Ходунки для дорослих: коли рух – життя

29.07.2019 03.04.2024
674
Переглядів: 674

Вкрай важливо забезпечити літнім людям, пацієнтам після значних скелетних травм або спортсменам під час реабілітації достатнє та правильне фізичне навантаження. Для деяких пацієнтів ходунки виявляються останньою надією на підтримання та відновлення фізичної активності, оскільки в більшості таких випадків класичні милиці та тростини з поставленим завданням впоратися не можуть. 

Ходунки для дорослих – спеціалізована конструкція прямокутної форми, яка знімає частину навантаження з кінцівок і суглобів, даючи змогу людині рухатися вільніше. Чотири додаткові точки опори забезпечують кращу стійкість і безпеку. Різноманіття модельного ряду дає змогу підібрати вироби для пацієнтів із травмами різного ступеня тяжкості. 

Властивості ходунків 

Під час використання пристосування залучають м'язову силу пацієнта, що відновлює кровотік у тканинах і запобігає м'язовій атрофії. Ходунки дають змогу плавно увійти в період відновлення, поступово допомагаючи організму адаптуватися. 

Для багатьох осіб з інвалідністю та літніх людей такі конструкції й зовсім остання надія на повноцінне життя. Вони допомагають самостійно пересуватися та доглядати за собою, попутно підтримуючи тонус м'язів і серцево-судинної системи. 

Види та характеристики конструкцій 

Залежно від можливостей і потреб пацієнта фахівці пропонують такі види ходунків:

  1. Переставні. Цю конструкцію необхідно переставити цілком, а потім рухатися всередині неї.
  2. Крокувальні. Такий вид ходунків дає змогу рухати всю конструкцію в крок із пацієнтом, поперемінно переставляючи її частини, але не втрачаючи при цьому стійкості.
  3. Універсальні. Їх можна експлуатувати у двох режимах: переставному та крокувальному. Перемикання відбувається за допомогою спеціального фіксатора.
  4. Ходунки на колесах, ролери. Цей вид ходунків додатково обладнаний парами коліс, тому для їх експлуатації потрібна менша м'язова сила, що особливо важливо для ослаблених хворих. У багатьох моделей є і гальмо, щоб забезпечити безпеку в екстрених ситуаціях.
  5. Ролатори – складна система з кермом, гальмом, місцем для сидіння та кошиком. Такі ходунки дарують радість самостійного пересування навіть найслабшим хворим, оскільки дають змогу відпочивати в дорозі. 

За типом конструкції в нашому магазині Рідні Медтехніка представлено всі різновиди з міцного алюмінію та сталі: цільні, складні (для зручності зберігання та транспортування), дворівневі та регульовані за висотою. Однак варто звернути увагу, що багато конструкцій мають стандартне обмеження за вагою – 100 кг. Повним людям більше підійдуть ходунки з посиленою рамою. 

Як підібрати ходунки 

Перш ніж зупинити свій вибір на певній моделі, потрібно врахувати:

– фізичний стан пацієнта, тяжкість його захворювання

– необхідність частого транспортування та компактного зберігання ходунків

– наявність другого рівня для зручності підйому з ліжка

– вагу пацієнта та самої конструкції

Ходунки для дорослих – упевнений крок назустріч здоровому та повноцінному життю для людей зі скелетними та спортивними травмами, літніх та ослаблених, діабетиків, людей із зайвою вагою та порушеннями ендокринної системи. Рідні Медтехніка пропонує широкий вибір ходунків у мережі фірмових магазинів з доставкою по Києву й інших містах України.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд