Застосування водяної грілки

14.02.2019 28.03.2024
25909
Переглядів: 25909

Водяну грілку використовують для місцевого знеболювання та для зігрівання. Вона необхідна під час лікування захворювань опорно-рухового апарату, коли тепло допомагає впоратися з болем у суглобах і м'язах.

Прогрівання показане в разі артритів, розтягнень зв'язок, м'язових спазмів. У разі циститу її кладуть на низ живота, у разі жовчнокам'яної хвороби – в ділянку правого підребер'я. Водяна грілка, прикладена до стоп, допоможе впоратися з нападом мігрені, а якщо прикласти грілку до гомілок, падають показники артеріального тиску.

Крім зігрівання водяну грілку зручно використовувати для охолодження. Холод необхідний у разі травм і ударів у перші кілька годин. Тому наповнювати її потрібно холодною водою з додаванням льоду.
кружка Есмарха купити
Надзвичайно зручно використовувати комбіновану модель для спринцювання та постановки клізми. Існує, звісно, спеціальне пристосування – кухоль Есмарха, але водяна грілка, оснащена трубкою та необхідними насадками, справляється з поставленим завданням нічим не гірше. У домашніх умовах її використання полегшує проведення цих процедур.

Види грілок


Водяні грілки типу "А" – являють собою гумовий або термопластичний резервуар із пробкою, який наповнюють холодною або гарячою водою, залежно від показань. Грілка гумова – звичний варіант, перевірений часом і ціна її буде прийнятною. Грілка з термопластику – міцніша та довговічніша. Крім того, існує безліч варіацій забарвлень. Можна навіть купити прозору модель з термопластику, всередині якої плаватимуть рибки, що змінюють свій колір залежно від температури води.
грілка для дитини купити

Водяні грілки типу "Б" – універсальні пристосування, вони можуть виконувати функцію грілки, а можуть служити кухлем Есмарха. У комплекті у них є додаткова пробка з приєднаною трубкою і кілька різних наконечників. Купуючи універсальну грілку, варто звернути увагу на наявність кільця-краника, який дасть змогу регулювати потік рідини.

Існують грілки об'ємом від 1 до 3 літрів. Літровою користуватися зручніше, але варто враховувати, що охолоджуватися вона буде швидше, ніж дво- або трилітрова. Комбіновану грілку краще купити на 2-3 літри – такого об'єму вистачить для якісного проведення процедур.

Можна купити грілку класичну прямокутну або у вигляді сердечка. Якщо грілка потрібна для дитини, то правильніше буде вибрати модель із чохлом у вигляді кумедного звірятка, така грілка потішить малюка і налаштує його позитивно на проведення необхідних процедур.

Правила використання грілки

 

Для прогрівання грілку потрібно набрати гарячою водою (60°) на 2/3 об'єму. Акуратно видавити повітря і щільно закрутити пробку. Потім витерти насухо й обернути рушником. Через деякий час, коли вода почне остигати, рушник можна зняти й продовжити прогрівання без нього.

Для спринцювання або постановки клізми грілку наповнюють розчином, закривають пробкою з приєднаною трубкою, на зворотний бік надягають потрібний наконечник. Грілку підвішують так, щоб вона була вищою за рівень використовуваного наконечника. Після введення наконечника в пряму кишку або в піхву відкривається краник.

Протипоказання під час роботи з грілкою:

  1. Не можна використовувати в разі кровотеч.
  2. Не можна прогрівати удари та розтягнення в перші години після травми.
  3. Не можна прогрівати живіт, якщо причину болю не виявлено.
  4. У разі холециститу, панкреатиту, апендициту використання грілки протипоказане.
Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд