Хірургічний інструмент

29.07.2019 03.04.2024
1121
Переглядів: 1121

Точність дій лікаря, який оперує, багато в чому залежить від того, який хірургічний інструмент він використовує в практичній діяльності. Функціональні можливості технічних засобів, за допомогою яких виконують складні операції, залежать від технології виробництва та властивостей матеріалів. Кожен фахівець-практик відповідально підходить до вибору професійного обладнання та набору інструментів.

Класифікація хірургічних інструментів

Усі медичні інструменти класифікують за кількома ознаками:

  • область застосування (загальна хірургія, гінекологія, офтальмологія, нейрохірургія, стоматологія, травматологія та інші напрямки медицини)
  • призначення (для створення доступу до області огляду, розсічення м'яких тканин, пиляння та свердління щільних структур, захоплення предметів, фіксації судин, вшивання операційної рани тощо)
  • розміри (стандартний і мікрохірургічний інструмент)
  • принцип дії (ручний, механічний, електричний, імпульсний та інші категорії)

Інструментарій хірурга, який оперує, класифікують і за технічною будовою контактної частини: предмети, що ріжуть, (ножиці, скальпелі, ножі), трубчасті (зонди, катетери), клішнеподібні інструменти для захоплення тканин (щипці, пінцети, тримачі тощо), пружні (кремальєри). Це лише мала частина функціональних предметів, що входять до класифікаційної класифікації хірургічних пристосувань.

Лікарі різних спеціалізацій використовують окремі хірургічні комплекти, призначені для виконання певних маніпуляцій. Якщо в загальній хірургії та травматології використовують схожі набори інструментів (скальпелі, медичні затискачі, щипці, захоплення, затискачі, ампутаційні ножі), то офтальмологи, кардіологи, урологи, щелепно-лицьові або судинні хірурги застосовують вузькоспеціалізоване обладнання та пристосування. 

У медичній практиці використовують інструменти нового покоління для малоінвазивного хірургічного втручання: ендоскопи, пристрої для внутрішнього зшивання тканин, троакари, роботизовану техніку. Це прилади, що виводять хірургію на принципово новий рівень, коли складні операції, включно з резекцією органів, проводяться без порожнинних розрізів. Дорогі медичні інструменти замовляють у виробників або в спеціалізованих магазинах медтехніки.

Як визначити якість хірургічного інструменту

Фахівці-практики знають, яке неоціненне значення має якість інструментарію, тому замовляють медичні пристрої в авторитетних виробників або орієнтуються на авторитет бренду. Найкращі постачальники медичної техніки багаторазово перевіряють товари на предмет відповідності майстер-шаблонам, галузевим стандартам та еталонам.

Медичні інструменти перевіряють таким чином:

  • тестують візуально
  • звіряють параметри з технічною документацією
  • проводять експертизу на стійкість виробу до стерилізації, хімічних розчинів
  • перевіряють робочі характеристики практичним шляхом

Так, наприклад, голкотримачі тестують на здатність захоплення, використовуючи лігатурні нитки, ножиці та скальпелі – на здатність різати (у тестуванні використовують силіконові вироби, що імітують структуру м'язових тканин і шкіри). Фіксують рівномірність і глибину розрізу, плавність і чіткість роботи поверхонь, що ріжуть.

Медичні затискачі для зупинки кровотеч перевіряють на імітаторах судин і тканин, а також на перев'язувальних матеріалах (бинти, тампони, марля), розширювачі саморозвідні – на спеціальних стендах, викушувачі та щипці – на картоні різної жорсткості.

Високотехнологічні хірургічні інструменти в магазині Рідні Медтехніка

Інтернет-магазин "Рідні Медтехніка" надає можливість купити високотехнологічний хірургічний інструмент, якість якого перевірена часом. Доступні ціни, широкий асортимент основного та допоміжного обладнання для лікарів різного профілю та спеціалізації дають змогу закупити все необхідне для роботи в лікарні на одному майданчику. 

Ми надаємо документацію виробника, даємо корисні рекомендації щодо вибору, консультуємо з усіх потрібних тем, пов'язаних з характеристиками інструменту.

Усі товари, представлені в каталозі, в наявності на власному складі. Доставку здійснюємо в міста та регіони України відразу після отримання оплати замовлення. Професійний менеджер завжди на зв'язку. За контактним телефоном або електронною поштою ви отримаєте потрібну інформацію.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд