях. Тож бережіть своє здоров’я та нехай вам завжди буде тепло! А все необхідне, щоб зігрітися взимку, ви можете купити в інтернет-магазині "Рідні Медтехніка".

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд