Як пройти медичну реабілітацію вдома

17.01.2020 22.04.2024
1576
Переглядів: 1576

Щоразу після оперативного втручання або травми необхідно проводити комплекс заходів для якнайшвидшого відновлення. Усе це можна об'єднати в одне слово "реабілітація". Вона може бути не тільки медичною, а й психологічною – спрямованою на відновлення функцій організму, які частково або повністю втрачені. Це може відбуватися внаслідок травм, оперативних втручань, захворювань. Процес реабілітації може проходити як у медичних закладах, так і в домашніх умовах. Мета реабілітації – якнайшвидше повернутися до повноцінного життя, головне почати процес вчасно та дотримуватися всіх рекомендацій лікаря. Дедалі частіше люди, які потребують відновлення, віддають перевагу проходженню реабілітації вдома.

Як проходить процес відновлення?

Насамперед необхідна консультація лікаря або кількох фахівців (реабілітологів), які складають індивідуальну програму реабілітації для повернення до звичного способу життя. Вони також вкажуть на те, яке медичне обладнання необхідне для певного випадку.

У різних ситуаціях необхідні різні пристосування та техніка для людей, які потребують відновлення. Виходячи від захворювання або травми (її місця, ступеня тяжкості тощо), фахівці рекомендують використовувати пристосування, які, до речі, можна купити в мережі магазинів Рідні Медтехніка або в інтернет-магазині medtechnika.

 

Пристосування для реабілітації

Насамперед необхідно згадати медичне ліжко. Оскільки в деяких випадках більшу частину часу хворий може проводити в ліжку, то спеціальне ліжко просто необхідне.

Медичні ліжка використовують з метою забезпечення максимального комфорту людям з обмеженими можливостями. Вони мають особливу конструкцію, що дає змогу користувачеві змінювати його положення тіла. Важливою деталлю таких ліжок є регульовані бортики, оскільки вони забезпечують безпеку людині. Спеціальні ліжка бувають двох типів: механічні та з електроприводом (це означає, що пацієнт сам може регулювати положення ліжка за допомогою спеціального пульта). До медичних ліжок обов'язково знадобляться спеціальні матраци.

Медичні ліжка й аксесуари Протипролежневий матрац секційний із компресором RIDNI PRO-T1

Протипролежневі матраци необхідні людям, які більшу частину часу проводять у ліжку. Мета використання таких матраців полягає в профілактиці пролежнів, адже вони можуть тільки погіршити стан хворого.

Тим людям, які тимчасово або зовсім втратили можливість самостійно пересуватися, знадобляться спеціальні вироби – інвалідні візки. Вони бувають декількох видів: крісла-каталки – необхідні тим людям, які не можуть самостійно керувати виробом; механічні візки (пацієнт може самостійно керувати засобом пересування); інвалідні візки з електроприводом, які є найсучаснішими з безліччю функцій, що роблять виріб більш маневровим і комфортним.

Інвалідний візок Ottobock START B2 V2

Також важливими пристосуваннями для людей, які проходять реабілітацію, стануть ходунки для хворих. Вони допоможуть фізично ослабленим людям, їх класифікують за таким принципом:

  • стаціонарні;
  • ті, що "крокують";
  • універсальні (можуть бути як такими, що "крокують", так і стаціонарними, це дає змогу використовувати цей тип на всіх етапах реабілітації);
  • ролатори (ходунки з коліщатками, які допомагають хворим бути більш мобільними).

Буває таке, що людині, яка проходить реабілітаційні процедури, можуть знадобитися милиці. Вони надають людині підтримку під час пересування або в той час, коли вона стоїть. Вони також бувають декількох видів:

  • пахвові – з упором у пахвову западину. Це "старий" і найбільш поширений вид милиць. Підходить ослабленим і літнім пацієнтам, а також людям зі слабкими руками або зайвою вагою. Бувають як дерев'яні, так і металеві моделі;
  • підлокітні переносять навантаження на кисті та лікоть. Милиця під лікоть добре підходить для активного використання людям із захворюваннями плечового суглоба.

Також людям, які мають проблеми з пересуванням, може допомогти палиця. Палиці бувають: стаціонарними, телескопічними та квадроподами. Наприклад, телескопічні тростини можна регулювати за довжиною залежно від фізіологічних особливостей користувача, а квадроподи складаються з 4 опор і їх вважають найстійкішими.

Палиця регульована на 4-х опорах Ridni Опора KJT912C Палиця регульована за висотою алюмінієва з 4 ніжками, маленька, Ridni Опора (KJT912В)


Щодо додаткових засобів для реабілітації, то до них належать спеціальні тренажери для реабілітації та масажери.

Масажна продукція Еспандер кистьовий Ridni Relax (чорний) (2 шт.)


Ефекту досягають завдяки активації певних зон тіла завдяки точковому впливу на них. Такі засоби оздоровлення досить різноманітні: голчасті м'ячі, аплікатори, масажні килимки, накидки, пристосування для рук, ніг і тіла. Щодо тренажерів, то це незамінні речі в справі відновлення функціонування рук і ніг людини, після травм і важких хвороб.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд