Як правильно вибрати бандаж: види, функції, особливості

14.02.2019 28.03.2024
2962
Переглядів: 2962

У перекладі з французької, бандаж - це бинт, пов'язка. Являє собою спеціалізований еластичний пояс або пов'язку, що призначено для підтримки певної частини тіла в разі розтягнень, травм, у разі різного роду гриж. Сьогодні існує велика різноманітність бандажів різного призначення, які застосовують на різні ділянки тіла. 

Щоб розібратися в питанні, як правильно вибрати бандаж, необхідно провести компетентну діагностику вашої проблеми. Краще звернутися за допомогою до лікаря, який зможе підказати, який бандаж потрібен саме у вашому випадку, розповість як правильно вибрати бандаж за розміром.

Дуже важливо перед покупкою розібратися, як правильно підібрати правильний розмір бандажа, здійснити заміри. Бандаж, який занадто перетискає або сидить вільно, буде неефективним, а іноді може й нашкодити. Більшості моделям притаманна безрозмірність, вони мають спеціальну липку стрічку, яка допомагає закріпити бандаж у потрібному положенні. 

Сучасні бандажі виготовляють із міцного матеріалу, що "дихає", якому притаманна зносостійкість. Бандажі бувають різних призначень, наприклад - бандаж на коліно, бандаж для ніг, протигрижовий бандаж, допологовий або післяпологовий бандаж. У деяких моделях застосовують металеві або пластикові фіксувальні пластини. 

Щоб правильно вибрати бандаж, потрібно розібратися, який вид бандажа необхідний і з яким ступенем жорсткості.

За ступенем жорсткості бандажі бувають:

Бандажі з максимальним ступенем жорсткості та захисту. Застосовують у разі серйозних травм, розтягнень, у післяопераційний період. Оснащені спеціалізованим каркасом. Для поліпшеної фіксації оснащені спеціальною шнурівкою або ременями, які можна затягувати до потрібного ступеня. 

Бандажі з посиленим захистом. Такі бандажі застосовують у разі хронічних захворювань суглобів, запалень, м'язових спазмів і болю. Виконують функцію додаткової підтримки опорно-рухового апарату. 

Бандаж середнього ступеня підтримки нагадує еластичний пояс або пов'язку, без додаткових вставок. Щільно прилягає до проблемної ділянки, забезпечуючи підтримку, фіксацію, компресію, яка покращує кровообіг.

Найчастіше бандаж виготовляють із натуральних тканин із додаванням еластину. Всі бандажі, представлені на нашому сайті, мають високу якість, мають текстуру, що дихає, та добре показують себе в процесі експлуатації.

Бандаж післяопераційний

Різновиди бандажів:

  • Післяопераційні моделі. Бандаж цієї моделі застосовують після проведеної операції в зоні черевної порожнини. Його надягають з метою зниження тиску на операційний шов. Запобігає виникненню грижі або різного роду ускладнень після операції. Завдяки компресійним властивостям, бандаж покращує кровообіг і самопочуття пацієнта. Бандаж фіксують за допомогою спеціальної стрічки на липучках або фіксаторах. Носити такий бандаж можна до 10 годин на добу. Застосовують також після пологів, після кесаревого розтину. 
  • Протигрижові бандажі. Такий бандаж застосовують з метою профілактики виникнення гриж, а також перешкоджає розвитку грижі, що вже утворилася. Також, бандаж цього підвиду застосовують у разі опущення внутрішніх органів. 
  • Протирадикулітні бандажі наділені функцією фіксації та підтримки поперекового відділу спини. Використовують як для профілактики, так і для лікування. 
  • Допологові бандажі застосовують із середини терміну вагітності, коли живіт уже великий і дає велике навантаження на спину. Завдяки бандажу знімають навантаження зі спини, надаючи підтримувальний ефект у нижній частині живота. Бандаж запобігає передчасному опусканню плода. Позбавляє від болю в спині.  
  • Бандажну пов'язку застосовують на таких ділянках тіла, як коліно, лікоть, гомілковостопний суглоб. Дуже прості й ефективні в процесі експлуатації, тому вибрати бандаж на коліно не складе особливих труднощів.

Бандаж на коліно

 

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд