Як правильно одягати та носити корсет для спини?

14.02.2019 21.03.2024
32659
Переглядів: 32659

Будь-які, навіть найнезначніші, проблеми зі спиною здатні ускладнити життя людині та принести багато неприємностей і дискомфортних відчуттів. Ортопедичні корсети часто приходять на допомогу й знімають неприємні симптоми, чинять профілактичний і терапевтичний вплив на опорно-рухову систему людини. Медичні корсети активно використовують після складних операцій на спині (міжхребцеві грижі, перелом хребта, деформація). Існує низка актуальних питань, на які нам би хотілося дати відповіді. Ми сподіваємося, що ця інформація буде вам корисною.

Як правильно носити корсет для хребта (коригувальний корсет)?

Корсет для спини, коректор постави – все це один підвид медичних корсетів, які активно застосовують у наш час для лікування та профілактики проблем зі спиною, травм, сутулості, викривлення хребта. 

Корсети для виправлення постави показують прекрасні результати. Одягаючи його всього на кілька годин на день, можна побороти сутулість як у дорослих, так і в дітей, позбутися болю та важкості в спині. 

Якщо вам рекомендовано корсет для спини, корсет коректор постави, тоді ви можете вибрати відповідну модель у наших магазинах. Ваш лікар обов'язково дасть рекомендації щодо того, як правильно підібрати корсет, як носити корсет для постави, як правильно надягати, скільки часу носити й інші подробиці експлуатації.

Як правильно носити корсет у разі міжхребцевої грижі?

Якщо у людини у відділеннях хребта утворилася грижа, саме ортопедичний корсет зможе запобігти розвитку та прогресуванню цієї недуги. Корсет при міжхребцевій грижі актуальний як до операції, так і після. Він виконує хорошу фіксувальну та підтримувальну функції, знімаючи напругу з м'язів, усуваючи больові відчуття. 

Як надягати корсет для спини

Щоб вибрати максимально ефективний корсет для спини, необхідно знати кілька нюансів. Корсет для спини за міжхребцевої грижі має щільно фіксуватися у відділеннях хребта й охоплювати всю спину від грудей до попереку. 

Якісний ортопедичний корсет має відповідати всім стандартам і нормам. Дуже важливо підібрати відповідний розмір. Корсет не має бути вільним і водночас не повинен занадто здавлювати. Якщо під час експлуатації корсет викликає у вас дискомфорт, біль, тоді зніміть його та зверніться до лікаря, який зможе визначити, в чому проблема.

Як довго носити корсет після операції?

Часто люди в мережі цікавляться питанням, як довго носити корсет після операції на хребті. Але відповідь не може бути однозначною, адже все індивідуально, залежить від захворювання та складності операції. У будь-якому разі про те, як і скільки носити корсет після операції вам скаже лікар. Також, саме лікар розповість, як правильно підібрати корсет, покаже, як правильно вдягнути корсет для хребта або для пупкової грижі. У нашому магазині представлений великий асортимент корсетів на будь-який випадок.  

У нас можна купити коригувальний корсет для постави, корсет протигрижовий, поперековий корсет, корсет для спини, корсет для талії (використовують після операцій на животі) та багато інших моделей. 

Чи можна носити корсет цілодобово? Все індивідуально. Але найчастіше ортопедичний корсет необхідно знімати для відпочинку, під час сну.


Як правильно носити корсет для постави

Корсет у разі перелому спини

Компресійний перелом хребта або тріщина в хребті – це небезпечна, складна травма. Дуже важливо вчасно звернутися по допомогу і почати лікування. Одним із головних методів лікування – це фіксація хребта за допомогою спеціалізованого ортопедичного корсета. Завдяки корсету кісткова тканина зможе правильно зростатися та відновлюватися. Корсет приводить хребетний стовбур у природне анатомічне положення, сприятливо впливаючи на процес реабілітації. Також ортопедичний корсет захищає хребет від зміщень дисків і посилення проблеми.   

Який вигляд має такий корсет? Насамперед він охоплює та фіксує всю спину (охоплює попереково-крижову або грудопоперекову ділянки). Якщо під час травми було зачеплено шийний відділ, то разом із корсетом пацієнту призначають шину Шанца. Вона забезпечує повну нерухомість шиї, частково розвантажуючи її від ваги голови.

Корсет у разі компресійного перелому спини відрізняється підвищеною жорсткістю і можливістю посиленої фіксації.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд