Як правильно підібрати інвалідний візок

14.02.2019 27.03.2024
1171
Переглядів: 1171

Сучасний ринок реабілітаційного обладнання дає змогу придбати інвалідне крісло для вулиці та дому, з огляду на вік, фізіологічні особливості людини та ступінь її рухливості.

Обираючи моделі інвалідних візків, слід звернути увагу на такі характеристики:


- Габарити. Розміри крісла (висота спинки, ширина, глибина сидіння, параметри підлокітників) повинні відповідати фізіології людини. Для цього вимірюють її зріст, масу, об'єм стегон, а також окремі пропорції тіла. Під час посадки в крісло з двох боків між стінкою і стегном користувача має поміщатися долоня. Таке положення вважають оптимальним: людина не завалюється та не відчуває сорому під час рухів. Важливо, щоб крісло вільно проходило у дверні прорізи. Регульовані за висотою та положенням елементи (спинка, сидіння, підлокітники, підніжка) збільшують комфорт користувача, розширюючи його фізичні можливості. Але чим більше функцій має крісло, тим вищу ціну встановлюють на інвалідний візок. 
- Шини. Литі колеса призначені для переміщення по рівних твердих поверхнях. Тому їх використовують у приміщеннях. Якщо необхідно візок інвалідний купити для прогулянок або універсального типу, слід обирати модель з пневматичними шинами. Вбудовані амортизатори пом'якшують їзду нерівними дорогами, підвищуючи комфорт переміщення. 
- Конструкція підлокітників. Коляска для людей з інвалідністю обладнана знімними (відкидними) або фіксованими підлокітниками. Перші сприяють зручному та швидкому пересіданню, другі - ускладнюють цей процес, однак, вважають надійнішими. 
- Підніжки. Регульовані за висотою поворотні підніжки дають змогу користувачеві займати зручне положення ніг.

Які бувають інвалідні візки?


інвалідний візок медтехніка- Інвалідні візки з механічним (важільним) приводом. Як правило, це універсальні моделі для дому та вулиці, оснащені пневматичними колесами. Вони розраховані на подолання великих дистанцій, вирізняються простотою управління та надійністю під час пересування. Якщо вам необхідно крісло інвалідне купити для людини, можливості якої обмежені дієздатністю однієї половини тіла, рекомендовано придбати візок для управління однією рукою (правою або лівою). Завдяки постійним фізичним навантаженням, користувачі тренують опорно-руховий апарат, підтримуючи в хорошій формі своє тіло. Такі моделі не підходять літнім і фізично ослабленим людям.
- Інвалідні візки з електроприводом. Призначені для використання на вулиці та вдома. Вони працюють від акумулятора, їх оснащують пультом управління. Їм характерні маневровість, швидкість, комфорт. За потреби спосіб пересування можна перемикати від автоматичного до механічного. Електричне крісло інвалідне купити може не кожен, оскільки ціна на такі моделі досить висока.
- Інвалідні коляски для дітей. Виробляють для певних вікових груп із різними захворюваннями. Вибір реабілітаційного обладнання здійснюють під керівництвом лікаря. У разі важких захворювань крісло виготовляють на замовлення.
- Активні інвалідні візки. Відрізняються міцністю, маневровістю. Вони призначені для швидкої їзди, занять спортом і екстремальними видами активного відпочинку. Моделі витримують механічні, ударні навантаження. Вони мають полегшену конструкцію. Активні інвалідні візки в Києві мають попит у спортсменів, паралімпійців. 
- Інвалідні візки з санітарним оснащенням. Застосовують для гігієнічних процедур у періоди реабілітації та для догляду за літніми людьми. У комплектацію крісел входить знімне судно.

інвалідний візок купити

Рекомендації лікаря під час використання інвалідного візка

Вибір інвалідного візка необхідно здійснювати спільно з лікарем-спеціалістом.

Під час його використання варто дотримуватися основних правил безпеки:

- Перед посадкою або підйомом упевніться, що положення коляски зафіксовано гальмом;
- Перемістившись у крісло, перевірте одяг – він не повинен звисати над колесами;
- Пристебніться ременями безпеки, якщо вони входять у комплектацію;
- Під час їзди сильно не нахиляйтеся назад або вперед, щоб не перевернути коляску;
- В'їжджайте в приміщення обличчям вперед;
- Не переміщайтеся по тротуарах зі слизькими або сипучими поверхнями;
- Долаючи височини, тримайте спину прямо – уникайте нахилів вперед і назад;
- Підіймайте предмети з підлоги рукою збоку, максимально наблизившись до них.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд